Winst voor FC Driebergen in slotfase

Thesio ICT Proffesionals

In een matige wedstrijd heeft FC Driebergen de broodnodige punten thuis gehouden al moest dat wel gebeuren in de slotfase. Een 6 punten wedstrijd was dit daar de tegenstander DVSU uit Utrecht 3 punten minder had dan de thuisclub. Alle twee de teams willen boven de degradatie streep eindigen en zodoende was dit een uitermate belangrijke pot.

FC Driebergen nam direct het initiatief om de tegenstander onder druk te zetten maar dat lukte eigenlijk maar gedeeltelijk. Het waren vooral de goede actie van Pascal van Doorn die de verdediging van DVSU aan het wankelen bracht. In de beginfase waren dat kleine kansen die gecreëerd werden doordat zijn voorzetten voor gevaar zorgden bv met een kopbal van Bjorn Geerding net naast en poging van de keihard werkende Elmar van Doorn die met zijn acties steeds het geluk niet had. Maar in de 26e minuut was het toch raak na een voortreffelijk lopende aanval over rechts was het uiteindelijk een combinatie tussen Jelle Adema en Pascal van Doorn en deze laatste speler ronde dit voortreffelijk af 1-0. Het publiek ging er goed voor zitten en hoopte op een opleving van deze wedstrijd maar het bleef tot de rust gewoon 1-0 al had deze stand veel groter moeten zijn tegen deze tegenstander.

Na de pauze was het FC Driebergen die al in de 48e minuut een levensgrote kans kreeg d.m.v. Michel Hoekstra die op een doorgeschoven middenveld plaats stond en zijn inzet gekeerd zag worden door de goed spelende keeper van de tegenstander. Elmar van Doorn was even later ook bijna succesvol maar zijn kopbal ging net over het doel. Toen kwam de 53e minuut en kreeg FC Driebergen een strafschop tegen die door de matig leidende arbiter om onbegrijpelijke redenen toekende. Bjorn Geerding kreeg een zet in zijn rug dus iedereen dacht vrije trap voor de thuisclub. Maar de arbiter gaf een 11 meter en dit buitenkansje pakte DVSU met beide handen aan en scoorde beheerst 1-1.

Hierna de wissel Jeffrey Veenendaal werd gewisseld voor Kevin van Woudenberg. De supporters moesten wachten tot de 73e minuut toen een uitstekende aanval weer over rechts en ook weer ingeleid door Pascal van Doorn en zijn voorzet werd geweldig ingekopt door Elmar van Doorn 2-1. Even later door de zelfde speler een bal op de lat koppende kwam er toch heel snel een domper door knullig balverlies op 30 meter van het doel van doelman Michel van Bruggen door de verdediging van FC Driebergen en deze kans werd gretig gebruik van gemaakt door de tegenstander 2-2.

Met nog een kwartier te gaan zag je aan het spel dat FC Driebergen zich zomaar niet bij neer wilden leggen en bleven aanvallen en men moest bij DVSU alle zeilen bij zetten om deze stand te houden. Met nog een kopbal op de lat en diverse net niet doelpogingen kwam het einde van de wedstrijd in zicht. De spanning werd steeds groter en die werd uiteindelijk gebroken in de 91e minuut door een geweldige actie en schot van Pascal van Doorn onhoudbaar voor de keeper 3-2. Even later floot de scheidsrechter voor het einde en was FC Driebergen toch nog 3 punten rijker.