Zaterdag 2 wint van stug Delta Sports

Banner Balkan Restaurant

Tijd voor de uitwedstrijd tegen Delta Sports uit Houten! Er was weer hard getraind en twee dagen voor aanvang wedstrijd dient assistent-trainer Ferry het gebruikelijke bananenverzoek in bij Hennie (Manager Bedrijfsrestaurantzaken, red.).

Op de dag van de wedstrijd worden de spelers geconfronteerd met de aller groenste, aller hardste bananen ooit. Alsof Hennie ze zelf in Guayaquil had lopen plukken. Desondanks waren de bananen goed binnen te houden en hadden de spelers genoeg energie voor een potje voetbal. Wie mochten zich klaarmaken voor de Slag bij Houten?

De opstelling
Anton “Oliver Kahn” Advocaat
Victor “Terence Kongolo” van Andel
Marco “Materazzi” van der Klift
Kevin “Gattuso” van der Burgt
Maarten “Trabelsi” Noordijk
Maurice “Toulalan” van Rheenen
Jens “Ortega” Marik
Sven “Ricky van de Hapsnap” Evers
Albin “Dimitri Oberlin” Meijer
Jeffrey “Ronaldinho Gaúcho” Veenendaal
Mo “Khalid Sinouh” Teraff

De wissels
Miquel “Akinfenwa” van Woudenberg
Bagdad “Henny Meijer” Ajiach Welkom terug routinier!
Jelle “Bogarde” van der Werf

De staf
Jamie “Stijn Vreven” Herber De terugkeer van de Indiaan
Mark “Spaletti” van Wijngaarden
Ferry “Hyballa” van der Burgt

De afwezigen
Elmar “Fernandao” van Doorn
Mike “Wamberto de Jesus Sousa Campos” van Hoof
Jeroen “Mertesacker” Rook
Marijn “El Conejito” Hack
Colin “Cillessen” Hoedeman
Bryan “Chilavert” Hoedeman
Ben “Arsene Wenger” Adema
Richard “Deulofeu” Vonk
Fiston “Okocha” Grant

Uit spelen bij Delta Sports is altijd een lastige wedstrijd. En de wedstrijd wordt alleen maar lastiger als er geen goed opgepompte bal is om mee te spelen. Je zou verwachten dat bij een club, waar het vlaggenschip nota bene 1e klasse speelt, ergens wel een goede bal ligt.. maar tevergeefs! Dus voelde Driebergen zich genoodzaakt om met één van onze ballen te spelen. Bijkomend voordeel: dat voelt wel vertrouwt aan!

De Driebergenaren beginnen goed aan de wedstrijd. Goede corners van Jef en Sven resulteerden in flinke kansen voor respectievelijk Mo en Albin. Vlak hierna een mooie diepe bal van spelmaker Mau, maar de keeper kan net onderscheppen voordat een Driebergenaar kan afdrukken. De laatste van de reeks aan kansen komt van de voet van Jef, die een wereldgoal a la Wanyama tegen Liverpool in gedachten heeft. De bal zoeft nét langs de kruising. Vlak hierna toch de goal voor Driebergen: Sven komt met de bal over rechts opzetten en trekt naar binnen. Vanaf rand 16 produceert de spelmaker een ‘verwoestend’ rollertje met links. Een prooi voor de keeper.. althans dat dacht iedereen! De met een flinke kater op t doel staande Houtenaar laat de bal zó door z’n beentjes glippen! 0-1!

Over de rest van de wedstrijd kunnen we deze week heel kort zijn. Er werd na minuut 20 niet meer goed gevoetbald. Strijd en bereidheid om te werken voor elkaar waren er wél! Dat zorgde in verdedigend opzicht bijvoorbeeld voor een paar ballen die van de lijn werden gehaald door Jens en Kevin. Uiteraard nam motivational speaker Anton ook weer een glansrol op zich na een zeer gemakkelijk gegeven penalty. “Als de vis goedkoop is stinkt ze!” klonk over het veld. Daarna stopte Anton rechtvaardig de penalty en ook de rebound! Klein puntje kritiek van teamgenoot Jef: “Net als vorige week weer niet klem Anton!”

In aanvallend opzicht nog een paar lichtpuntjes, maar er zat ook een goal van Delta aan te komen! Baltovenaar Jens kijkt zorgwekkend en deelt zijn teamgenoten mede: “We moeten snel de 0-2 maken!” En daar werd goed naar geluisterd! De debuterende Bagdad, voor een prentje overgenomen van SVL, haalt verwoestend uit en raakt de lat! De bal komt terug het veld in en niemand lijkt te reageren… totdat daar ineens een spierwitte verschijning voor het doel opduikt! Het is Albin! Hij maakt geen fout en plaatst de bal rustig in de hoek. 0-2! Ondanks een handvol 100% kansen voor Delta in de eindfase blijft het bij deze stand.

Tot volgende week!