Zaterdag 2 wint van VSC 2

Kapsalon Rob

Zaterdagochtend 10 maart.. op de eerste lenteachtige dag van het jaar druppelen de spelers van Zaterdag 2 binnen op sportpark De Woerd. Het is tijd voor een uitwedstrijd tegen VSC met de kennis dat Ben aan het einde van dit seizoen een punt zet achter zijn dictatorschap. “Het is mooi geweest,” aldus de oefenmeester. “Tijd voor een nieuwe trainer bij 2 en tijd voor mijn pensioen.”

Even doet het gerucht de ronde dat Ferry ook het bijltje erbij neer gaat leggen.. de assistent tracht voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen: “IK BLIJF!” Een gedurfde uitspraak, maar de rechterhand van Ben vergeet nog even twee zaken: (1) de groepsevaluatie aan het einde van het seizoen: vinden alle spelers wel dat ie mag blijven??? en (2) het verzoek om assistent bij het Eerste te worden..

Dan volgt de wedstrijdbespreking. Om een Sergio Ramos broekpoep incident te voorkomen ligt er voor iedereen weer een kaliumrijke banaantje klaar. Ze zijn echter weer rechtstreeks uit Guayaquil zo de bespreekruimte ingevlogen, resulterend in een overrijp stuk fruit voor de neus van de vedetten. Ferry: dit zijn van die dingetjes die beter kunnen..
De volgende 11 mazzelaars mochten aan de start verschijnen: Bryan, Maarten, Kevin, Albin, Victor, Mike, Mau, Bagdad, Jens, Jef en Miquel. De wissels bestonden uit Elmar, Marco, Jelle en Colin.

De wedstrijd

Het treffen met VCS staat ingepland op het bij hun beruchte kunstgrasveld wat aanvoelt als een blok beton. Gelukkig vinden de VSC’ers dit ook en zij vragen of wij het goed vinden om op gewoon gras te spelen. Daar het gewone gras er niet optimaal bij ligt wordt er eerst kort topoverleg gepleegd. Driebergen is er vrij snel uit: er wordt op gras gespeeld.

In de eerste 10 minuten vallen er weinig kansen te noteren. Driebergen heeft meer balbezit en VSC kiest momenten om druk te zetten. Het is opvallend dat de Utrechters laatste staan, want ze hebben een paar goede spelers in huis en de strijdlust is ook aanwezig. Daardoor komen ze een paar keer in de buurt van Bryans doel. Toch is het Driebergen dat het spel naar zich toetrekt en de echte kansen mag gaan noteren.

In de 16e minuut een schot van Jens dat gepareerd wordt. In de rebound mist Mike jammerlijk. Zes minuten later is het wel raak: een mooie pass van Jens belandt bij Mau die hem zeer beheerst over de keeper heen lift. 0-1! Driebergen drukt door en in de 28e minuut kan de 0-2 genoteerd worden vanuit een oogstrelende aanval: Albin passt van achteruit Jef in. Deze tikt in 1x door op de op rechts meegekomen Maarten die de bal goed meeneemt en hard voorgeeft op… Mike!! De geboren middenvelder tikt de bal overtuigend binnen. Opvallend feit: Mike heeft nu zes doelpunten uit zes wedstrijden.

De volgende kans komt op aangeven van Jens. De steekpass is op maat en teamgenoot Mau kan op doel schieten. Helaas in de handen van de keeper. Kort hierna een sterke fase van VSC, wat resulteert in een vrije trap op de helft van Driebergen. Laatste man Albin wil iedereen ver uit de 16 hebben om de luchtmacht van VSC zo ver mogelijk van het doel te houden. Er wordt echter niet geluisterd en er lopen toch spelers naar achter vlak voor de vrije trap, daarmee ook buitenspel opheffend. De aanvoerder van VSC weet wel raad met deze kans en kopt goed binnen. 1-2.

Vlak voor rust resulteert goed positiespel nog tot een grote kans. Maarten levert weer een goede voorzet af. Ditmaal is het Miquel die kan afdrukken, maar helaas voor hem verricht de keeper een uitstekende redding.

Rust

Eenmaal in de kleedkamer acht Ben zich tevreden met de twee goals, maar niet met het vertoonde spel. Driebergen probeert teveel te pielen door het midden, terwijl er zeeën van ruimte aan de zijkanten liggen. Bovendien zijn de passes van achteruit niet zuiver genoeg, waardoor VSC gemakkelijker druk kan zetten. Dat moet dus beter. De moegestreden Miquel wordt afgelost voor Elmar. Marco, Jelle en Colin komen in de loop van de tweede helft in het veld voor Jens, Maarten en Bryan.

De tweede helft

Driebergen komt goed de kleedkamer uit. In de 50e minuut speelt Albin zich achterin goed vrij en passt de bal naar Jens. De spelmaker ziet de onvermoeibare Maarten weer eens diepgaan en geeft de bal op maat mee. De rechtsback levert weer een goede voorzet af en ditmaal is het Elmar die mag afdrukken. 1-3! Nog geen vijf minuten later een geweldige corner van Jef die keihard wordt binnengekopt door Elmar. 1-4! Dat is lekker invallen of niet Elmar? Twee goals in vijf minuten! Voor Miquel wat minder leuk..

Om de wedstrijd binnen 10 minuten na rust maar helemaal te beslissen produceert Jef weer zo’n geweldige corner. Ditmaal belandt de bal bij Victor die de het speeltuig via de grond tegen de lat schiet. Dat is ook een kunst. De scrimmage die erop volgt belandt via Elmar bij Mau, die zijn tweede van de middag noteert. 1-5!
Na deze goal een zeer vervelend moment voor Jef. De aanvaller wordt van achter neergehaald en valt zeer ongelukkig op zijn heup. Een bezoek aan het ziekenhuis was noodzakelijk en alles wijst op een kneuzing van heupkom en bekkenkam. Niks gebroken gelukkig. Hopelijk kan de vedette weer snel aansluiten aangezien er een hele zware reeks aankomt. De oh zo beladen oefenpot tegen DOSC zal hij wel moeten missen..

De wedstrijd kent nog één hoogtepunt. Wat geklungel achterin door Jelle, Kevin en Albin zorgt ervoor dat Colin niet anders kan dan de spits neerhalen. Penalty. Deze gaat erin en zo eindigt de wedstrijd in 2-5.

Volgende competitiewedstrijd: zaterdag 17 maart thuis tegen Voorwaarts om 12.00.