Zaterdag 2 wederom op dreef

Thesio ICT Proffesionals

Zaterdagochtend 10:02.. 1u43 min voor aanvang wedstrijd.. de spelers van Twee zitten thuis nog even ontspannen een nieuw filmpje van Oh Oh Barbie te bekijken.. totdat assistent-trainer Ferry ineens voor RUWINAAAH zorgt door in de groepsapp te vragen of iemand bannane kan hallen. Gelukkig geeft andere assistent-trainer Mark spoedig aan dat de bananen al door hem zijn geregeld. Ferry blijf je voortaan bij de les? Anders ferwijderen we je uit de groep.

De opstelling: Bryan, Maarten, Marco, Kevin, Victor, Mike, Maurice, Jelle, Albin, Jeffrey, Elmar

De wissels: Bagdad, Jens, Mo, Miquel, Colin

Corvee- en plantsoenendienst: Elmar, Jeffrey

Na een goede warming-up wordt er onder toeziend oog van welgeteld zes toeschouwers afgetrapt. De Bilt schroomt de duels niet dus het is oppassen geblazen voor de Driebergenaren. In de 4e minuut een flinke overtreding op Elmar wat een vrije trap oplevert in doelpuntrijke positie. Mau schaart zich achter de bal. De Toulalan look-a-like, die voor de wedstrijd aandachtig de vrije trappen van voormalig teamgenoot Juninho Pernambucano heeft bestudeerd, haalt aan en… treft de lat! Prachtig hoe de bal op ‘t laatste moment nog daalt.. net niet genoeg. Nog één keer bij Juninho op de koffie dan maar?

Drie minuten later de volgende kans: Jelle gaat uitstekend door op rechts, passeert de Biltsche linksback en geeft voor op Elmar. De bal is net iets achter ‘m, maar de routinier weet de bal alsnog bijna raak te koppen. Helaas net naast. In de 12e minuut komt Mau aan de bal op eigen helft. Met pijn in zijn ogen ziet hij dé spierwitte Driebergse verschijning diep gaan en besluit de bal te geven. Precies over de verdediging van De Bilt heen. Albin geeft voor op Elmar, die de bal maar net naast werkt. De goal lijkt eraan te komen..

En niets is minder waar! In de 15e minuut een snel genomen corner van Victor op Mau. Deze speelt de bal richting tweede paal waar Elmar staat de wachten. De spits ziet dat iemand er beter voor staat en kopt de bal netjes breed. Het is Mike en die kopt binnen! 1-0! De middenvelder loopt nu 1-op-1 in zijn laatste vier wedstrijden.

Na een korte adampauze is de volgende mogelijkheid wéér voor Driebergen: Mau produceert een schotje naast het doel. “Volgende keer graag minstens op het doel” luidt de opbouwende kritiek van teamgenoot Jef. Of is het sarcasme? Mensen die Jef een beetje kennen weten het antwoord..

Mau lacht het van zich af en herpakt snel zijn focus; het lid van TeamTeus levert een voorzet op maat af bij Elmar die op zijn beurt goed inkopt. De Biltsche keeper kan de bal nog net naast tikken. De daarop volgende corner wordt tot buiten de 16 gewerkt waar Mau klaarstaat om uit te halen. Helaas over. Jef kijkt Mau weer aan..

Vlak hierna een schot van huis-DJ Victor. Of was het een voorzet? Hoe dan ook, de keeper kan net redding brengen door zich uiterst te strekken. Vlak hierna toch de bevrijdende tweede goal: een overtreding op Albin wordt door goed coachen van Jef snel genomen richting de vrijstaande Mau. Deze schat op zijn beurt een goed getimede loopactie van Elmar op waarde en levert een prachtige steekpass af. Elmar blijft zeer kalm en schuift de bal rustig langs de keeper. Een sterke eerste helft voor de spits die zowel een assist als een doelpunt kan noteren.

Vlak voor rust nog één hoogtepunt: Victor tikt een corner net naast. Hier tegenover was er weinig dreiging van De Bilt dat zich voornamelijk bezighoudt met verdedigen en af en toe een tikkie uitdelen.

RUST

Trainer Ben toont zich in de rust tevreden over het vertoonde spel. Er is niks weggegeven ondanks het aantrekkelijke, soms risicovolle spel. En zijn bovendien genoeg kansen gecreëerd. De coach besluit één wissel door te voeren: Bagdad voor Kevin die zich bij het Eerste mag melden. Albin wordt verzocht op zijn ‘favoriete’ plekkie in de verdediging plaats te nemen. “Als het melk regent zijn mijn schotels omgekeerd,” denkt hij. Desondanks wordt bij gebrek aan volk een snijder kerkvoogd en de geboren middenvelder toont zich nederig met het teambelang in zijn achterhoofd.

In de 49e minuut een vrije trap voor Driebergen op een hoopvolle positie. Mau doet weer een poging. Jef staat naast Mau klaar om hem uit te lachen bij een volgende misser, maar.. Mau vuurt de bal met 120 km/h tegen het net! 3-0! In plaats van uitlachen wordt het dus een felicitatie van Jef aan het adres van de 39-jarige middenvelder. Ondertussen deelt Teus de andere vijf aanwezige supporters mede dat het ZIJN zoon is die daar scoort!

Twee minuten later horen we Teus niet als Mau zichzelf vastloopt op het middenveld en een counter van De Bilt inluidt. Helaas wordt deze counter door een mislukte buitenspelval ook een goal. 3-1. Zaterdag 2 speelt graag aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Risico is dat je dan ook wat goals tegen krijgt.

Gelukkig blijven de mannen van Twee kansen creëren. Zo zijn er mogelijkheden voor Bagdad en Mau, maar de keeper stopt beide. Dan een gevaarlijk moment aan de andere kant; een vrije trap van De Bilt komt op de lat en in de rebound verricht Bryan een zeer belangrijke redding, de aansluitingstreffer daarmee voorkomend.

De spelers van De Bilt beginnen hun tegenvallende prestatie aan de scheids op te hangen. Volgens Bagdad is dit gebakken lucht. “Ga gewoon voetballen!” aldus het advies richting Biltsche kant. En daar zit een kern van waarheid in aangezien scheidsrechter Van Beek naar beide kanten coulant is.

Driebergen gaat het best om met deze coulance en creëert nog zeven kansen in de resterende 18 minuten. De eerste is voor Bagdad, die na een mooi een-tweetje met Mike de bal met zijn chocoladebeen tergend langzaam op de paal schiet. “Was allemaal zo bedoeld,” aldus de routinier na afloop. “De keeper ging al naar de andere hoek en dat zag ik.”

Twee minuten later een mooie pass van Jef op de mee opgekomen Albin die de bal huizenhoog over schiet. “Ga maar weer terug naar achter,” werd er terecht geroepen. Vlak hierna de derde kans: Jef schiet op de paal en de bal stuitert terug het veld in. De net in het veld gekomen Mo is het meest alert van iedereen en tikt binnen. 4-1! Hiermee toont Mo zich weer de supersub die hij is. Een minuut later is Driebergen weer in balbezit. Het laat de bal rustig van voet naar voet gaan en komt langzaam in de buurt van het Biltsche doel. De voor Mau ingevallen Jens haalt de trekker over en schiet net naast.

Vlak daarna krijgt Jef een vrije trap aan de rechter zijlijn. Hij neemt de vrije trap snel, op zoek naar een medespeler, en pompt het speeltuig de 16 meter in. De bal wordt echter door de wind gevangen en snelt ineens op het doel af. De keeper denkt op tijd bij de bal te zijn… maar hij zit al!! 5-1!

Als klap op de vuurpijl nog een hoogstandje van Albin die zijn eerdere poging wil doen vergeten. Op 20 meter van het doel ontvangt hij de bal van Bagdad, wipt het speeltuig op en volleert de bal richting de goal. De bal daalt nét te laat en belandt op het dak van het doel. Desondanks een mooie afsluiter op een goede wedstrijd van Zaterdag 2!

Volgende wedstrijd: Zaterdag 10 maart om 12:45 uit bij VSC. Zou het toeschouwersaantal van zes overtroffen kunnen worden???

PS Bedankt Erik voor het vlaggen!