Zaterdag 2 begint met zege aan competitie

Bleijenberg Financiële administratie

Op een zonovergoten zaterdagochtend is het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van Zaterdag 2! Een spannend jaar in een hogere klasse, waar iedereen lang naar heeft uitgekeken. En hoe begint zo’n fris nieuw seizoen? Nou.. zo: de spelers verzamelen zich netjes op de club, maar trainer John appt vanaf de parkeerplaats of alle spelers naar hem kunnen komen, omdat trainer John niet in staat is om te lopen. Want trainer John had zich iets teveel uitgeleefd tijdens een obstacle run. Niet meer doen trainer John!

Tot zover de voorbereiding. Op het programma staat een uitwedstrijd tegen Bunnik 2, een team dat vorig seizoen z’n mannetje stond in de reserve 3e klasse. De Driebergenaren mogen dus flink aan de bak!

Eenmaal aangekomen in Bunnik onthult John de 11 die het echte gras van Bunnik mogen betreden: Wesley, Mo T, Jeroen, Daan, Imre, Maurice, Pim, Mike, Jeffrey, Hidde en Kevin. Na de bekendmaking word de kleedkamer betreden. Die bleek zo klein, dat de wissels even moesten wachten tot de groten der aarde klaar waren met omkleden…

wat ontzettend slecht nieuws bleek voor de wissels! Want ons aller adjudant Rook had besloten om, vlak voor de wissels naar binnen mochten, het toilet in de kleedkamer eens even flink onder handen te nemen. Gelukkig had onze goed voorbereide Marco Reflex spray bij zich, wat zorgde voor een frissere lucht, maar wel prikkende ogen.

Dan de wedstrijd. In de beginfase gebeurt er niet zo heel veel. Gezapig is het juiste woord. Driebergen heeft veel balbezit, maar Bunnik verdedigt met veel discipline en geeft geen ruimte weg. Hoewel, er is één speler die opvalt: het is adjudant Rook! De R is weer in de maand, dus alles moet blijkbaar over rechts. Imre, die op linksback af en toe zeeën van vrijheid geniet, vindt het wat minder leuk allemaal.. Je zit immers op voetbal om af en toe het speeltuig aan te mogen raken!

Gebeurt er verder dan helemaal niks? Nee, dat is ook niet waar! De coach van Bunnik drilt zijn spelers harder dan sergeant Hartman uit Full Metal Jacket, hetgeen resulteert in een paar flinke overtredingen op het middenveld. Zo wordt Mike een keer getorpedeerd na goed wegdraaien en moet onze aspirant fysiotherapeut Jerry Sprinter 2x het veld in om broerlief Kevin op te lappen. Eén van de overtredingen riekt naar een rode kaart. De scheidsrechter  doet het appelleren echter van de hand.

Oja even tussendoor: de auteur moest van Dave benoemen dat ie tot dan toe goed stond te vlaggen. Voor degenen die erbij waren: oordelen jullie maar zelf.

Na de reeks aan overtredingen is de eerste kans van de wedstrijd voor Bunnik. Een goede aanval over rechts leidt tot een gevaarlijke voorzet die net naast geschoten wordt. Vlak daarna moet één van de Bunnik spelers er zwaar geblesseerd af. Nooit leuk om te zien. De vrouwelijke fysiotherapeut van Bunnik echter wel.. zelfs onze goodlooking Ferry kan daar nog een puntje aan zuigen.

Dan een opmerkelijke actie van Kevin. A la Bergkamp gaat hij langs zijn tegenstander en krijgt iedereen staand op de banken! Vervolgens haalt de rechtsbuiten zijn eigen niveau weer door de bal keurig in te leveren bij tegenstander. Iedereen neemt weer plaats op de bank..

Kort daarna kan iedereen toch weer opspringen van de bank! Mo verdedigt goed uit door de bal hard en hoog naar voren te koppen. Hidde ziet er wel brood in en neemt de bal keurig aan en, de auteur kan er niks anders van maken, hij produceert wéér een juweeltje! Hij ramt de bal er met een dropkick snoeihard van buitende de 16 in! Een geweldige goal die de wedstrijd volledig openbreekt. 0-1.

Bunnik begint zich meer met het spel te bemoeien, met als risico dat ze ook ruimtes weggeven. Daar maakt Imre gebruik van en is weg op de linkerkant. Hij ziet Mau vrij staan voor de goal, maar onze aller oudste speler weet het voor elkaar te krijgen om de bal naast het doel te deponeren! Waar de routinier normaal gesproken garant staat voor goals, laat hij het nu vlak voor rust afweten.

In de rust geeft trainer John van alles aan, maar de auteur was aan het warmlopen en heeft er niks van meegekregen.

De tweede helft gaat van start en Albin mag Rook vergezellen centraal achterin. Mo-T moet het veld verlaten met een blessure. Na een aantal minuten een opvallend moment: trainer John zit al vanaf minuut 1 lekker in het zonnetje. Niet bij de dug-out, maar aan de overkant van het veld. Het valt de scheids nu pas op en spreekt onze trainer erop aan. Die weigert zich te verplaatsen en uiteindelijk keurt de scheids het maar goed en laat John lekker zitten in het zonnetje.

Bunnik wordt sterker en slaat toe! Een mooie pass belandt precies tussen verdediging en keeper Wesley, de spits rondt koeltjes af. Vervolgens wordt er aan beide kanten flink wat gewisseld, waaronder de verdienstelijk invallende Marco.

Je zou zeggen: met zoveel wissels aan beide kanten gaat het niveau omlaag. Driebergen bewijst het tegendeel en komt met de mooiste aanval van de wedstrijd op de sokken: Kevin speelt Pim in. Die levert een steekpass op maat af voor de ingevallen Bagdad, die op zijn beurt strak voorgeeft. En wie staat daar voor de goal om de bal tegen het net te rammen? U raadt het al: Hidde! Spelers van Bunnik ruziën met elkaar. Niet om de tegengoal, maar om wie het shirtje van Hidde krijgt na de wedstrijd! 1-2.

Bunnik zet het slotoffensief in en het is een paar keer flink billenknijpen achterin, maar de goed keepende Wesley houdt zijn doel schoon. Kort daarna zet Bunnik nog één keer aan. De bal wordt echter onderschept en Hidde stuurt vanaf eigen helft Bagdad de diepte in, iedereen achter zich latend. Bagdad moet nog 40 meter tot de goal, maar iedereen die Bagdad een klein beetje kent, weet al dat ie geen zin heeft om door te lopen. Dus besluit onze grote vriend om de bal maar over de keeper, die iets voor zijn doel staat heen te schieten!! Een geweldige goal die de wedstrijd beslist! 1-3.

Tot volgende week!!