Zaterdag 1 verliest op strijd van Bunnik ‘73

Heiko Gorter Makelaars

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Bunnik ’73 op het programma. De degradant van de 3de klasse heeft de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren terwijl FCD nog de 100% score heeft in deze competitie. Echter, van onderschatting mocht geen sprake zijn aangezien Bunnik niet van de minste tegenstanders heeft verloren.

De middag begon nog fraai. Tussen 12 uur en half 1 druppelen de veelal jonge spelers van Driebergen het zonnige sportpark op. Terwijl ze staan te kijken naar het 2de begint langzaam het zonnetje iets door te komen en wordt de temperatuur al wat aangenamer. Je ziet in de ogen van de jongens dat ze er zin in hebben. Vlak voordat de trainer de jongens naar binnen wilt roepen ontvouwt zich een prachtig schouwspel bij de wedstrijd van het tweede. Routinier Jeroen Rook is, een korte tijd, van onschatbare waarde door zijn uitgespeelde keeper met een uiterste sliding op de doellijn te helpen, en vervolgens bij de eerstvolgende aanval een prachtig assist af te leveren. Beide keren gevolgd door een suuuuuuuuuu nageaapt van Cristiano Ronaldo. De bijbehorende pirouette was waarschijnlijk iets te veel van het goede. Voor de eerste 20 min van zijn wedstrijd, verwijs ik u graag naar het verslag van het tweede.

Terug naar de jongens van het eerste. Trainersduo Christiaan en Tijn hadden dit keer iets nieuws in petto. Dit keer niet met iedereen in de spreekkamer maar iedere linie moest afzonderlijk naar binnen. Onvermogen van de trainers om iedereen bij de les te houden gedurende de bespreking of van de spelers die vaak het concentratievermogen hebben van een skippybal? U mag het zeggen. Na de drie besprekingen wist iedereen waar hij aan toe was en stonden de volgende elf spelers in de basis: Collin; Jesper, Ibi, Camiel, Lucas; Max, Jesse M, Michel, Jelle; Sven, Jesse B

De intenties van Bunnik waren vanaf het begin helder. Door middel van strijd en een opportunistische spelopvatting Driebergen vol onder druk zetten om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Door deze tactiek begon de wedstrijd voor FCD chaotisch en moest Collin al na vijf minuten handelend optreden. Hoewel het spelbeeld niet veranderde kwam Bunnik verder niet tot grote uitgespeelde kansen. Driebergen probeerde in het spel van Bunnik mee te gaan door wanneer de bal werd afgepakt, zo snel mogelijk de diepte te zoeken. Hierdoor bleef het een rommelige wedstrijd waarbij beide ploegen niet tot voetballen kwamen. Moet gezegd worden dat Bunnik nog steeds de overhand had.

De spaarzame momenten dat Driebergen wel ging voetballen, werd direct met een doelpunt bekroond. Na een uitstekende combinatie op het middenveld tussen Sven en Jesse Mantel komt de bal weer bij Sven. Hij geeft een goede steekpass op Jesse Boomen en loopt zelf door. Boomen legt vervolgens terug op Sven en hij rond koeltjes af. 36ste min 0-1 FCD.

Bunnik lijkt niet aangeslagen door deze tegenvaller en gooit er nog meer strijd in. Dit resulteert in een corner in de 44ste minuut. De corner wordt weggewerkt naar de zijkant en wordt vervolgens weer ingebracht. Rots in de branding Camiel had inmiddels iedereen naar voren geschreeuwd maar helaas bleven enkele spelers van Driebergen achter in het strafschopgebied waardoor de buitenspelval niet helemaal werkte. Of toch wel? Wie kan het zeggen??

In de rust werden de overduidelijke pijnpunten besproken. Afspraken die niet werden nagekomen werden nogmaals besproken, op iets dwingendere toon. Toch bleef het belangrijkste verbeterpunt: FCD moest meer gaan voetballen. Wanneer de bal werd veroverd moest niet meer direct in het zelfde tempo wordt gespeeld, maar rustiger blijven en de voetballende oplossing zoeken.

Alle goede bedoelingen konden na rust direct weer in de prullenmand. In de 47ste min was het aan de rechterkant van veld rond de 16 meter 2 spelers van Bunnik tegen 3 van Driebergen. De bal kon veel te makkelijk worden voorgegeven en Bunnik had een man over in de 16. Man vrijgelaten, niet coachen, verkeerd doorstappen en nog slaperig van het middagdutje in de rust zijn zomaar een aantal conclusies die we kunnen trekken van die eerste minuten na rust. Helaas, 2-1 achter.

Driebergen probeert de rug te rechten maar helaas niet door te doen wat juist in de rust is besproken. Toch leidt een lange peer naar voren wel tot een van de spaarzame hoogtepunten van deze dag. Vanuit een lange bal krijgt Max in het strafschopgebied aan de rechter kant de bal. Deze stuitert iets op waardoor hij de bal met een hoge boogbal weer kan inbrengen. Michel, die net wederom een 60 meter sprint in de benen had, zag daar wel brood in. Met een fantastische omhaal zet hij Driebergen weer op gelijke hoogte. Voor de mensen die erbij waren, koester dit moment. Voor de overige lezers, google even  Marco van Basten op 9 november 1986, Cristiano Ronaldo op 3 april 2018 en Gareth Bale op 26 mei 2018. Wanneer u deze drie combineert, heeft u een goede indruk van hoe het doelpunt ging.

Na de 2-2 was het de taak aan Christiaan om net als Louis van Gaal zijn gouden … euh hand te laten zien. Mogelijk kon hij de wedstrijd nog in het voordeel van FCD laten kantelen door een aantal goede wissels. Hij koos voor de volgende 3 wissels:

52 min Kevin voor Max
61 min Abate voor Jesse Mantel
67 min Jordi voor doelpuntenmaker Sven

Het inbrengen van Kevin bleek een goede zet. De kleine generaal coachte uit alle macht en wilde heel graag dat zijn team, met hem erbij, weer aan het voetballen kwam. Helaas kwam dit niet direct tot uiting en Kevin kon coachen wat hij wil, maar er werd nog steeds te snel de lange bal gehanteerd door FCD.

Intussen rook Bunnik bloed en wilde graag de wedstrijd beslissen en gooide er nog meer de strijd in. Driebergen probeert aan te haken maar pakt in deze periode twee, minder intelligente gele kaarten voor Lucas en Jordi. We spreken over minder intelligente kaarten omdat er kinderen meelezen. Een bijzondere scrimmage betekende in de 70ste minuut dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Het doel werd meerdere malen over vuur genomen en werd een aantal keer geblokt, hard tegen de lat geschoten en de rebound wel beheerst afgemaakt. Domper voor Driebergen: 3-2

Na de 3-2 kreeg Kevin, en met hem vele andere, dan toch zijn zin. Driebergen hield de bal iets meer in de ploeg en probeerde minder de lange bal te hanteren. Hierdoor kon beter onder de druk worden uit gevoetbald, maar door foutieve keuzes of inspeelpasses kwam FCD niet tot echt grote kansen. Toch krijgt Driebergen in de 80ste minuut nog een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen wanneer de bal vanaf links wordt voorgegeven op, de bij de tweede paal staande, Jesse Boomen. Door een combinatie tussen de honger voor een doelpunt, het laagstaande oktober zonnetje en het over het hoofd zien van zowel Kevin als Michel(wederom lengte?) levert dit helaas niet de verdiende gelijkmaker op, maar verdwijnt de bal over de achterlijn voor een doeltrap.

Net wanneer de toeschouwers die Driebergen een warm hart toe dragen er eens goed voor gaan zitten, krijgt Jordi in de 83ste minuut zijn tweede gele kaart. Wederom spreken we hierover een minder intelligente gele kaart. Voor Jordi zaak om twee tegenslagen te verwerken, enerzijds is daar de walk of shame langs de schreeuwende toeschouwers van Bunnik, anderzijds omdat hij hiermee zijn team toch echt benadeeld.

De minuten die volgen zijn uiteraard voor de thuisploeg. Voor Driebergen zaak om niet nog meer gekke dingen te doen en de schade beperkt te houden. Nadat Driebergen de laatste fase heeft overleefd fluit de goed leidende scheidsrechter af. Eindstand 3-2.

Helaas is het eerste verlies voor FCD een feit. Een verlies die duidelijk laat zien dat Driebergen er nog lang niet is. Beide voetjes staan weer op de grond en het is zaak te leren van deze wedstrijd. Te leren dat met alleen strijd wij geen wedstrijden gaan winnen, ook niet door alleen maar proberen te voetballen. Er moet een goede combinatie zijn tussen deze twee en dan laat FCD zien dat het wel echt wat in haar mars heeft. Toch is de juiste combinatie tussen deze twee nog steeds niet de garantie voor vele winstpartijen. Het blijft het ook zaak elkaar te steunen in goede en in mindere tijden. Waarin voor dat laatste het team duidelijk te kort schoot, zeker in de laatste fase. Om toch af te sluiten met een positieve noot en voor de mensen die de statistieken bijhouden:

Doelpunten:
Michel     2
Jelle        1
Sven        1
Victor        1

Stand 0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)

4e klasse I

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

4e klasse I

Alle uitslagen

Programma

4e klasse I

Programma komende weken

Stand

Mannen KNVB beker Amateurs poule

Uitslagen

Mannen KNVB beker Amateurs poule

Programma

Mannen KNVB beker Amateurs poule