Zaterdag 2 neemt puntje mee bij DOVO

van Raalten Bouwadvies

Het gepromoveerde zaterdag 2 weet zich tot nu toe prima staande te houden in de reserve 3e klasse en daarom ging het zaterdag vol vertrouwen richting DOVO. Zoals bij elke uitwedstrijd was de organisatie weer zeer gestroomlijnd… In tegenstelling tot een eerdere uitwedstrijd waren de shirts nu wél mee afgereisd. Het tweede dankt Boaz hiervoor en ook John was erg enthousiast over deze betrokkenheid.

Desondanks vond John het wederom een voorbereiding van niets en dat uitte zich dan ook aan het begin van de wedstrijd. Driebergen werd de eerste tien minuten volledig ondersteboven gevoetbald en hield de bal zelf niet in de ploeg. Desondanks kwamen de Veenendalers niet verder dan een magere vrije trap en dus kwamen de 11 van John de openingsfase schadevrij door.

Die 11 waren: Wesley, Mo T, Jeroen, Daan, Imre, Maurice, Mike, Kevin, Marnix, Hidde en Jeffrey.

Na deze fase kreeg Driebergen wat meer grip, maar juist nu kwam DOVO wél tot kansen. De plaatselijke linksbuiten bleek een lastige plaag voor Mo. Toen Mo zich volledig de Veenendaalse bossen in had laten sturen kwam DOVO gevaarlijk door, een afgemeten voorzet op de inlopende spits bij de tweede paal volgde. Veenendaal begon te juichen, Hidde liep vast terug naar de middenstip om een aftrap te nemen maar toen hij omkeek bleek Wesley de bal uit de hoek geranseld te hebben: 0-0.

Toch volgde er uit het niets een aftrap kort voor rust omdat diezelfde Hidde de eerste de beste bal die hij voor zijn voeten kreeg binnen besloot te schieten: 0-1 bij rust. De complimenten bij deze goal gaan uit naar Daan, die krachtig opliep en zich niet van de bal liet zetten en de afgemeten voorzet van Jeffrey.

Ferry haalde Mo in de rust terug uit de bossen en John beloonde Boaz voor het meenemen van de kledingtas met een invalbeurt. Ook Max kwam in het veld voor Maurice. De opdracht was simpel: zelf beter gaan voetballen in de tweede helft, het eigen spel spelen en de rust bewaren aan de bal.

Bij vlagen voetbalde Driebergen beter, er werden wat kansen gecreëerd en gemist maar het was DOVO dat, niet onverdiend, op gelijke hoogte kwam door een fraaie kopbal. Door afwezigen wordt in de appgroep altijd gretig gevraagd naar de schuldige bij een tegendoelpunt: dit keer gaf Rook zijn man iets teveel ruimte. Volgens de appgroep omdat hij te druk was met de aanvoerdersband die hij omkreeg in de rust.

Diezelfde Rook werd in de tweede helft in het strafschopgebied een keer geconfronteerd met de behendige buitenspeler die tegenover Boaz binnen no time uitweek naar de andere kant. De dribbelaar gooide er een aka, 24 scharen, een Zidane en een paar eigen schijnbewegingen doorheen en legde aan om af te ronden. Klein dingetje: ondertussen was Rook, goed naar de bal kijkend, er al met het leer vandoor. “Dat is nou ervaring”, dacht Rook… hardop.

Bij DOVO namen de frustraties enigszins toe, maar Driebergen kon niet doordrukken, benutte de kansen niet en was achteraf blij met 1 punt. Zeker toen er kort voor tijd 2(!) man van DOVO op de goal afgingen. Aanvaller 1 speelde de bal iets te kort op aanvaller 2 en daarom kon Wesley nog ingrijpen.

Driebergen staat keurig 4e, met 7  punten uit 4 duels. Dat zijn er 2 minder dan de nummers 2 en 3: Jonathan en Kampong. Die hebben op hun beurt net zoveel punten als koploper Rivierwijkers maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld en zijn als enige in de competitie nog zonder puntenverlies. Volgende week zaterdag komt IJsselmeervogels naar Driebergen.