Benauwde overwinning FCD 1-0

Drankenspecialist de Mol

DRIEBERGEN Een gehavend FC Driebergen dat om moverende redenen niet kon beschikken over een zevental vaste krachten, slaagde er afgelopen zaterdag desondanks in om de volle winst veilig te stellen. In de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys uit Amersfoort sierde na twee keer vijfenveertig minuten een benauwde 1-0 eindstand het scorebord. ,,Alhoewel het er voetballend vaak niet al te best uit zag, werd dat ruimschoots gecompenseerd door werklust en inzet. Een weliswaar magere, maar gezien de omstandigheden nuttige en belangrijke driepunter,” aldus verenigingsman en voetbalanalyticus Hans van Vugt.

De Driebergenaren kenden een stroeve en matige start tegen de sober, maar compact spelende Amersfoorters. Al in het eerste kwartier moest FCD goalie Michel van Bruggen tot twee keer toe vol aan de bak om een vroege achterstand te voorkomen. Maar geleidelijk aan kreeg de formatie van hoofdtrainer Tijn Zegwaart meer grip op de wedstrijd wat leidde tot een aantal aardige scoringsmogelijkheden.

Driebergen debutant Sennaro Ooft (17 jaar) kreeg in de extra tijd van de eerste helft zelfs de beste kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zag zijn schot net naast vliegen. De ruststand van 0-0 was dan ook een juiste afspiegeling van het door beide partijen vertoonde, uiterst matige spel.

BILLEN KNIJPEN In het tweede deel een sterker FC Driebergen dat veelvuldig de aanval zocht en in dat kader ook een aantal aardige kansen wist te creëren. De thuisformatie kwam halverwege op een 1-0 voorsprong door een uitstekend benutte strafschop van Hidde v/d Werf.

Alhoewel Cobu Boys vervolgens aanzette voor een slotoffensief en het in de eindfase nog billen knijpen was voor de Driebergenaren, bleef het uiteindelijk bij een magere, maar zeker niet onverdiende 1-0 eindstand. Zegwaart: ,,We wisten ons in de tweede helft onder de druk uit te voetballen, wat niet alleen meer rust in de ploeg gaf, maar ook het nodige zelfvertrouwen. Een weliswaar gelukkige, maar uiteindelijk ook verdiende overwinning.”

Zaterdag as 19 Maart de Uitwedstrijd in en tegen Austerlitz Aanvang let op 14.00 uur