Zaterdag 2 wint van koploper!

Paul Brink Advies

5 graden, grijze lucht, een snijdende wind en het 2e elftal op het wedstrijdprogramma. Alle ingrediënten voor een heerlijk begin van de zaterdagmiddag op sportpark De Woerd. Tegenstander is het nog ongeslagen Rivierwijkers, dat met 26 doelpunten voor en 4 tegen fier aan kop staat!

De bespreking
John begint met een droevig persoonlijk bericht, maar weet zich sterk te herpakken met het vizier op de wedstrijd. Hij wordt hierin ondersteund door het team en met name Jef, die met een subtiel grapje de juiste toon weet te raken.

Het strijdplan wordt vakkundig overgebracht naar de spelers, waarbij sluitpost Wesley van John de vrijbrief krijgt om ver voor zijn doel te keepen en geen risico te nemen met lastige (terugspeel)ballen. “Voor mijn part schiet je ‘m naar Bokkie Wokkieland, het zal mij een zorg zijn, weg is weg,” aldus de oefenmeester. Verder krijgt het 2e de opdracht om de linies kort te houden en er fel op te zitten.

De 14 helden
Wesley, Boaz, Marco, Daan, Imre, Mike, Pim, Maurice, Kevin, Hidde en Jeffrey mogen starten tegen de Utrechters. Op de bank nemen Tom, Jordi en Dave plaats. De vader van Imre neemt de honneurs waar als grensrechter. Albin valt uit in de warming-up en mag zich melden langs de zijlijn naast andere geblesseerden Elmar en Rook.

De eerste helft
Rivierwijkers voetbalt gemakkelijk; de Utrechters spelen frivool naar voren toe met veel beweging zonder bal. Driebergen komt in de beginfase wel goed mee en meldt zich een aantal keer bijna voor het doel. De eerste echte kans is echter voor de uitploeg, maar na een prima aanval wordt er wat slapjes ingeschoten.

Dan is Driebergen aan de beurt. Pim vangt de bal op bij het middenveld. Met een heerlijke beweging tikt hij de bal over zijn directe tegenstander heen. Vervolgens ziet de spelmaker dat Hidde aanspeelbaar is op de 16 meter. Die draait weg, kapt zijn tegenstander 2x uit en geeft de bal op de achterlijn strak voor en wie duikt daar als een duveltje uit een doosje op? Het is Mike die binnentikt! 1-0.

Na de goal breekt de tweede sterke fase van Rivierwijkers aan, hetgeen resulteert in een paar kansen: een schot over na een snelle counter en een corner die keihard richting goal wordt gekopt. Wesley staat echter op de goede plaats en pareert de inzet vakkundig. De thee komt op een goed moment, want er wordt aangedrongen.

Inmiddels krijgt assistent Nick, die bij hem thuis met zichzelf zit te spelen, door dat dat de heren van 2 op voorsprong staan. Als een raket begeeft het hulpje zich naar de club, waar die overigens ook gewoon had moeten zijn als assistent. Nick: je staat op de teamfoto koekebakker! Met een FCD jas! Dan kunnen we net zo goed iemand anders regelen die het 2e begeleidt! Daarover zo meer..

De tweede helft
Imre blijft geblesseerd achter in de kleedkamer en Jordi is zijn vervanger. Die is gelijk betrokken bij een aanval, zo ziet ook toeschouwer Elmar, die het offensief perfect weet te verwoorden: “Jordi geeft breed op Jef, die een perfecte lange bal aflevert (je weet wel, zo 1 die Rook ook altijd probeert te geven, maar die nooit aankomt) en Hidde rondt af.” 2-0!

Na deze goal lijkt Rivierwijkers ontdaan. De Driebergenaren geven de toeschouwers nog wat om van te smullen. Een derde goal hangt in de lucht en.. die komt er! Alle handelingen uit het boekje worden gevolgd en Jordi levert de assist op Hidde! Een prachtige Ikea goal! “Klik-klik-klik,” aldus Wytske van der Goot. 3-0.

Terwijl iedereen langs de kant nog aan het nagenieten is gaat het mis in de opbouw van Rivierwijkers. Jordi is alert, onderschept een breedtepass en stevent op de keeper af. De aanvaller blijft rustig en plaatst de bal langs de keeper. Zo kalm als een zalm. 4-0.

Dan een opmerkelijk moment. Een duel langs de zijlijn resulteert in 2 tegenstanders die op de grond vallen. De scheids laat doorspelen, maar de grensrechter rent het veld in en pakt de bal in zijn handen. Iedereen verbouwereerd en scheidsrechter Staal kan niet anders dan de grensrechter geel geven.

Met nog 27 minuten te spelen is het tijd voor wat wissels: Maurice en Boaz eruit, Tom en ons aller Dave erin. En dan wordt het nog even spannend! Ja, u leest het goed, met 4-0 voor. Rivierwijkers zet nog 1 keer flink aan en scoort 2x binnen 4 minuten, met nog 12 minuten op de klok. Jef snapt dat er wat moet gebeuren en maakt een professionele overtreding op het middenveld. “Eéntje voor het team,” aldus de aanvaller na afloop.

In de laatste minuut wordt het in een scrimmage zelfs nog 4-3! Gelukkig is er nog maar 10 seconden te spelen en het 2e speelt deze vakkundig uit. Er wordt dus gewonnen van de koploper en dat mag gevierd worden!

Kersverse aanwinst
Na de wedstrijd wordt er ten overvloede biertjes gedronken. Het uitbundige feesten wordt ook opgemerkt door oud-voetbalster Danique, die de gezelligheid en warmte van het Tweede enorm waardeert. Het altijd succesvolle 3-koppige FCD2 Recruitment Team ruikt een kans en slaat toe: we hebben een nieuwe leidster! Op het moment van schrijven zijn de onderhandelingen nog in volle gang, maar het lijkt erop dat Danique gaat tekenen voor een 8-jarig contract. Welkom Danique en alvast heel veel sterkte met Ferry en Nick, je zal het nodig hebben!

Tot volgende keer!

Stand 0213 Mannen Zaterdag reserve (A-cat)

3e klasse G

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

3e klasse G

Alle uitslagen

Programma

3e klasse G

Programma komende weken