Wisselvallig J09-1 verliest van feller Brederodes

Het spel van Driebergen was wisselvalliger dan het weer. Momenten van individuele klasse werden te veel afgewisseld met periodes van collectief slapen. De noodzakelijke felheid, de wil om de bal te veroveren was vaak ver te zoeken. Erg jammer, want de momenten dat Driebergen wel geconcentreerd op jacht ging leverde dat direct resultaat op. Na een snelle achterstand, zeer zwak verdedigd door Driebergen, wist de FC met fel en vaak fysiek spel de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong , mooie goal van Huib. Helaas trad toen een periode in met veel slordigheden, passes die niet gegeven werden of totaal niet aankwamen, persoonlijke duels die heel gemakkelijk verloren werden. En een tegenstander die steeds meer in de wedstrijd kwam, wat resulteerde in de gelijkmaker voor Brederodes.

Na de rust bleef het spel vaak ongeïnspireerd, met als vervelend dieptepunt een eigen goal na een corner van Brederodes en snel daarna de vierde treffer van de club uit Vianen. Vanaf dit moment liet Driebergen zien dat ze niet alleen aardig kunnen voetballen maar ook kunnen doorzetten. De directe beloning was een prima goal van Bas. De resterende 5 minuten bleef Driebergen druk zetten maar de slordigheden eisten hun tol, de doelpogingen gingen naast of over, de persoonlijke duels waren te vaak een oefening in passeren om het passeren, het einddoel scoren werd te vaak vergeten.

Toch is een wedstrijd van dit team bekijken geen straf, de individuele technische bagage levert vaak prachtige voetbalmomenten op. Nu nog leren dat overspelen ook mooi voetbal kan opleveren en dit team kan ver komen.