Zaterdag 2 wint van Woudenberg

Thesio ICT Professionals

Een boerendorp, kou en een achteraf veldje waar zich een wedstrijd in de reserve 3e klasse afspeelt. Hollandser dan dit kan bijna niet. Zaterdag 2 treedt tijdens deze schemerige middag aan tegen vv Woudenberg 3. En met kersverse aanwinst Danique op de bank moet dit haast wel een succesvolle middag worden. Colin, Tom, Daan, Boaz, Imre, Mau, Mike, Pim, Kevin, Jordi en Sven; dit zijn de 11 kanonnen die klaarstaan om zich te meten met de Woudenbergse tractorrijders, die met extra ritjes naar Den Haag en De Bilt drukke weken achter de rug hebben. En, net als tijdens de protesten, stonden de Woudenbergers voorbereid aan de aftrap.

De eerste helft
De wedstrijd gaat van start met wat mogelijkheden over en weer, waarbij Driebergen wat sterker oogt en controle over de bal heeft. Eerste noemenswaardige actie is van Imre, die per ongeluk een bal vol in het gezicht van de tegenstander schiet. Die komt wat groggy overeind, maar kan verder.

Kort hierna een mooie steekpass van Pim op Kevin. De rechtsbuiten neemt de bal aan en krijgt bijna een schietkans, maar de verdediger kan nog net ingrijpen. Een corner is het gevolg en Sven ontvangt de bal op de 16 meter. Daar waar het zoontje van de trainer normaal een raket produceert, probeert hij nu de bal eens te plaatsen. Het speeltuig belandt echter hoog in de ballenvanger. Volgende keer weer die raket Sven!

Dan een vervelend moment. De Woudenbergse spits loopt vol door op keeper Colin, terwijl de bal al lang niet meer te halen is. Een gele kaart is dé logische straf. Echter, de scheidsrechter laat het bij een vermaning. Daarmee geeft de leidsman een vrijbrief tot meer gemene overtredingen…

Dan een opvallend moment, waarbij de scheidsrechter zijn reglementenboekje wel tot in de puntjes opvolgt: de laatste man van Woudenberg heeft zijn ring nog om. Deze moet af of worden afgeplakt, anders mag hij niet verder spelen. De thuisploeg heeft niks liggen en Driebergen toont haar behulpzaamheid door wat tape te doneren.

Nadat het spel voor de zoveelste keer heeft stilgelegen begint Driebergen aan een aanval. Na geduldig achterin rondspelen wordt de bal aan Pim meegegeven. Hij passt de bal precies in de loop van Jordi, die op links opstoomt. Met buitenkant rechts geeft Jordi voor en de bal vliegt er bijna in 1x in: op de lat! Was dit een voorzet of een bewussie, Jordi?

Hierna wordt de wedstrijd rommelig en dat gewoonweg door de scheidsrechter, die de wedstrijd niet onder controle heeft. Maurice maakt een overtreding en vertelt de beste man dat dit het gevolg is van zijn fluitgedrag. Dat komt hem op geel te staan. De frustraties van de Driebergse aanvoerder zijn echter begrijpelijk, want voor een aantal harde overtredingen daarvoor vond de scheids het niet nodig om een prent aan te bieden.

Ook de keihard werkende Jordi wordt er niet goed van, en dan helpt het ook niet mee dat de Woudenbergse verdediging als een huis staat. De frustratie leidt tot een natrappende beweging, die de scheidsrechter ontgaat. John is genoodzaakt om in te grijpen en haalt Jordi eruit in de rust.

De tweede helft…
…gaat van start met een goede actie van Sven, die voorgeeft op de ingevallen Hidde. De spits krijgt zijn hoofd er net niet goed achter. Driebergen voetbalt goed door, maar helaas wordt het spel onderbroken door een blessurebehandeling. Woudenberg ruikt hierna zijn kans en komt gevaarlijk dicht in de buurt van Colin, maar de sterk voetballende Imre grijpt op het laatste moment adequaat in. Vader Adrie staat zeer trots te vlaggen, meerdere traantjes wegpinkend.

Dan Driebergen weer! Kevin produceert een vlammend schot, maar de keeper tikt de bal nog net uit de hoek. Met nog 20 minuten op de klok lijkt Driebergen te gaan scoren. Echter, de scheids, die bij hem thuis schijnbaar niets te vertellen heeft, moet weer zijn plasje erover doen en fluit Hidde af bij een 100% schouderduw. De spits zou een vrije doortocht hebben naar het doel… het is om moedeloos van te worden. Zo kom je ook niet lekker in de wedstrijd en al zeker niet na een zware overtreding op Sven, waarbij de scheids wéér besluit om geel op zak te houden. Onbegrijpelijk en wat een onrecht, zo ziet ook deze objectief schrijvende auteur.

Is dat het dan? Gelukkig niet! Driebergen toont mentale weerbaarheid, en hoe! Pim gooit de bal in naar Mike. De oogappel van Teus houdt de bal goed vast, ziet Pim diepgaan en levert een steekpass op maat af. Pim ziet Sven de 16 in komen, geeft prachtig voor en.. Sven neemt de bal in 1x uit de lucht en maakt een geweldige goal! 0-1! Blijdschap overheerst bij een ieder die Driebergen een warm hart toedraagt.

De mooie goal krijgt nog een vervelend staartje: bij de volley komt Sven lelijk ten val en moet er geblesseerd af. Gelukkig is Johns laatste troef de hard werkende alleskunner Dave! Onze ruwe diamant komt erin, geeft gas en maakt het de Woudenbergse defensie direct moeilijk.

Dan moeten we het weer even over de scheidsrechter hebben. Helaas, het is niet anders. Kevin passeert een tegenstander op het middenveld. Die is er niet van gediend en haalt op snelheid Kevin van achter neer. Weer geen geel. Scheids: het is 16.45 en bijna donker (de lichtmasten bleven uit), maar kom op!

Driebergen neemt sportieve wraak met nog twee mooie aanvallen. Bij de één schiet Hidde net naast en bij de ander komt de spits een haarlengte te kort om de mooie hoge bal van Mau tot een doelpunt te bekronen.

Op het einde nog wat corners van Woudenberg, maar Colin is alert en houdt zijn doel brandschoon. Dan fluit de scheids eindelijk af en mag er gejuicht worden. De toeschouwers, die met knikkende knieën en afgestorven tenen langs het veld staan, zijn verwend met een prachtige slotfase!

Tot volgende week!

Stand 0213 Mannen Zaterdag reserve (A-cat)

3e klasse G

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

3e klasse G

Alle uitslagen

Programma

3e klasse G

Programma komende weken