Zaterdag 2 speelt vermakelijke pot tegen Houten

Heiko Gorter Makelaars

Het is weer hoog tijd voor een objectief wedstrijdverslagje. De tweede competitiehelft is namelijk van start. En hoe! Gelijk met een zeer mooi affiche: Houten 2, die eerste staan, tegen Fc Driebergen 2, die met vier punten achterstand de tweede plek bezetten.

Trainer Ben maakt de zwarte pistes onveilig op een welverdiende skivakantie. Om toch zijn betrokkenheid te tonen ging de coach voorafgaand aan zijn vakantie nog een keer bij Houten kijken. De opgedane kennis werd doorgespeeld aan Jamie, die de rol van coach overnam. De voormalig speler van 2 én huidig trainer van O13-1 schaarde zich naast assistent-trainers Mark en Ferry en stippelde met hun het strijdplan uit.

Op een paar safarigangers na (Elmar, Mike) waren alle spelers beschikbaar. Er werd gekozen om 442 te hanteren met de volgende spelers: Anton op de goal. De verdediging vlnr Victor, Marco, Kevin en Maarten. Het middenveld vlnr Sven, Maurice, Albin en Jens. De voorhoede bestond uit Marijn en de onlangs weer vader geworden Jeffrey. De wissels bestonden uit Jeroen, Miquel, Mo, Jelle en Colin. Arendsoog adjudant Jeroen, teleurgesteld dat ie niet in de basis begon, nam toch sportief en vol commitment het vlaggen op zich.

DE EERSTE HELFT

Het was wel duidelijk dat Houten over een zeer sterke ploeg beschikt met veel beweging en kracht in elke linie. Echter, het was Driebergen dat de eerste kans kon noteren: Jef kopte maar net naast op aangeven van Sven. Hierna nam Houten het initiatief en probeerde Driebergen uit elkaar te spelen met verzorgd positiespel. Om dit tegen te gaan klapte Driebergen er vol bovenop en ging net over het randje met een paar flinke overtredingen. De mannen weigerden tevens in te zakken, want dat zou het einde der tijden betekenen.

Helaas werd optimisme iets te vaak met realisme verward. Als gevolg speelde Houten er een aantal keer gevaarlijk doorheen. Dit resulteerde in de eerste kans voor Houten, die knap gepareerd werd door Anton. De sluitpost moest alert blijven, want een reeks aan corners waren, met de lengte die Houten in huis heeft, zeer dreigend. In de 14e minuut een hard geplaatst schot vanaf rand 16, maar Anton toont zich weer een sta-in-de-weg. Het kostte hem wel zijn linker heup, maar door de schoonheid van de redding was dit het dubbel en dwars waard!

Vlak na Antons blessurebehandeling laat Houten zich van zijn minder scherpe kant zien door een opgelegde kans naast te schieten. Hierna volgde een korte adempauze van ongeveer een kwartiertje; Houten kwam er even niet meer doorheen. Dit kwam doordat de verdediging heel goed positie koos. Maarten had een sterk competitiedebuut die een aantal steekpasses van Houten onderschepte.

In de 30e minuut kreeg Houten een vrije trap op rand 16 door een flinke charge van Sven (Marco ‘bedankt’ Sven nog even). De bal ging met veel vaart richting de kruising, maar Anton tikte de bal er geweldig uit! De corner die hieruit volgde belandde bij de tweede paal. De linksbuiten van Houten probeerde met een halve omhaal de goal van zijn leven te maken, maar Victor blokkeerde de poging. De bal belandde weer bij de Houtenaar en probeerde Victor te verschalken met een kapbeweging. Victor ging er wat onbesuisd in, wat resulteerde in een penalty. De spits kiest voor de linkerhoek en.. Anton redt fantastisch door de bal tegen de paal te tikken, de bal terug het veld in rollend! Albin reageerde als eerst, maar leverde de bal ongelukkig bij een Houtenaar in. Deze schrok zo van de plotselinge kans dat ie niet met scherp schoot.

In de blessuretijd konden nog een viertal kansen worden genoteerd. Twee kansen voor Houten, waar sta-in-de-weg Anton weer raad mee wist, maar ook twee kansen voor Driebergen: de bal werd mooi meegegeven op Marijn die de 16 in dribbelt. Vlak voordat de spits wil uithalen weet de verdediger met een uiterste sliding nog te redden. De andere mogelijkheid is voor Sven die nog een kopbal in huis had. Helaas geen doelpunt. Er kon gerust gaan worden.

DE TWEEDE HELFT

Eenmaal aan de thee benadrukte coach Jamie dat ie t voetballend helemaal niet zo slecht vond gaan. De afgesproken plannen werden uitgevoerd en er werden zowaar wat kansen gecreëerd tegen het sterke Houten. Dit terzijde werd er vooral keihard voor elkaar gevochten en dat was ontzettend mooi om te zien. Verder attendeerde Jens zijn medespelers erop dat hij geen ballen kreeg, hetgeen niet handig is bij een speler van zijn kaliber.

Nou, dat werd in het begin van de tweede helft gelijk rechtgezet door zo’n beetje elke bal naar de spelmaker te spelen (klasse Marco en Kevin!). Dit resulteerde in meer dreiging naar voren. Echter, Houten had wat verse wissels ingebracht en werd er kwalitatief niet slechter op. Zo waren de eerste drie kansen na rust ook voor hun: in de 51e minuut een afstandsschot dat over gaat, in de 56e minuut een geweldige halve omhaal op de paal en in de 59e minuut een schot waar Anton weer reddend moest optreden.

Wat zette Driebergen hier tegenover? Een prachtige steekpass van Maurice belandde voorin bij de mee opgekomen Maarten. Deze gaf op zijn beurt een voorzet op Albin die op de 16 meter stond te wachten en… hij kopte m vanaf daar over de keeper en de bal belandde op de lat! De keeper probeerde de bal te vangen, maar liet m los en de bal werd tot corner verwerkt. Uit deze corner kopte de meegekomen Victor net naast.

In de 65e minuut twee wissels: Kevin en Marijn maakten plaats voor respectievelijk Jeroen en Mo. En laatstgenoemde liet zich gelijk zien! Een prachtige steekpass van Jens belandde bij Mo in de voeten die 1-op-1 met de doelman kwam. Er werd gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde het signaal weg. Mo oog in oog met de keeper en… helaas tikt de 42-jarige supersub net naast.

In de 74e en 75e minuut pogingen van Houten, maar u raadt het waarschijnlijk al: Anton! Daarna Driebergen met weer Mo die zich liet zien. Hij maakte het de verdedigers zeer moeilijk en de keeper schoot zijn kameraden ‘te hulp’ met een wilde glijpartij, Mo torpederend in het proces. De scheids wilde echter niks weten van een strafschop en laat doorspelen. Nog geen twee minuten later aan de andere kant: een Driebergenaar wilde een voorzet van Houten wegwerken, maar raakte de bal totaal verkeerd. Deze belandde bij Anton in zijn handen en de scheidsrechter gaf een indirecte vrije trap wegens een terugspeelbal. Ondanks dat heel Driebergen enorm verbaasd was door dit discutabele besluit werd er snel een muur neergezet om het Houten zo moeilijk mogelijk te maken. En dat lukte, want Houten voerde de indirecte vrije trap matig uit.

Jammer dat de scheids, die over t algemeen goed floot, in het laatste kwartier wat cruciale momenten verkeerd inschatte. Zo was er een opvallende situatie met ons aller Jef; de spits werd in een luchtduel duidelijk gesandwicht door twee Houtenaren en kreeg vreemd genoeg een vrije trap tegen!

In de absolute eindfase nog twee opvallende momenten. Ten eerste een kopbal van Jef die net naast ging. Ten tweede een mogelijkheid voor Houten, maar door een uitstekende sliding van Marco en een alerte Victor die de bal van de lijn haalde bleef het bij 0-0.

EINDE WEDSTRIJD

De heren van Twee hebben een sterke teamprestatie neergezet tegen koploper Houten. Iedereen werkte hard voor een resultaat en dat wordt graag gezien. Het gelijkspel zorgt ervoor dat het verschil 4 punten blijft. Echter, door de sterke reeks van naaste concurrent Hercules moet Driebergen een plekje inleveren en zich nu tevreden stellen met de 3e plaats.

De top5 van het klassement staat op zes punten van elkaar dus het belooft een spannende tweede competitiehelft te worden. Volgende wedstrijd: zaterdag 10 februari uit tegen Delta Sports om 14.30.

Jamie, bedankt voor de coaching en trainingen!