Zaterdag 1 walst na rust over S.V. Austerlitz heen

Hoenderdaal

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen S.V. Austerlitz op het programma. Austerlitz staat onderaan in de competitie en waar vorige week nog werd gesproken over het niet onderschatten van een tegenstander, was wel vanaf het begin duidelijk dat Driebergen deze pot gewoon moest winnen als het nog een rol van betekenis wilt spelen.

De dag begon met een meeting in het kader van #makeitlegendary. Nee dit is geen nieuw programma van Amnesty International, maar een poging van het team om samen met de staf en de club er een jaar van te maken, dat mensen nog zullen herinneren. In dit kader werd met een aantal vaste toeschouwers, ouder, vrienden en vriendinnen besproken wat wij als team graag willen bereiken, wat we daarvoor nodig hebben en daarnaast niet onbelangrijk wat het team daarvoor zou willen doen.

Na deze meeting volgde een korte bespreking in de kleedkamer met het strijdplan en de opstelling. Zoals gezegd was het strijdplan simpel, er moest gewoon gewonnen worden van de onderste, het liefst met een behoorlijk doelsaldo. Tijdens deze bespreking werd wel eindelijk een raadsel opgelost. Een raadsel wat het team al sinds de start van de competitie in zijn greep houdt. Al sinds het begin van de competitie heeft assistent Tijn de nobele taak om het team te voorzien van input met betrekking tot de standaardsituaties. Week in week uit mag hij bepalen wie wat doet bij zowel verdedigende dode spelsituaties als bij aanvallende. Althans, we weten niet zeker of hij dit ook daadwerkelijk mag bepalen of alleen opschrijven daarvoor moet u bij de staf zijn. Iedere week verstopt Tijn dit bord, reden onbekend. Soms zet hij het bord omgedraaid tegen de muur, soms achter stoelen, soms achter het grote whiteboard. Geruchten gaan dat hij het bord zelfs een keertje op het dak heeft verstopt. Reden; onbekend. Tot afgelopen zaterdag. Tijn deed eindelijk uit de doeken dat hij dit doet vanwege het feit dat hij hiermee de opstelling nog niet bekend wilt maken, aangezien de spelers dan van dat bord kunnen aflezen dat ze in de basis staan. De blikken van de jongens, en vooral die van de hoofdtrainer, zeiden genoeg, dus de verwachting is dat bij de volgende wedstrijd het bord vanaf minuut één een meer prominente rol gaat krijgen. Anyway, basisopstelling tegen Austerlitz was als volgt:

Collin, Jesper, Ibi, Camiel, Victor, Max, Michel, Kevin, Jelle, Marnix, Jesse B.

Helaas bleek Victor in de warming up niet fit genoeg en mocht Lucas hem vervangen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het plan van Austerlitz duidelijk. Niet één bus, niet twee bussen maar een heel wagenpark aan bussen voor het doel parkeren en wanneer de bal toch in hun bezit was, deze zo hard en zo ver mogelijk naar voren roeien in de hoop dat de voorwaartse iets konden aanstichten. Hoewel Driebergen probeerde om direct de tegenstander vast te zetten, had het toch moeite met het spel van Austerlitz en verliep het eerste deel van de wedstrijd rommelig en komt FCD na tien minuten zelfs op achterstand. Een indraaiende vrije trap wordt niet goed inschat door keeper Collin en valt in het doel. Helaas voor Driebergen 0-1.

Driebergen probeert de rug te rechten en komt 3 minuten na de goal terecht op gelijke hoogte. Jelle legt de bal klaar voor het nemen van een corner en Michel besluit zich aan te bieden voor een korte corner maar sprint dan toch terug naar de goal. De bal van Jelle beland bij de tweede paal en komt na een korte scrimmage terecht bij Michel. Hij neemt de aan en plaatst de bal met zijn linkerbeen rustig in de hoek. Gelukkig voor FCD ziet de scheidsrechter over het hoofd dat Camiel bijna iemand zijn kop eraf trapt en keurt de goal goed. Driebergen terecht op gelijke hoogte. 1-1

De thuisploeg probeert gelijk door te drukken en krijg hiervoor ook een opgelegde kans. Jelle gaat aan de linker kant van het veld op avontuur en wordt onreglementair gestopt in de 16 meter met een strafschop tot het gevolg. De aanvoerder gaat zelf achter de bal staan en schiet deze onberispelijk binnen. FCD op 2-1 voorsprong.

Juist wanneer het publiek er eens goed voor gaat zitten gaat het toch weer mis voor de heren van Driebergen. Austerlitz krijgt een vrije trap aan de ter hoogte van de dug-out van de uitspelende ploeg. Driebergen wacht te lang met de organisatie en Austerlitz denkt deze snel te nemen. Hoewel geen beste voorzet beland de bal via twee spelers van Driebergen bij de spits van Austerlitz en hij schiet beheerst binnen. 2-2

Driebergen blijft dan aanzetten om met een voorsprong de rust in de gaan. Dit lukt in de 44emin. De mee naar voren gekomen Camiel krijgt tot 2 keer toe een mogelijk om de bal van dichtbij binnen te schieten maar deze wordt steeds geblokt. Na de laatste blok komt de bal voor de voeten van Jesse Boomen en hij faalt niet. Driebergen terecht met een 3-2 voorsprong de rust in.

Na rust is Driebergen gebrand om te laten zien dat het tot veel beter in staat is en loopt het werkelijk over Austerlitz heen. Hoewel de goals eerst nog uitblijven, zijn er al wel een aantal grote schietkansen voor FCD. Eén daarvan is direct na rust voor Kevin. Een laag genomen vrije trap komt voor zijn voeten op ongeveer 20 meter van het doel, echter schiet hij maar net naast.

Christiaan besluit te wisselen en brengt in de 59 min Sven voor Marnix en Mo voor Max. Of het door deze wissels kwam is niet geheel duidelijk, maar in de laatste 30 minuten van de wedstrijd gaat Driebergen volle bak door en weet het veel te scoren.

Allereerst is er na een geweldige voorzet van Jelle de kopbal van Michel. Hij weet een fabelachtige goal te produceren a la Bep Bakhuys. Voor de jongere lezers onder ons had deze goal veel weg van de goal die Robin van Persie maakte tegen Spanje op het WK van 2014. Alleen was deze van Michel meer naar de hoek, en wat strakker ingekopt. De tweede van de middag voor de controlerende middenvelder met semi-vrijerol en 4-2 voor FCD.

Na de 4-2 vindt Christiaan het veilig genoeg om ook zijn laatste wissel in te brengen en wisselt Jesse Mantel voor Jesper. Kort na de wissel is daar de 5-2 voor Driebergen. Na een goede aanval weet Jesse Boomen af te ronden en ook zijn tweede van de middag te maken.

Driebergen heeft er nog zin in en besluit gelijk door te drukken wanneer Austerlitz aftrapt. Michel onderschept de bal en loopt richting de centrale verdediger. Hij is niet zelfzuchtig, aangezien hij er al weer twee heeft gemaakt, en gunt de meegelopen Kevin ook zijn goaltje. Michel speelt de bal op het juiste moment op Kevin en die weet knap af te ronden. Kevin ook op het scoreformulier en 6-2 voor Driebergen.

Is het dan klaar met de scoringsdrift van de thuisploeg? Nee, Driebergen blijft aanzetten en hoopt op nog meer. Michel krijgt de bal nog op de rand van de 16 en haalt uit, via de keeper helaas tegen de paal en geen verdiende hattrick voor de kleine middenvelder. Daarnaast weet ook Jesse Mantel net niet te scoren aangezien hij zijn schot op de lat ziet belanden.

Tegen het einde van de wedstrijd weet Driebergen nog tweemaal te scoren. Mo speelt zijn directe tegenstander uit en je ziet hem denken dat hij deze bal wel even de kruising in wilt rammen. Helaas voor hem kon hij niet ontkennen dat Sven nog veel vrijer staat op een meter of 18 van de goal. Mo geeft de bal puntgaaf af op Sven die kan uithalen. 7-2. De 8-2 is vergelijkbaar. Kevin krijgt de bal ook vrij om in te schieten vanaf de 16 meter, en ook hij weet zijn tweede van de middag te maken.

Driebergen wint dus met 8-2 van SV Austerlitz. Hoewel het er niet naar uitzag in het begin van de eerste helft is deze uitslag dik en dik verdiend. Vooral in de tweede helft maakte Driebergen indruk door overal kort op te zitten en door willen blijven drukken. Hopelijk weten de jongen uit Driebergen het spel uit de tweede helft te evenaren wanneer ze op 23 november uit tegen Candia moeten. Een tegenstander van een ander kaliber.