Zaterdag 2 blijft koploper na zege op Odin

Heiko Gorter Makelaars

Nu eens een verslag zonder foto’s , dat zou Patricia Paaij ook niet erg gevonden hebben toendertijd.

Om 3 uur aftrappen in een koud maar zonnig Utrecht is nou niet iets waar ik naar uitkeek maar wel naar de onderlinge verhouding tussen een stugge ploeg als Odin 2 en een dartelend FCD. Gert was jarig en hij wilde maar 1 cadeau, 3 punten meenemen naar Driebergen.

Begin was zenuwachtig en slordig. Wij hadden veel balbezit en wij weten dat als wij de bal hebben dat zij niet kunnen scoren. Lijkt een inkoppertje maar het is de waarheid. Het duurde 30 minuten totdat wij het doel vonden. Vrije trap van Mo A. die keihard over de muur vloog en hoog in de touwen.

Hierna heer en meester op het veld. De driehoekjes die werden gevormd kregen steeds meer vorm en waren talrijk aanwezig waardoor de tegenstander van het bekende “kastje naar de muur” werd gezonden. Voetbal doe je niet alleen maar met je voeten maar ook met je ogen, dat is wat Mike moet hebben bedacht toen hij de 2e goal maakte. Hij stond precies op de juiste plek waar hij een neusje voor heeft.

Hierna was het eigenlijk afwachten hoeveel goals wij nog zouden scoren.  Ik hoorde langs de lijn,  van Duitsers win je pas als zij met de bus het dorp uit zijn. Ik had er in ieder geval  meer vertrouwen in dat onze ploeg dit varkentje ging wassen. In de 65e minuut bleek ik gelijk te krijgen, miquel kreeg de bal aangespeelt en deze trapte bekeken de bal links onder in de hoek. 0-3

Paar minuten later scoorde Maurice, ja alweer een goal van hem. Hij scoort de goals op zo’n manier waar een vergelijking met Kees Kist of een Pier Tol op zijn plaats zou zijn.

Hierna mocht Odin zijn vervroegde Sinterklaas cadeautje uitpakken door er 1-4 van te maken. Prima wedstrijd van onze jongens en tevreden met het spel. Nou zijn er jongens die ik niet heb genoemd maar vergeet niet, winnen doe je samen!

Tot slot een tip voor de volgende wedstrijd : als je een speler ziet sprinten dan is hij te laat vertrokken.

De Leiding.