Wie kan goed meespelen, zonder een bal te raken?

van Raalten Bouwadvies

Aan alle mensen die FC DRIEBERGEN een warm hart toedragen,

Nog even de feestdagen en dan is het bijna een jaar geleden dat Corona onzichtbaar onze wereld binnen kwam. Was eerst de hele wereld onze bubbel, nu met Corona is die een stuk kleiner geworden.

Dit hebben we ook op onze club gemerkt. Wat allemaal vanzelfsprekend was, was dat in een keer niet meer. Even een frisse neus halen langs de lijn door de week of op zaterdag, de derde helft, lekker darten, kaarten en een balletje gehakt of een kop zelfgemaakt erwtensoep van Hennie, we missen het allemaal.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Onze jeugd kan lekker dicht bij huis blijven voetballen dankzij trainers die bij weer of geen weer voor hun klaarstaan. Voor onze senioren is het inderdaad minder, want met zijn vieren is het een surrogaat team sport. Maar bij de pakken neerzitten doen we op onze club gelukkig niet.

Een voetballer zei ooit eens “elk nadeel heeft zijn voordeel”. Soms moet je daar naar op zoek, maar ze zijn er wel. In de corona periode is de accommodatie opgeknapt en met behulp van vrijwilligers hebben we een prachtige tribune gerealiseerd en een uitbreiding van de fietsenstalling. Ook worden er plannen uitgewerkt om voor de kleintjes een pannaveld aan te leggen en voor de jeugd en senioren een voetvolleybal veld. Daarmee vergroten we het voetbalaanbod voor jong en oud.

Doordat we meer thuiswerken hebben velen van ons meer tijd voor andere dingen. Verschillende mensen hebben al aangeven iets voor de club te willen gaan doen. Dat hoeft niet altijd op de club zelf, dat kan ook op afstand. Vergaderden we in het verleden meestal op de club, nu gebruiken we ook Zoom en Teams. Dit zijn positieve ontwikkelingen.

Een ambitie van onze club is om het bestuur uit te breiden met jonge mensen, die met een frisse blik zorgen voor nieuwe impulsen. Voordeel is dat deze jonge mensen veel kunnen leren van ervaren bestuurders. Je wordt als het ware gecoacht waardoor het ook een nuttige ervaring is voor je professionele carrière.

Feitelijk is het runnen van een vereniging als de onze te vergelijken met het runnen van een dynamisch bedrijf. Je leert dat het hebben van een mening leuk is maar meestal ook niet meer dan dat. Het vertalen van je mening in een oplossing waardoor de vereniging beter wordt, dat is de uitdaging waarvoor een bestuurslid staat. Ben jij klaar voor zo’n uitdaging neem dan contact op met een van de bestuursleden. We voeren met plezier een vrijblijvend gesprek met je. Niet geschoten altijd mis.

Waar willen we als club nog beter in worden? Dat is een hele wensenlijst, zoals: Opleiding en begeleiding van trainers, coaches, scheidsrechters en overige vrijwilligers, actiever gebruik sociale media, stagebegeleiding, materialenbeheer, accommodatie onderhoud, verdere ontwikkelen vrouwenvoetbal, duurzaamheid, wedstrijdsecretariaat, communicatie en organiseren evenementen. Er is genoeg te doen, om van te leren.

Rond de feestdagen worden diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd en indien mogelijk ook voor de oudere leden. En ja het oliebollen bakken gaat door inclusief thuisbezorgen en hopelijk ook een Nieuwjaarstoernooi met aansluitend een receptie. Of dat gaat lukken, de tijd zal het ons leren.

Pas goed op jezelf en je dierbaren! Tot gauw op of langs het veld.

Het bestuur
Nel Spruit, Jelle Adema, Hans van Vugt, Henk Verberne, Bert de Goede en  Erik Zegwaart