Zaterdag 1 verliest teleurstellende wedstrijd van DEV Doorn

Van der Sluijs Auto's

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen DEV Doorn op het programma. Na de tegenvallende wedstrijd tegen Bunnik moet blijken of het jonge team de rug kan rechten tegen een op voorhand moeilijke tegenstander. De dag begint erg druilerig en boven De Woerd hangt een flinke miezerbui die bijna de gehele zaterdag zou blijven hangen. Aangezien het team vorige week in het zonnetje ten onder ging tegen Bunnik, goed moment om te zien of het team dan wellicht uit veel slecht weer voetballers bestaat.

De bespreking begint als vanouds. Terug naar het oude recept, dus het team tegelijk naar binnen voor het plan de campagne van deze dag. Echter, niet voordat de stoelgang van de oudste in de kamer wordt besproken. Was het de leeftijd of toch de zenuwen voor de wedstrijd. Waarschijnlijk het laatste, aangezien onze grote grijze gewaardeerde leider / stadionspeaker / scorebordmanager / manusje van alles zeer tegen zijn natuur in stilletjes, bleekjes en last van lichte flatulentie in een hoekje zit.

Terug tot de orde van de dag; DEV Doorn. Wederom een degradant uit de 3de klasse, dus een tegenstander om rekening mee te houden. Trainer Christiaan wijzigt zijn opstelling op twee plaatsen en kiest ervoor in de bekende 3-4-3 formatie te spelen met de volgende elf spelers:

Collin; Jesper, Ibi, Camiel; Lucas, Kevin, Michel, Jelle; Victor, Sven, Jesse B

De wedstrijd is ongeveer vijf minuten bezig en bij FCD is het direct alle hens aan dek. De bal wordt vanaf de rechterkant de 16 meter ingebracht en keeper Collin denk de bal rustig uit de lucht te plukken, dacht hij. Op de een of andere manier floept te bal uit zijn handen en een de aanvallers van DEV ruiken bloed om snel op voorsprong te komen. Collin, bewust van zijn slippertje zet alles op alles om zijn fout te herstellen en doet dit met verve. De daarop volgende corner is ongevaarlijk. Na 13 minuten is daar het eerste gevaar van Driebergen. Sven mag aanleggen voor een vrije trap waarbij de bal terecht komt bij Jelle. De aanvoerder schuift de bal helaas beheerst naast het doel.

In de daarop volgende minuten blijkt DEV iets de overhand te hebben in de wedstrijd. Zij kregen een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar in die fase van de wedstrijd zat het FCD bepaald niet tegen. De laatste kans betekende bijna de eerste goal van Camiel dit seizoen, maar gelukkig voor hem en de blauwwitten verdwijnt de bal maar een fractie over de lat van zijn eigen goal.

In de 31ste minuut krijgt Driebergen een vrije trap aan de rechterkant op de rand van het strafschopgebied. Perfecte positie voor een linkerbeen dus Jelle gaat vol zelfvertrouwen achter de bal staan. Zijn vrije trap bleek een lage bal met een listige stuit welke de keeper van DEV maar moeilijk kon verwerken. De bal kwam voor de voeten van de mee naar voren gekomen Camiel, die net op tijd besefte dat we de andere kant op speelden, en hij weet de bal in tweede instantie met een uiterste voetbeweging binnen te tikken. FC Driebergen – DEV 1-0

Driebergen zette door en probeerde voetballend eruit te komen om snel de tweede goal van de middag te maken. Een goede steekbal op Jesse resulteerde bijna in die belangrijke tweede, echter voorkwam de keeper van DEV deze met een geweldige redding.

DEV probeert aan te haken en krijg vijf minuten voor rust nog een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Gelukkig stond Victor op de juiste plek op de doellijn en wist hij het doelpunt te voorkomen. Helaas moet Driebergen dan toch vlak voor rust een tegendoelpunt incasseren. DEV krijgt in de 44 minuut een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal wordt hoog ingebracht bij de eerste paal. De verdediging van Driebergen lijkt niet helemaal scherp bij deze situatie en er wordt niet goed meegelopen met de directe tegenstander. Hierdoor kon de speler van DEV de bal rustig binnen knikken. Ruststand. 1-1

De tweede helft bleek echter een prooi voor de mannen uit Doorn. Zij begonnen feller en scherper aan de tweede helft en krijgen direct de eerste kans van de tweede helft, maar de speler van DEV schiet de bal gelukkig net over. In de 53ste minuut is daar dan toch de verdiende voorsprong van DEV, alhoewel de Doornse formatie het doelpunt wel erg makkelijk cadeau kreeg. Collin staat klaar voor het nemen van doeltrap. Hij besluit de bal na even twijfelen het middenveld in te spelen op de inkomende Kevin. De inspeelpass is niet op maat waardoor Kevin moet corrigeren. Hierdoor is zijn aanname is niet zoals we van hem zijn gewend en is de bal een prooi voor de middenvelder van DEV. Hij loopt de 16 in en ziet zijn spits vlak voor het doel geheel vrijstaan en levert de bal op maat af. De spits faalt niet en rond af. 1-2

DEV krijgt nog een aantal kleine mogelijkheden waarop Driebergen besluit twee keer te wisselen. Roel en Abate komen het veld in voor Victor en Kevin. In de 68ste minuut doet FCD voor het eerst in de tweede helft iets terug. Camiel geeft een zeer goede bal op Michel die de buitenspelval net omzeilt. De keeper van DEV komt uit, maar houdt op het laatste moment toch in. De topscorer van de Driebergse formatie is eerder bij de bal maar schoot helaas iets te gehaast in het zijnet.

In de 74ste minuut moet Christiaan zijn laatste wissel gebruiken door de jonge Kubayla in te brengen. Jesse Boomen blijft op het kunstgras liggen en schreeuwt het uit dat hij geen lucht krijgt en dat hij zich een beetje slapjes voelt. Eén scoopie, 3 dextro’s, 4 suikerklontjes, zakje astronautenvoer, een blikje cola en een snel bord pasta konden helaas niet verhelpen dat hij niet verder kon. Wellicht toch iets te veel energie verspeeld met zijn drukke ochtendprogramma. Voor meer informatie hierover, verwijs ik u graag door naar hem.

Driebergen probeert opportunistischer te spelen, maar helaas leverde dit niet het gewenste resultaat. Vanuit een corner van Driebergen, welke wel iets te snel werd genomen, weet DEV de wedstrijd op slot te gooien. De Doornse keeper plukt de bal uit de lucht en geeft een lange peer naar voren. Ibi raakt de bal twee keer half waarna de spits van DEV richting het doel van Driebergen ging. Helaas voor Driebergen weet hij te scoren en bepaald de eindstand op 1-3.

Zo verliest Driebergen helaas voor de tweede keer op rij. De tweede keer achter elkaar dat een verliespartij verdiend was, maar aan de andere kant dan ook weer onnodig. De scherpte ontbrak eigenlijk vanaf minuut 1 waardoor we de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen en nooit echt een vuist konden maken. Zonder groots te spelen is DEV wel de verdiende winnaar van deze middag. Hoewel daarbij wel aangegeven moet worden dat de goals wel heel gemakkelijk werden weggegeven. Opvallende statistiek was nog dat dit de eerste competitieoverwinning van DEV was tegen Driebergen in 14(!) jaar. Wat dat betreft werd het ook wel eens een keertje tijd. 16 mei moeten we dan maar beginnen om het record wat aan te scherpen. Maar eerst volgende week de wedstrijd uit tegen Oranje Wit.

Stand 0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)

4e klasse H

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

4e klasse H

Alle uitslagen

Programma

4e klasse H

Programma komende weken