Zat2 loopt tegen nederlaag op (19-04)

van Raalten Bouwadvies

De thuiswedstrijd tegen het lastige Montfoort stond op het programma. Wederom waren er weer een hoop afwezigen door blessures, schorsingen, werkverplichtingen en ga zo maar door. Toch is het André en Jan weer gelukt om er meer dan 11 bij elkaar te krijgen. Mark is speciaal ingevlogen om er bij te zijn en Ismet heeft groen licht gekregen van de medische staf om weer minuten te maken. Wederom vandaag een debutant in de gelederen: Andermaal is er een talentvol pareltje uit de selectie van Bernard Polman (FCD 4 za) die zijn skills op een hoger niveau mag laten zien. Dit keer is het Hidde. De opstelling (met hier en daar een verrassing): Pepijn, Marco, Joeri, Hessel, Kevin Burgt, Pim, Kevin Dame, Mike, IJsbeer, Bagdaddy, Ismet wissel: Halil, Mark en Hidde.

Onze helden starten redelijk aan de wedstrijd, dit leidde echter nog niet tot grote kansen. Montfoort liet aan FCD2 het initiatief, waardoor er rustig gecombineerd kon worden naar een fatsoenlijke aanval. De 1e mogelijkheid was voor gelegenheidsspits Bagdaddy. Mike werd goed diep gestuurd en houdt de bal bij de achterlijn binnen. Mike trekt de bal terug op Bagdaddy, maar deze brok ervaring mikt helaas naast. FCD2 komt verdiend op voorsprong door een prachtige vrije trap van Ismet. Leny en de fanclub van Pepijn waren dol van vreugde, en zorgde weer voor een fantastische sfeer langs de lijn. Terwijl iedereen nog met zijn gedachten was van de prachtige vrije trap van Ismet, lag de 1-1 er aan de andere kant alweer in. Een slecht verwerkte bal van keepertje Pepijn kwam bij de tegenstander in zijn voeten. Met 1 pass staat de aanvoerder van Montfoort 1 op 1 met Pepijn, die helaas zijn foutje (moet kunnen) niet kan rechtzetten.

Het sterrenteam bleef meer balbezit hebben maar konden niet heel gevaarlijk worden, met name omdat de eindpass vaak onzorgvuldig was. Marco probeerde het nog met een streep van grote afstand, maar was makkelijk te pakken door de keeper omdat de bal niet richting de hoek draaide. Met een russtand van 1-1 gingen de beide teams aan de thee. In de rust werden er 2 wissels toegepast: Bagdaddy en IJsbrand gingen eruit en Halil en Hidde kwamen erin.

De 2e helft begon en er veranderde weinig aan het speelbeeld. FCD 2 voornamelijk in balbezit, en Montfoort wachtte op Real Madrid achtige wijze op een tegenstoot. Onze helden kwamen wederom verdiend op een voorsprong: Pim stuurde met een strakke, diepe bal Hidde weg, die in de kluts de bal meekrijgt en terug legt op Mike. Mike aarzelt niet en knalt de bal tegen de touwen 2-1 en het publiek stond weer op de banken. Wederom was iedereen nog in een feeststemming, want binnen 2 minuten lag de gelijkmaker wederom achter Pepijn. Dit tot grote frustratie van André, die met de wedstrijd dunner wordt bovenop.

De helden gingen met man en macht op zoek naar de overwinning en dit leidde tot een kans voor Ismet. Halil draaide goed open en speelt Ismet aan, Ismet tikt de bal langs de keeper, maar deze weet de bal knap te keren. Er werd vol op de aanval gespeeld, maar helaas leidde dit niet tot doelpunten aan FCD zijde. Helaas viel hij wel aan de andere kant. Een aanval van onze sterren werd onderbroken en in de counter maakt Montfoort er 2-3 van. De aanvoerder breekt door over de rechterzijde van FCD, werd helemaal niet aangepakt en mocht naar binnen richting de goal snijden. Eenmaal bij Pepijn aangekomen werd de bal in de korte hoek geschoten, Pepijn kansloos.

Na ongeveer 73 minuten kwam geblesseerde spits Nick kijken hoe het met zijn team was gesteld.(mooi op tijd) Hierbij knakte er mentaal iets bij onze helden, die tot dit moment gewoon recht hadden op de overwinning. Nog 1 keer werd er alles gegeven, maar dit leidde helaas tot maar 1 echte gevaarlijke kans. Halil werd met een lange bal bediend door Kevin Burgt, keeper komt uit, Halil omspeeld hem maar komt in een moeilijke positie terecht, toch schiet hij op goal en de bal werd van de lijn gehaald.

Nadat Kevin Dame voor de zoveelste keer slachtoffer werd van een schop op zijn benen kon hij niet meer verder en werd gewisseld voor Mark. De koppies gingen hangen en het geloof op een goed resultaat zakte de helden in de schoenen, waardoor Montfoort het professioneel uitspeelde en ook voor de statistiek nog eens de 2-4 en 2-5 achter Pepijn schoten en kopte. Helaas jongens, dit had niet gehoeven. Op naar de volgende pot. Afwezige E (wederom zonder afmelding) en aanwezige R