Zaterdag 2 verliest beladen duel met DHSC

Paul Brink Advies

In een zware wedstrijd hebben de heren van Twee net aan het kortste eind getrokken. Er is met 3-2 verloren van DHSC uit Utrecht. De concurrent in de strijd om het kampioenschap kan hierdoor Driebergen voorbij als het hun inhaalwedstrijd winnend afsluit. Daardoor zijn de Utrechters en andere concurrent Houten nu de grootste titelkandidaten.

De voorbereiding

Voordat trainer Ben zijn tactisch plan kan delen doet Hans van Vugt een officiële mededeling namens het bestuur: “Ferry blijft ook volgend seizoen assistent-trainer van Twee.” Routinier Jef, die zo’n beetje alles heeft meegemaakt in het voetballeven, deelt direct zijn zorgen: “Maar Hans: als Ferry blijft, dan voetballen er volgend seizoen nog maar vijf man in het Tweede.” Zéér verontrustend! De van pomp noch pompstang wetende Ferry mag zichzelf wel eens achter zijn oren gaan krabben waar dit allemaal vandaan komt. Misschien heeft het te maken met het feit dat hij er tijdens trainingen als Kim Jong-un bijloopt en na wedstrijden geen spullen van de dug-out meeneemt naar de kleedkamer? Food for thought! (dat betekent stof tot nadenken Ferry)

Dan het plan van Ben: winnen! De volgende 11 mogen beginnen: Anton, Mo, Mau, Marco, Victor, Jens, Jef, Pim, Mike, Elmar en Jelle. Op de bank weinig opties: reservekeeper Colin en twee minder validen: Miquel (bovenbeenblessure) en Albin (rug). Bagdad kwam er ook nog aan, maar na een bezoekje aan Vriezenveen was de spelmaker getuige van een ongeluk op de snelweg vlak voor zijn neus. Vertraging dus. De tweede helft kon de voormalig SVL’er meedoen.

De eerste helft

Om 10:30 werd er in Utrecht afgetrapt op het schrikbarend harde kunstgras. Dat moest wel blessures gaan opleveren. En na zes minuten gebeurt het ondenkbare: Jens loopt een beenkwetsuur op en kan niet verder. Albin, die rondloopt met de rug van een 80-jarige man, moest er noodgedwongen in. Voor deze wissel zijn er echter al drie Driebergenaren gevaarlijk geweest: Mau (vrije trap), Jef (schot) en Victor die in de 5e minuut een corner binnentikt. De goal wordt, echter, tot onbegrip van de linksback geannuleerd. Het is dus niet allemaal kommer en kwel. Aan de andere kant trekt de snelle spits van DHSC de aandacht, maar door goed opletten van Marco, Mau en Anton wordt het gevaar geweken.

In de 9e minuut begint Pim aan een groot avontuur. De mooie solo leidt tot een voorzet waar Jelle zijn hoofd tegenaan zet. Helaas pareert de keeper. Vier minuten later weer een kans voor de spits op aangeven van Jef. Ditmaal net naast. 3x is scheeprecht dan maar? Jazeker! Na een combinatie van Mike en Albin belandt de bal bij de spits die zich goed vrijspeelt op rand 16. Hij besluit te schieten en de bal eindigt prachtig in de linkerhoek. 0-1! De sterke fase van Driebergen duurt voort: een mooie voorzet van Victor op Jelle, die net naast kopt. Er wordt vervolgens prima doorgegaan met goed positiespel, maar échte kansen blijven uit.

DHSC is een ploeg die zeer oplettend is bij foutjes van de tegenstander. Dat blijkt in de 38e minuut: Marco verwerkt een ogenschijnlijk gemakkelijke bal slecht, waarop de spits niet aarzelt en de bal snoeihard in de korte hoek schiet. 1-1. Daar vele spelers na een dergelijke fout zichzelf volledig uit de wedstrijd halen voetbalt Marco goed verder en geeft ook nog even zijn leven door een minuut later een hard schot te blokken.

Dan het hoogtepunt van de eerste helft: Pim gaat weer op avontuur en speelt het volledige middenveld van DHSC uit met prachtige, korte zaalvoetbalbewegingen. En om het allemaal nog mooier te maken ziet de spelmaker de keeper iets voor zijn doel staan. Hij besluit de bal met veel gevoel in de rechter bovenhoek te plaatsen, buiten bereik van de Utrechtse sluitpost. 2-1!

Vlak voor het rustsignaal krijgen de Utrechters nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Deze wordt naast gekopt.

De tweede helft

Na rust begint Driebergen met de Franse slag. Als gevolg van het slappe begin tekent DHSC, al dan niet na het maken van een overtreding, in de 47e minuut de 2-2 aan. Het zit niet mee en dan raakt Jelle ook nog geblesseerd. Hij kopt nog wel bijna een bal binnen na een goede actie van Elmar. Gelukkig is Bagdad op het sportpark gearriveerd en hij kan voor Jelle invallen. Albin, die maximaal 30 minuten zou spelen, moet door met z’n 80-jarige rug.

In de 57e minuut levert Elmar een prima pass af op Mo, waarmee hij de Nederlander met Marokkaanse naam in schietstelling brengt. Hij vuurt en.. net voorlangs! Hierna ontaardt de ogenschijnlijk leuke wedstrijd in een ware slachting. Het begint bij de scheidsrechter die ineens op een dwaalspoor raakt en beide teams benadeelt met de meest vreemde beslissingen. Zo krijgt Pim geel voor een ogenschijnlijk lichte overtreding en moet er 10 minuten af. Met 10 man verder dus.

Dan, op een cruciaal moment, wuift de scheids twee duidelijke overtredingen op Driebergen weg, resulterend in een levensgevaarlijke counter. In eerste twee instanties wordt er nog fantastisch ingegrepen door verdedigers en Anton, maar het derde schot is fataal. 3-2. Driebergen voelt zich terecht zwaar benadeeld, maar probeert door te spelen. Aanvaller Miquel komt erin voor verdediger Victor.

Een goede corner eindigt bij Mau die prachtig volleert. De keeper antwoordt met een evenmooie redding. Bij de omschakeling gaat het mis; er ontstaat een flink opstootje waarbij Elmar en Miquel er respectievelijk met rood en geel af moeten. Met 9 man wordt er toch nog een enorme kans gecreëerd: Pim dolt weer het volledige DHSC middenveld en levert een steekpass op maat af. Het is Mau die erdoor is; Toulalan moet in 1x met links uithalen om succesvol te zijn. Helaas willen de benen niet meer en mist het schot de juiste richting. Zo eindigt de wedstrijd in 3-2.

Voetbal is oorlog. Dit was zo’n potje. Hoort er allemaal bij. Echter, de nederlaag resulteert in zeven punten achterstand op Houten en 1 punt achterstand op DHSC. Het seizoen goed uitvoetballen is het devies. Een sprankeltje hoop aan de horizon: de concurrenten hebben nog een aantal moeilijke wedstrijden.

Volgende wedstrijd: zaterdag 7 april thuis om 12:00 tegen Odysseus 5. Tot dan!