Wie is als eerste de Sjaak?

van Raalten Bouwadvies

Zondagmiddag 14.30 uur uit bij Kampong 17, veld 7, kleedkamer 20, tot vermoeiends toe warmlopen op een drassig knollenveld omdat de voorafgaande wedstrijd uitloopt, terwijl alle Ajacieden van Zondag 2 maar één ding denken: hoe kom ik op tijd  thuis voor de buis (aftrap Ajax-PSV: 16.45 uur). Met Fedde, Fred en Michel in de lappenmand, Marijn afwezig, aanvoerder Willem met Henk op de Hanekamm, Erwin nog steeds in een Noors wak en zelfs vlagger Kees die elders bivakkeert, dus dan weet je het wel: de voorbereiding, dat zit snor.

Leider Witte pakt de vlag, Fred houdt de aanbieding van de Boni op temperatuur voor tijdens en na de wedstrijd, de trouwe tifosi van Aad trotseren de wind en Michel ziet dat zijn positie niet onaardig wordt ingevuld door Paul. Deze vervangt ook de arm van Willem, dus die Paul is er eentje die je wel wat vaker in je elftal zou willen zien. Nu Paul zelf nog, maar dat is een kwestie van tijd, hopen we.

Niet onaardig, zo vult ook gelegenheidsvoorstopper Daan zijn positie in. Althans, zou zo De Kromme de prestatie omschrijven. Daan omspeelde de spits met grote regelmaat en dat was toch een wat vreemd gezicht, nu Daan toch echt de voorstopper was en de Kampong-spits de spits van Kampong. Om het nog gekker te maken: Daan scoorde in de tweede helft uit de corner van Arjen, die door Paul terug in de doelmond werd gekopt: 0-2.

De derde stand-in deze middag mag de positie van Fred de Onvervangbare, of Fedde de Onnavolgbare, invullen. Linksbuiten dus, bij uitstek een positie voor buitenbeentjes. In vroeger tijden de Valderrama van CDN en de Daltons, de illustere HG HOvJ C. Dat is een mond vol letters, alleen te ontcijferen (wat weer knap is met alleen letters) door voetbalintimi en sujetten die uit ervaring weten waar IVS voor staat. Na een half uur worstelen met deze cryptische omschrijving bleef de tegenstander nog steeds het antwoord schuldig, toen Koen op 25 meter van het vijandelijke doel de diepe bal op de knie aannam, op de rechter even hoog hield en vervolgens op doel volleyde. De bal knalde over de doelman heen tegen de touwen: 0-1. Eentje voor Wereldgoals van het Jaar. Obrigado mestre.

Nu de rest van de wedstrijd. Er werd tot het eindsignaal toe opgebouwd van achteruit, wat een compliment is voor de volwassenheid waarmee onze trucker Jeroen tussen de palen stond. Hij opent liever over grote afstanden, maar een tweetal uitstapjes naar de selectie deed hem blijkbaar goed. Remco was Stol op links, een scheermes gehuld in slangenhuid, op rechts balde Roy als een koning. En dan hebben we het nog maar over de backs. Sander was centraal een baas over bal en opponent, met name toen hij in een split-second opteerde voor de klassieke ippon op de doorbrekende aanvaller met snode plannen. Op straffe van tien minuten benchen stelde hij de nipte voorsprong veilig tot aan de rust.

Doordat iedere speler die even vrijkwam werd aangespeeld, bleef het balbezit rustig en behield Zondag 2 het betere van het spel, zonder dat dit tot (grote) kansen leidde. Maarten en Lambert opereerden degelijk op het middenveld, onder aanvoering (letterlijk) van de reeds gememoreerde Paul, terwijl Sjors in voor hem vreemd vaarwater op rechtsbuiten was geposteerd. Hij deed wat hij professioneel dagelijks doet: hetgeen aan hem wordt toevertrouwd bezorgen aan het juiste adres.

Resteren Peter, beter bekend als Aad en nog een handvol bijnamen, Arjen en Martijn. Laatstgenoemde zag dat het goed was wat er op het veld werd vertoond en gunde zijn geagiteerde achillespezen een weekje langer rust. Arjen ging als vanouds stuiven en hield de achterhoede danig bezig. Uit zijn hoekschop (zie boven) kwam de bevrijdende tweede treffer voort. Aad was als aanspeelpunt functioneel en hield zijn kruit droog, wat voor de komende tegenstanders een nachtmerrie moet zijn, want dat hij los gaat is duidelijk, alleen wie is als eerste de Sjaak?

Op dit moment is er van dit team nog geen data bekend bij Sportlink, zodra dit bekend is wordt het hier automatisch getoond.