Zaterdag 2 sluit beker af met zege

ZAM Zeist Doorn

Op een zonnige nazomermiddag mocht Zaterdag 2 aantreden tegen Benschop 3, koploper in de bekerpoule. Driebergen kon niet meer doorgaan in de beker dus er kon lekker vrijuit gevoetbald worden ter voorbereiding op de competitie.

De aanloop naar de uitwedstrijd verliep ietwat rommelig, met als gevolg dat het tenue nog op de club lag terwijl het gehele team al 30 minuten verderop in de kleedkamer zat. Teamlijder Ferry, de zondebok van het verhaal, mag van geluk spreken dat de heren van Benschop zo gastvrij waren om hun prachtige knalgele uittenue aan ons te lenen.

Dan de warming up. Waar de Benschoppers al 40 minuten vol gas aan het rennen en vliegen waren, kwamen de Driebergenaren 10 minuten voor aanvang het veld op gesjokt. Er werd nog ff snel heen en weer gelopen en daarna moesten we toch echt van start met de volgende 11 routiniers: Bryan, Mohamed, Jeroen, Daan, Kevin, Maurice, Pim, Mike, Sven, Hidde en Jeffrey. Boaz, Dave en Albin hielden de bank warm.

De eerste helft was een lust voor het oog. De goddelijke kanaries van Driebergen lieten de bal simpel doch swingend van speler naar speler gaan. Benschop had geen antwoord op het sterke positiespel en het werd nog erger: Maurice schat een loopactie van spits Hidde op waarde en plaatst de bal prachtig over de Benschopse verdediging heen. Hidde rondt koelbloedig af. 0-1!

Enkele minuten later ligt de volgende alweer in het netje. Kevin neemt geen risico met uitverdedigen (chapeau!) en ramt de bal richting de Benschopse verdediging. Het centrale duo van Benschop loopt wat te lanterfanteren en met Hidde, onze hongerige wolf op de loer, moet je dat niet doen. Als twee honden vechten om één been, gaat Hidde ermee heen. 0-2.

Vlak na de aftrap verovert Driebergen alweer de bal. Na een mooie aanval belandt Jef met het speeltuig links in de hoek. Na wat Benschoppers te hebben gedold ziet onze één na oudste speler Hidde achterin de 16 vrij staan. Als een woeste leeuw brult Jef “HIDDE!” en geeft de bal op een presenteerblaadje. Laatstgenoemde rondt wederom koeltjes af en zo staat er na 20 minuten 0-3 op het scorebord! Daarna nog een aantal gevaarlijke ballen van Benschop, maar de degelijke achterhoede (onder aanvoering van adjudant Rook) laat zich niet verrassen.

Toen ging Albin, na een jaar afwezigheid, zich met de wedstrijd bemoeien. Oftewel, hij mocht de vlag overnemen van onze huisvlagger Dave. Maar ach en wee, wat gebeurt er nu? Albin ziet een buitenspelgoal van Benschop over het hoofd: 1-3. Volgende keer toch maar vaste waarde Dave weer laten vlaggen. De competitie begint immers en dan is het belangrijk om een gedegen vlagger te hebben staan!

In de rust geeft trainer John aan dat Benschop de 2e helft stormachtig zal beginnen. En zijn woorden kloppen. Benschop zoekt de aanval en dat resulteert uiteindelijk in een wereldgoal: een geweldig afstandsschot vliegt er via de onderkant van de lat in, Bryan kansloos latend. 2-3. Gelukkig blijft Driebergen koel en ziet de krachten bij Benschop wegvloeien. Er ontstaan ruimtes voor de counter en wie anders dan Pim kan je die ruimtes laten benutten. Met een prachtige steekpass zet de spelmaker onze veelgenoemde spits 1-op-1 met de keeper. Hidde blijft koel en plaatst de bal laag in de rechterhoek. 2-4.

Al met al een aantrekkelijke wedstrijd met goed positiespel en afgemaakte kansen. Op naar de competitie!