Wondergoal Elmar brengt 2e stap Voorwaarts

Zaterdag 28 oktober 2017. Voor het Tweede stond de uitwedstrijd bij Voorwaarts in Utrecht op het programma. Ditmaal werd er, in plaats van spelen in de ochtend, eens in de namiddag een wedstrijd afgewerkt. Omdat Jens en Mo in Utrecht woonachtig zijn mochten BIJ HOGE UITZONDERING rechtstreeks komen. Dit zorgde, met de reeds afwezig zijnde Jeroen, Mike, Tim en Stijn, voor een zeer lege bespreekruimte tijdens de voorbereiding. Ben was dus genoodzaakt om aan een handvol aanwezige spelers het strijdplan over te brengen..

Allereerst de opstelling. Onverschrokken sluitpost Anton nam plaats onder de lat. De verdediging bestond uit de houthakkers Marco, Mo, Victor en Albin. Het middenveld werd gevormd door de creatievelingen Jeffrey, Jens en Sven. De kanonnen Elmar, Marijn en Jelle gingen voorin voor gevaar zorgen. Miquel nam plaats als vlaggenist en Richard en Fiston, die al een wedstijd van het 3e in de benen hadden, namen plaats op de bank. De eerder genoemde afwezigen wensten het Tweede via de groepsapp nog succes en vooral plezier!

De wedstrijd

Voorwaarts is een gezellige club in Utrecht. Het Tweede werd goed ontvangen op het sportpark gelegen naast De Berekuil. In een Bruin Café-achtige kantine stond Engels voetbal op, een damesteam was aan de derde helft bezig en de lokale kaartclub vertoonden in een afgelegen hoekje hun kunsten. Op het enige veld was een wedstijd bezig die binnen enkele minuten van 1-1 naar 4-3 ging. Een spektakelstuk dat het Tweede nog maar eens zou moeten zien te overtreffen..

Ondanks dat Voorwaarts pas één punt verzameld had mocht er zeker geen onderschatting plaatsvinden; ze hadden immers de op papier sterkste tegenstanders getroffen. En direct bij de aftrap bleek dat het voor het Tweede een zeer zware wedstrijd zou gaan worden. Voorwaarts zocht onmiddellijk de diepte en van daaruit werd Driebergen direct vastgezet. Dit resulteerde in heel veel druk op de goal waar het Tweede maar niet uit kwam. Na luttele minuten kraakte de defensie en ging de bal al op de stip door een ongelukkige handsbal van Mo. Penaltykiller Anton zat er nog aan met de vingertoppen, maar de bal werd zó onberispelijk ingeschoten dat zelfs Diego Alves deze niet gestopt had. 1-0. “We zijn begonnen!” werd er geroepen.

Het Tweede bleef bij de achterstand moeite houden met de tactiek van Voorwaarts. De lange ballen en het goede doorkoppen van de Utrechters bleef continu gevaarlijk. Echter, de mannen uit Driebergen konden na een tijdje tegengas geven en kregen wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden en zelfs een goal! Een mooie lange bal van Jens op Sven werd op waarde geschat en Sven rondde beheerst af. 1-1 verscheen er op het extreem felle scorebord. Dan denk je: de wedstrijd kantelt en Driebergen drukt door, maar dat liep even anders..

Er werden ondanks het verzorgde positiespel namelijk nog veel te veel duels verloren. Zeg maar gerust alle duels. Gevolg was dat Voorwaarts de bal weer snel richting het doel van Driebergen kon deponeren. De defensie kon niet alles blijven verwerken en dat resulteerde in een tegendoelpunt. Eerder genoemde pechvogel Mo probeerde een lange bal nog weg te koppen, maar ging er finaal aan onderdoor, met als gevolg dat de linksbuiten er alleen vandoor kon. Hij sneed naar binnen en gaf een lage voorzet.. Albin probeerde de bal tot corner te verwerken, maar tikte deze in eigen goal! De vice-vice aanvoerder liet nogmaals zien dat het écht een gelegenheidsverdediger is. De overschrijving naar Voorwaarts in de winterstop is inmiddels rond..

Richting de rust kwam Driebergen weer meer in de wedstrijd. Zo kwamen de mannen van het Tweede af en toe als winnaar uit de duels, werd het tempo opgeschroefd en nog op de paal geschoten! Aan de andere kant een paar succesvolle buitenspelvallen en goed vlagwerk van Miquel. Bovendien is sluitpost Anton nog een aantal keer zeer alert, met als gevolg dat er met een 2-1 achterstand thee gedronken ging worden.

In de rust werd er besproken hoe de achterstand om te buigen naar een voorsprong: meer duels winnen, slimmer verdedigen en de bal voorin langer vasthouden. En dan is er ook altijd nog het laatste redmiddel: een succesvolle individuele actie. Maar daar komen we zo op terug..

Trainer Ben kwam met één wijziging: Jelle maakte plaats voor Miquel. Er werd gestart met de tweede helft… en hoe!! De heren van Twee trapten af, de bal ging snel van voet naar voet en belandde uiteindelijk bij Sven die met een heerlijke steekpass Marijn in scoringspositie bracht. A la Ronaldinho punterde Marijn de bal achter de Utrechtse sluitpost. 2-2! Dat lijkt er meer op.

Driebergen ging op zoek naar de overwinning. Voorwaarts werd vastgezet op eigen helft en kwam er steeds vaker niet meer uit. Echter, met het snelle positiespel kwam Driebergen alsnog niet door de stugge verdediging van Voorwaarts heen. En dan komen we uit bij de individuele klasse.. Elmar ontving de bal op zo’n 20-25 meter van de goal. Hij keek nog even om zich heen, maar besloot toen zelf te schieten. En wat een besluit! Met buitenkant wreef vuurde Elmar uit stand de bal snoeihard in de linker kruising! De keeper kon er alleen maar naar kijken en Elmar werd ‘belaagd’ door zijn teamgenoten. Wat een goal en wat een moment! 2-3!

Zowel Driebergen als Voorwaarts waren in blessuretijd nog dichtbij doelpunten. Zo scoorde Marijn nog op aangeven van een mooie steekpass, maar werd deze na een lange discussie tussen scheids- en grensrechter alsnog afgekeurd vanwege buitenspel. Driebergen moest dus zeer scherp blijven met die kleine marge. Door blessures bij Jens en Sven werd er nog gewisseld, wat leidde tot wat ademruimte. Jelle en Fiston streden in de eindfase nog even mee.

Voorwaarts zette vol druk op de helft van het Tweede, maar door uitstekende doeltrappen van Anton en het winnen van de kopduels van de kanonnen voorin was de druk steeds weer even van de ketel. En dat leidde uiteindelijk, na acht minuten blessuretijd, tot het eindsignaal van de scheidsrechter. Wederom een overwinning waar een gelijkspel meer terecht was. Maar die voelen ook goed!

Het Tweede zal hard moeten blijven trainen en iedereen keihard nodig hebben om de ongeslagen reeks te kunnen blijven voortzetten. Maar wel met plezier!!!

Zaterdag 4 november thuis om 12.00 tegen VSC 2. Komt allen kijken! Of niet, moeten jullie zelf weten..

PS Bedankt Miquel voor de creatieve titel