Winst voor JO14-3!

Op een grijze, natte zaterdag 7 oktober vertrekt de JO14-3 (zonder een zieke Passar) met een flinke schare supporters richting Amersfoort voor de 3e competitiewedstrijd tegen Nieuwland. Een tegenstander die nog niet heeft gescoord in de competitie; de druk op Driebergen is dan ook groot. De opstelling: in de aanval Nils, Nusret en Pieter D; Jeffrey, Lucas en Riyad op het middenveld en Pieter L, Peter en Fabian in de verdediging. Willem staat onder de lat en Bram en Martijn beginnen in de wissel.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gaan de teams redelijk gelijk op, waarbij de bezoekers wat meer overwicht lijken te hebben. Probleem is echter dat ze slordig in de afwerking zijn: passes komen niet aan en er wordt te weinig samengewerkt. Driebergen krijgt gedurende de wedstrijd maar liefst 14 corners, waarvan er geen een wordt verzilverd. Nieuwland heeft er kennelijk voor gekozen om de verdediging op slot te gooien en daar is het moeilijk doorkomen. In de 10e minuut lukt het de JO14-3 wel: Jeffrey passt op links naar Nils, die door de Amersfoortse verdediging dringt en een voorzet geeft aan Nusret, die zijn eerste doelpunt van de wedstrijd scoort.

Ondanks de voorsprong lukt het de bezoekers maar niet om de wedstrijd naar hun hand te zetten. FCD blijft wel aanvallen, maar weet geen raad met de taaie verdediging van Nieuwland. In de 20e minuut breekt een Amersfoortse aanvaller uit; met alleen Willem voor zich schiet hij beheerst in en staat het gelijk. Tegen het einde van de 1e helft zet Pieter D Driebergen weer op voorsprong door de bal snoeihard in de touwen te schieten. Het is 1-2!

In de 2e helft komt Nieuwland er eigenlijk niet meer aan te pas. Martijn verdedigt nu het Driebergse doel en heeft weinig te doen.  Als Nils de 1-3 maakt, wordt deze ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Het duwen van Nils binnen de 16 meter wordt niet bestraft met een penalty. Driebergen laat zich echter niet uit het veld slaan en blijft aanvallen. Er wordt beter samengewerkt en overgespeeld dan in de eerste helft en dat betaalt zich uit: halverwege de tweede helft scoort Pieter D met prachtige omhaal na een voorzet van Nils. Het is 1-3!

De laatste 2 goals komen op naam van Nusret, die daarmee een hattrick maakt. Met een eindstand van 1-5 reist de JO14-3 opgelucht naar huis.