Zaterdag 2 wint van DEV 2

Drankenspecialist de Mol

Het Tweede mocht weer een oefenwedstrijd spelen. Op de derde zaterdag van 2018 vond het treffen met DEV plaats. De Elf Vrienden uit Doorn hadden in augustus met 3-1 gewonnen dus er was wat recht te zetten. Om dit te bewerkstelligen lagen de banaantjes alweer klaar in de bespreekruimte. Goed gedaan weer Ferry!

In de wedstijdbespreking stond ditmaal niet de tactiek centraal; Maarten was het middelpunt. Nee hij was niet jarig, maar na anderhalf jaar blessureleed en –herstel stond zijn rentree op de planning. De verdediger liet tijdens de trainingen al zien er enorm veel zin in te hebben en daarmee dwong hij direct een basisplaats af. Welkom terug!

Dan de rest van de opstelling. De gelukkigen bestonden uit Bryan, Marco, Albin, Kevin, Maurice, Mike, Jens, Jelle, Jeffrey en Marijn. Mike keert, na een uitstapje in de spits, terug op het middenveld. Miquel nam het vlaggen voor zijn rekening en mocht de tweede helft zijn opwachting gaan maken.

De eerste helft

De Elf Vrienden, die zonder wissels ook écht met z’n elven waren, trapten af en probeerden door snel diepte te zoeken de Driebergenaren te verrassen. De bal werd echter snel veroverd en Driebergen mocht van DEV, dat zich liet inzakken, het spel gaan maken. Dit leidde in de 10e minuut tot de eerste kans. Jef geeft de bal voor op zijn kameraad in de spits Marijn, die maar net miste. Vijf minuten later volgde een gemene overtreding op Maurice, wat de DEV-speler een gele kaart opleverde. Die mocht 10 minuten vanaf de kant gaan toekijken. De vrije trap die hieruit volgde schoot Jef net naast. Vlak daarna een vrije trap van Albin die de achterlijn niet eens haalde. Blijven oefenen!

In de 18e minuut  kwam Mike erdoor op de linkerkant na een mooie actie. De beweeglijke middenvelder nadert het doel vanaf de zijkant. Met zijn chocoladebeen gaat de bal er op miraculeuze wijze in via een voet van de tegenstander! Moeten we Mike na zijn missers van vorige week het voordeel van de twijfel geven of was het gewoon een eigen goal? Vult u het zelf maar in. Hoe dan ook: het staat 1-0!

Naast een mogelijkheid van DEV, die een keer gevaarlijk de 16 penetreerden, werden er door de heren van Driebergen wat kleine kansjes gecreëerd totdat Marco het met een kopbal vanaf eigen helft probeerde. Verrassend als de poging was had de keeper echter voldoende zicht op de bal en kon de poging pareren. In de 45e minuut nog een schotkans voor Maarten. Helaas net naast. Dat was een rentree geweest zeg! Nog voor het rustsignaal twee belangrijke intercepties van Bryan. De jonge doelman stond zeer alert te keepen achter zijn ver vooruit voetballende verdediging.

In de rust maakte de goed spelende Maarten plaats voor Miquel. Trainer Ben gaf verder aan dat we goed spelen, maar onszelf meer moeten belonen door iets zuiverder met de mogelijkheden om te gaan.

De tweede helft

De tweede helft begon met goed positiespel, wat in de 50e minuut leidde tot een enorme kans voor Miquel om de voorsprong te verdubbelen. Is dit de nieuwe Mike of moet de jonge spits nog even warmdraaien? Acht minuten later een enorme rush van linksback Kevin die de 16 van DEV penetreert en wil afronden. De laatste Doornse man had echter andere plannen en trakteert Kevin op een flinke overtreding. Penalty! Kevin moest even aan elkaar gelijmd worden en de speler van Doorn mocht met geel 10 minuten eruit. De strafschoppen bij Driebergen zijn inmiddels een zekerheidje; specialist Marco rondde zoals gebruikelijk keurig af. De keeper kreeg er nog vingertoppen aan, maar de bal had te veel snelheid. 2-0.

Eigenlijk gelijk hierna een veelbelovende aanval van De Elf Vrienden, waarbij de speler/coach de bal de 16 meter in brengt. Jelle staat vlak voor ‘m en ziet de bal van heel dichtbij naar z’n gezicht gaan en in een reflex maakt de jonge speler hands. Gele kaart, 10 minuten eruit en een penalty. Bryan duikt vol overtuiging naar de hoek, maar de Doornse spits plaatst de bal in het midden. 2-1. Het is weer een wedstrijd.

Ondanks het tijdelijke ondertal bleef Driebergen overeind en het scoort zelfs! Miquel maakt een prima individuele actie, geeft de bal aan Mike en die scoort vanaf de 16! Heel beheerst in het hoekje. Over deze valt niet te twisten: dit is écht een doelpunt van Mike! Vlak na de aftrap verovert Driebergen snel de bal en uit de counter ontstaat weer een kans voor Mike. Deze keer helaas niet benut. In de 67e minuut komt DEV nog een keer opstomen. Bij een pass in de diepte wordt getracht te stappen voor buitenspel. Grensrechter Mo vlagt… scheidsrechter Staal laat echter doorspelen en de speler/coach van DEV mag alleen op Bryan af. Ditmaal geen prooi voor de jonge doelman en zo is het met 3-2 weer een wedstrijd!

In de 71e minuut werd het publiek getrakteerd op een mooie actie van de ijverige Marijn die Jef voor de goal vrij ziet staan. De routinier rondde het zeer beheerst af en zo was er met 4-2 weer wat ademruimte. In de 73e minuut de zo bekende rush van loopwonder Kevin die de bal aan Miquel gunt. Deze schiet net over. Dan.. in de 75e minuut: Mike is back!! Kans gemist. Gelijk hierna weer een gevaarlijk lange uittrap die wordt verlengd. Gelukkig staat Bryan weer goed opgesteld op de rand van de 16 en is net eerder bij de bal dan de spits.

In de 82e minuut een actie van de al veel te vaak genoemde Mike die een steekpass op Marijn aflevert wat net geen goal oplevert. Maar gelukkig kort daarna wel: in een scrimmage-achtige situatie krijgt Jens, die vlak voor de wedstrijd klaar was met zijn 64-pagina tellende sollicitatiebrief, op aangeven van Marijn de bal in de 16 en rondde deze af. Zo kalm als een zalm.

5-2 EINDE WEDSTRIJD

De Driebergenaren hebben hun revanche te pakken! Het spektakel zorgde ervoor dat het in groten getale aanwezige publiek op hun wenken bediend werd.

Eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 3 februari 12:30: Houten 2 – FC Driebergen 2.