Zaterdag 1 wint eerste bekerwedstrijd met 0-7!

Banner Dirk Makelaars

Afgelopen zaterdag speelde ons 1e elftal zijn eerste bekerduel tegen SV Utrecht United, een nieuwe vereniging gelegen in de Utrechtse buurt Papendorp. SV Utrecht United treedt aankomend seizoen aan in de nieuwe 5e klasse. Het klasse verschil was overigens direct zichtbaar op het veld. FC Driebergen moest het nog doen zonder 10 selectiespelers en daardoor ging het met een smalle selectie op pad. Hierdoor ontstond zelfs ruimte voor de 17-jarige Stein van Andel uit de JO18-1, hij maakte zijn officiële debuut.

Tot aan de rust was het FC Driebergen met het meeste balbezit en de Utrechters moesten het doen met wat counters. Waar we overigens wel kunnen vermelden dat zij de beschikking hadden over een aantal individueel vaardige voetballers. Helaas voor hun wisten zij op een aantal pogingen na, weinig gevaar te stichten. De Driebergenaren wisten door doelpunten van goed spelende aanvallers Mick Visser, Ismet Sahin en middenvelder Jesper (of toch eigen doelpunt) uit te lopen naar 0-3. Door een zekere eigen goal werd het vlak voor rust ook nog 0-4.

Na de rust was het definitief eenrichtingsverkeer. Het tegengas dat de opponent in de eerste helft zo nu en dan kon bieden werd definitief verschalkt door de achterhoede met daarin Manasse van Dijk, Hidde van der Werf, Camiel Robbers, Casper van Tricht en keeper Bryan Hoedeman, de 2e keeper van het team die de laatste weken laat zien een betrouwbare vervanger van Michel van Bruggen te zijn. Uiteindelijk liepen onze mannen nog uit naar 0-7 door twee doelpunten door invaller Dylan van Es, hij verving de niet fitte Max Mehrengs in de rust en wederom een eigen doelpunt van de Utrechters. Waar 0-7 lijkt op een mooie overwinning, mag het team zich wel aanrekenen dat er niet veel meer dan 10 doelpunten zijn gemaakt. Wat zijn er veel opgelegde kansen gemist door onze mannen. Overigens zonder de keeper van de tegenstander te kort te doen, de beste man aan Utrecht-zijde stond goed te keepen.

In het slot van de wedstrijd viel de eerder genoemde Stein van Andel zeer verdienstelijk in. Met veel durf wist hij zichzelf een aantal maal door de defensie te snijden. Mooi om te zien dat de jeugd zo vroeg in het seizoen op de deur klopt. Deze ontwikkeling blijven we met veel aandacht en interesse volgen. Het blijft mooi om al onze échte Driebergse jongens in ons vlaggenschip te zien spelen.

Volgende week wacht tegenstander Candia’66 uit Rhenen. Een tegenstander van een geheel ander kaliber en één van de titelfavorieten in de 4e klasse F. Een mooie graadmeter voor onze selectie. Op korte termijn keren er weer een aantal vaste krachten terug: de van een kuitblessure herstelde Pim Noomen, topscorer van vorig jaar Abate Nyamsi, het cement tussen verdediging en aanval Daan Brouwer én aanvoerder Jelle Adema. We gaan zien hoe ver de heren zijn in deze trainingsweek. Feit is wel dat het team weer bijna compleet is en daarmee kan toewerken naar de vaste basiself.

Tot zaterdag 10 september om 14:30u bij de aftrap van FC Driebergen – Candia’66!