Wéér winst voor FC Driebergen A3

Een nieuwe zaterdag. Een nieuwe kans om onze titelaspiraties een boost te geven. Met in het achterhoofd het feit dat grootste concurrenten Waterwijk en Sporting ’70 het vandaag tegen elkaar op zouden nemen, was het zaak om voor de vierde keer op rij een overwinning te boeken. Tegenstander van de dag: MSV A3. Aangezien we in Montfoort al met 1-6 hadden gewonnen, dachten we onze ongeslagen status in eigen huis ook vandaag te kunnen behouden.

Voorafgaand aan het duel kampten we echter wel met enkele personele problemen. Doordat keeper Thom, die vorige week tegen FC De Bilt nog goed was voor enkele uitstekende reddingen, een weekend in het prachtige Parijs vertoefde, startte Allard, normaal gesproken centrale verdediger of spits, in de goal. Om uiteenlopende redenen schitterden ook Robert-Jan, Gijs, Philip en Tjeerd door afwezigheid waardoor het noodzakelijk was om enkele spelers van de niet-bestaande A1 aan ons team toe te voegen. Desondanks startten we met enkel A3-spelers in de basis aan de wedstrijd.

Of de nachtelijke escapades van de twee avonden voor de wedstrijd invloed hadden op het spel van ‘De vrienden van de A3’ is nog altijd onbekend, maar de eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Verder dan enkele waarschuwingsschoten kwam het echter niet en naarmate de eerste helft vorderde kregen we iets meer grip op het duel. Dit resulteerde na een half uur in een ouderwetse scrimmage voor het Montfoortse doel. De worsteling, waar zelfs de rugbyers van de Pink Panters hun spel even voor onderbraken en bewonderend toekeken, resulteerde echter niet een Driebergs doelpunt. Deze volgde pas tien minuten later, toen Niels na een steekpass van Willem plotsklaps vrij voor de keeper stond en de bal koel in het hoekje deponeerde: 1-0 bij rust.

Na een tamme eerste helft bleek de donderpreek van Jan Kardux en de heerlijke thee ook zaterdag weer een uitstekend pepmiddel want voor de tweede week op rij was het in de eerste minuut na rust raak. Nadat de spits van MSV de bal uit de aftrap helemaal terug naar de centrale verdediger speelde en deze de bal weer naar achter probeerde te passen wist Willem de bal te veroveren, omspeelde hij de keeper en maakte de spits de 2-0. Lekker. Dat de bal enkele minuten later aan de andere kant van het veld in het doel lag, was jammer, maar  deerde de formatie van Wim Hak en consorten niet want even later kreeg een MSV-speler de bal in eigen strafschopgebied ongelukkig tegen zijn hand en wees de uitstekend fluitende scheidsrechter naar de stip: Penalty! Voor de zoveelste keer dit seizoen bleef koele kikkerdraak Raoul rustig en benutte hij de elfmetertrap. De 3-1 bleek de genadeklap, want na het doelpunt kabbelde het duel voort en gebeurde er weinig meer. De Montfoortse koppies hingen omlaag en de Driebergse beentjes bleken vermoeid. Dat Niels tien minuten voor tijd de eindstand op 4-1 bepaalde en daarmee de toegestroomde fans nog wat spektakel gunde was mooi, maar verder leken beide teams tevreden met de uitkomst van het duel.

De volgende drie weken hebben we geen wedstrijd, waarna de competitie op drie mei weer wordt hervat. Tegen Sporting 70 A3 krijgen we de kans af te rekenen met ons uitsyndroom en de weg naar het kampioenschap te vervolgen. Fans zijn altijd welkom!