Winnen of Verliezen?

van Raalten Bouwadvies

Deze zaterdag mogen we om 10.00 uur aftrappen tegen Maarssen JO9-1. Best fijn om eens wat later langs de lijn te staan. Maar niet alle ouders hebben dit geluk.. het is namelijk onze beurt om de bardienst mee te draaien Maar daarover straks meer….

De scheidsrechter fluit voor 10.00 uur voor het begin van de wedstrijd. En na 5 minuten volgt al het eerste doelpunt voor Maarssen. De toon is gezet en de jongens weten nu dat ze aan de bak moeten.

En dat lukt gelukkig want na een overtreding krijgt Geander een vrije trap die hij geweldig mooi in het doel schiet. De stand is gelijk.

Beide partijen zijn goed aan elkaar gewaagd en ook kansen zijn er voor beide teams. Ons team oogt fit en werkt samen als een geoliede machine, heel mooi en leuk om te zien! Iedereen moet aan het werk maar dat zorgt er wel voor dat we met een gelijke stand de rust in gaan.

De tweede helft

De druk wordt in de tweede helft flink opgevoerd door Maarssen. Ook wordt het spel fanatieker en begint het bekende duwen en trekken.

Om 10.25 uur volgt dan een loeihard schot op de keeper die niet te houden is. Helaas 1-2 achter.

De toon is weer gezet en de mannen weten wat hen te doen staat.. een tandje erbij. En dat gebeurd al 3 minuten later wanneer Marnix helemaal vanaf de andere helft uit een vrije trap de 2-2 maakt. Echt een juweeltje!! Jongens wat zijn jullie op dreef.

Ook de ouders aan de kant zijn uitzinnig van vreugd. Zou het weer een keer een overwinning kunnen worden vandaag? Het is ons team toch echt wel gegund.

En ja om 10.35 uur volgt, wederom uit een vrije trap, ons 3e doelpunt door Pieter.

Maarssen probeert uiteraard om een gelijke stand te krijgen en is veelvuldig op onze helft te vinden. Maar vandaag is de verdediging van FC Driebergen geweldig op dreef en de bal komt er niet meer door of wordt gehouden door keeper Milan.

Als het fluitsignaal klinkt maken onze mannen een vreugderonde over het veld. Yes!!

Bardienst

Ook FC Driebergen draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. Zonder kan een vereniging nu eenmaal niet bestaan. Wij als ouders van JO9-1 hebben vandaag de taak om te helpen bij de keuken- en bardienst. Deze is verdeeld in blokken van circa 2 uur dus dat is goed te overzien en iedereen komt een keer aan de beurt.

Ik zelf mag achter de bar staan voor de warme en koude dranken, chips en snoep. De toestroom is er vooral tijdens de rust en na de wedstrijd. Verder zijn er wat stamgasten die aan het darten zijn en regelmatig een kan bier komen halen. Een gezellige sfeer met muziek op de achtergrond.

Alleen de dames spelen nog dus dat zorgt ervoor dat er ruim tijd is om met Henny te kletsen. Hij vertelt meer over zijn FC Driebergen en wat er allemaal bij komt kijken om de keuken en bar draaiende te houden. Al met al een leuke ervaring en ook goed om eens vanaf deze kant naar de club te kijken. Tot de volgende keer!