Weer krijgt Pupillenweekend 2017 niet klein

De pannaveldjes waren weer erg in trek tijdens het Pupillenweekend.

Al weken keken heel veel spelers en speelsters er naar uit. Het jaarlijkse Pupillenweekend voor jongens en meiden van O8 tot en met O11. De weersvoorspellingen waren niet heel gunstig. Maar zou het net als vorig jaar alleen voor en na het PW gaan regenen? Dat zou met 78 deelnemende kinderen, diverse voetbalactiviteiten, het gebruikelijk bosspel en slapen in tentjes op de club wel fijn zijn.

Binnen de diverse activiteiten kon dit jaar voor het eerst ook een echt toernooi op de pannaveldjes gespeeld worden en was er een snelheidsmeter kooi. Dat laatste bleek een groot succes dus die zien wij volgend jaar zeker terug. Door de beginhectiek met aanmelden, tenten opzetten en schema’s aanpassen door late aanmeldingen/afmeldingen liep de opening een beetje spaak maar het enthousiasme was er niet minder om. En alles liep vanaf het begin toch weer op rolletjes en er heerste een relaxte sfeer op en rond de velden. Dat was vooral te danken aan een geweldige commissie en aan de vele handen die op elk moment van de dag (zelfs de gehele nacht door!!!) en overal op het complex plus in het bos aanwezig waren en meehielpen. Wat een fantastische groep ouders. Nogmaals dank hiervoor.

Uiteindelijk kon er op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni door iedereen vooral genoten en plezier gemaakt worden. Toen alle blauwe, rode en groene spelers rond 16.30 uur gesetteld waren, kon het startschot voor het 4 tegen 4 toernooi gegeven worden. Inmiddels waren ook de voorbereidingen op de volgende voetbalactiviteiten en het bosspel gestart. Altijd weer bewonderingswaardig zijn onze keepers bij het strafschoppen nemen. Dit jaar moesten Michel van Bruggen en Bryan Hoedeman 234 pogingen verwerken. Maar ook bij het gatenschieten, de snelheidsmeterkooi en het 2 gangen diner overheerste het enthousiasme. Tussendoor vonden de wedstrijden op de panna-veldjes plaats onder leiding van Victor van Andel en zijn vrienden/vriendinnen. En daar krijg je honger en dorst van. Het hele weekend stond de catering klaar met water, limonade, boterhammen en fruit/komkommer. Goed eten was belangrijk want de avond was met een bosspel nog lang en de nacht traditioneel nog langer.

Vanaf het complex werd een route door Park Sparrendaal/Kraaybeek afgelegd. Daardoor was de achterstand in het programma snel ingehaald en kwam iedereen op tijd weer bij de kantine aan. Het bleek een goede zet deze aanpassing. In het bos werden drie spelletjes door de teams gespeeld. Het werd wel donkerder en donkerder waardoor sommige spelletjes extra lastig werden. Dat mocht de pret niet drukken en de zaklampen en I-phones werden optimaal benut met bijschijnen. Desondanks bleef het voor veel spelers een spannende tocht door het donker.

Toen iedereen vermoeid terug was, zochten veel spelers hun tent op of gingen naar huis. De die-hards gingen natuurlijk nog door met vooral het vertellen van stoere verhalen. Toen de eerste spelers om 5.30 uur wakker werden, moest er natuurlijk meteen gevoetbald worden. En tussendoor was er de hinderlijke onderbreking van een ontbijt. Dat was ook nodig want het spectaculaire Goalmaster stond deze ochtend gepland. Om 9.30 uur kon met ondersteuning van 8 eerste elftal spelers het startsein gegeven worden en gingen de Spaanse, Italiaanse en Engelse teams met energieke en minder energieke spelers aan de slag. Helaas ging het al snel motregenen. Daardoor werd het koud en nat.

De onderdelen werden daardoor iets korter en de pauzes in de kantine iets langer. Drie uur, negen onderdelen en 8 mm regen later stonden de spelers van drie teams klaar voor de laatste onderlinge strijd om de grote wisselbekers. Dat blijkt elk jaar toch weer een grote impact op de kinderen te hebben. Toen ook hier de winnaars bekend waren, was het klaar. De prijsuitreiking duurde door de vele te vergeven prijzen toch kort en het vaantje, de wekker en het broodje hamburger werden gretig in ontvangst genomen. Het was zaterdagmiddag in vele FC Driebergen huiskamers erg rustig. De organisatie vond het een zeer geslaagd afsluitend weekend. Geweldig dat jullie er allemaal dit jaar bij waren. Hopelijk tot volgend jaar. Zonder Michel en Peter maar met Cisca, Martin en ……………? Wie pakt de handschoen op?

Alle winnaars van dit jaar vindt u hieronder:

4×4 F – Jaier Ooft (JO9-2) 33 punten

4×4 E/F – Marnix van Wassenaar (JO9-1) 39 punten

4×4 E – Cas Bouwmeester (JO11-1) 39 punten

Pech pupil – Thom van Westering (JO11-8)

Penalty F – Beau Dijkhorst (JO11-10)

Penalty E/F – Huib Alberts (JO9-1)

Penalty E – Christiaan Wildeman (JO11-1)

Snelheidsmeter F – Thomas Copray (JO11-10) 68 km/uur

Snelheidsmeter E/F – Bent Somers (JO11-7) 81 km/uur

Snelheidsmeter E – Cas Bouwmeester (JO11-1) 91 km/uur

Gatenschieten F – Thomas Copray (JO11-10)

Gatenschieten E/F – Daan ten Brugge (JO9-1)

Gatenschieten E – Lars van Kalken (JO11-1)

Panna bokaal F – Bauwe van Leeuwen (JO9-8)

Panna bokaal E/F – Pieter Kapitany (JO9-1)

Panna bokaal E – Sebastiaan Schornagel (JO11-1)

Bosspel – JO9-1: Pieter Kapitany, Bas van Denderen, Marnix van Wassenaar, Tristen Krommendijk en Daan ten Brugge

Goalmaster Poule C – 1e Lukas van Aert (JO11-4)

2e Thomas Copray (JO11-10)

3e/4e Evan Krommendijk (JO9-8) en

Maria van Oosten (MO11-1)

Goalmaster Poule B – 1e Tristan Krommendijk (JO9-1)

2e Jeroen te Mebel (JO11-7)

3e Amber Coesmans (MO11-1)

4e Thom van Westering (JO11-8)

Goalmaster Poule A – 1e Cas Bouwmeester (JO11-1)

2e Max van Kalken (JO10-2)

3e/4e Luke Lahaije (JO10-1) en

Maarten Wolbers (JO11-2)