ZA2 met DRS maar zonder VAR onderuit in eigen huis

van Raalten Bouwadvies

Het verslag van de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels 3 heeft even op zich laten wachten. Met reden, maar desondanks moeten we onze supporters en volgers natuurlijk in voor- en tegenspoed op de hoogte houden.

Dus beginnen we gewoon bij vorige week zaterdag toen iedereen nog vol goede moed in de bespreekkamer zat. Alle musketiers gewoon op een rijtje, zonder Ferry ertussen en dus weer chaotisch en gezellig als altijd. Jeroen zakt nog even door de stoelleuning heen en John bleek ineens fan geworden te zijn van de Formule 1. Vandaag gingen we spelen volgens het ‘DRS’-principe. Voor de niet-kenners… in de Formule 1 kunnen coureurs op bepaalde stroken op het circuit als ze binnen 1 seconde rijden van hun voorganger op een knopje drukken op het stuur waardoor de achtervleugel deels openklapt en de auto’s hogere snelheden kunnen halen.

Afbeeldingsresultaat voor drs

Met name de ‘R’ bleek een opmerkelijk onderdeel van onze strategie. Die stond voor Risico Vermijden, maar kennelijk vond John DR’V’S-systeem niet lekker klinken. Om tegenstanders niet wijzer te maken houden we het hier even bij.

De Vogels bleken een aardige ploeg te hebben al had Driebergen binnen de minuut op 1-0 voor moeten staan. Sven maakte al snel gebruik van zijn DRS-systeem, liet alle verdedigers achter zich en wij rekenden ons allemaal al rijk tot Sven besloot om de bal in het zijnet te plaatsen. De 1-0 kwam er alsnog toen Pim een beroep deed op de DRS van Kevin. Die lobte de bal over de keeper en maakte wel de 1-0. Dat was, ondanks wat kansjes voor Vogels, dan ook de ruststand.

Na rust ging het al snel minder met Driebergen. Echt grote kansen werden er niet meer gecreƫerd en de Spakenburgers kwamen langszij toen Mo zijn man liet inschieten in de korte hoek en Wesley de bal nog wel raakte maar niet snel genoeg was en verrast werd.

Niet veel later ging de bal op de stip. Imre was verwikkeld in een sprintduel met zijn tegenstander, de beide heren kwamen met elkaar in contact en de spits ging als een gladde Spakenburgse paling naar de grond. Wie tikt wie aan…, we denken op dat moment een strafschop die je kunt geven en dat gebeurt dan ook. Het buitenkansje wordt gretig uitgepakt: 1-2.

Tot dan toe niks geks…, maar in de periode hierna moeten er nog twee strafschoppen gegeven worden. Eerst torpedeert de keeper van IJsselmeervogels Kevin. Hoofd en romp liggen gescheiden in de zestien meter terwijl de bal inmiddels totaal ergens anders is, maar geen strafschop volgens de scheidsrechter. De spitsen van Vogels en de bank (beide aan de andere kant van het veld) kunnen hun lach niet inhouden en weten dat ze hier ongekend goed wegkomen. Geen strafschop en geen kaart voor de keeper.

De foto’s van dit voorval zijn uiteraard te bloedig om te plaatsen. Die van het tweede geval niet. Sven gaat goed om de keeper heen, lijkt al op de voeten geraakt te worden maar wordt vervolgens met zekerheid aan zijn been naar beneden getrokken door de linkerhand van de keeper en dus een hoekschop….

Oordeelt u zelf als VAR, die er helaas niet was, op basis van onderstaande beelden. Op onze Facebook-pagina staan de foto’s als video en kunt u zelf reageren. De foto’s staan los onderaan dit bericht.

Penalty of niet. Oordeel zelf! We hebben de foto's achter elkaar gezet (met dank aan Johan voor de foto's)

Posted by Voetbalvereniging FC Driebergen on Monday, November 4, 2019

Beide overtredingen stonden in geen verhouding tot de strafschop die de uitpartij (kon je prima geven zoals eerder gezegd) wel kreeg… Uiteraard valt dan uit de omschakeling ook de 1-3 nog en gaat IJsselmeervogels lachend naar huis met de punten. FC Driebergen blijft thuis gedesillusioneerd achter maar kijkt wel uit naar de return op de Westmaat tegen deze prima ploeg.