Zaterdag 3 begint 2013 ijzersterk

DnA Organisatie en advies

Op het moment dat de wedstrijdsecretaris van FC Driebergen afgelopen december aangaf dat het eerstvolgende duel van het lachende derde pas 23 februari 2013 zou gaan plaatsvinden, werd deze mededeling met de nodige scepsis onthaald. De wedstrijdsecretaris bleek het echter weer eens bij het rechte eind te hebben en na een winterstop van maar liefst 10 weken kon FC Driebergen 3 eindelijk weer de wei in voor een competitieduel. Tegenstander was het laaggeklasseerde Benschop 3. Op papier een prima opponent om het seizoen te hervatten.

Papier en realiteit bleken op deze koude zatermiddag aardig met elkaar in overeenstemming. Binnen 5 minuten had Smit de eer de eerste competitietreffer van 2013 op zijn naam te schrijven. Samen met Sjaak, Jef en Vd Berg zette hij de Benschopse defensie zodanig onder druk, dat ze hem bijna voor open goal de bal in de voeten schoven. Marcel liep eenvoudig de verbouwereerde keeper voorbij en tikte de bal het lege doel in, 0-1.

Twee minuten later verdubbelde Sjaak de score. Rechtsback Edwin stoomde op en gaf een dieptepass op maat op de slim wegsprintende Sjakemans. Met een uitgekiende boogbal verschalkte hij de uitkomende keeper, 0-2.

Vol zelfvertrouwen ging het derde op weg naar zijn derde treffer. Sjoffer, die nimmer te beroerd is een paar vieze meters extra af te leggen, ondersteunde linksback Schaap bij het veroveren van de bal op het middenveld en passte vervolgens op de opkomende Vd Mispel. Arjan stuurde op zijn beurt scherpe Sjakie diep en sprintte zelf de zestien in. Ter hoogte van de penaltystip ontving Arjan de bal terug van Sjaak en met een even nauwkeurig als doeltreffend schot verschalkte hij de keeper, 0-3.

Nog voor er een half uur gespeeld was lukte het FC Driebergen 3 de voorsprong tot een zeer riante 0-4 uit te breiden. Een Driebergse corner leek afgeslagen te worden, maar Sjaak pikte de bal buiten de zestien op en bracht hem hoog richting tweede paal in. Kobbe probeerde de bal met zijn hoofd binnen te koppen, maar de bal was net te hoog, zodat het leder onberoerd zijn weg vervolgde en aan de goede kant van de tweede paal in het doel verdween. Voor de zekerheid tikte Smit de bal nog het doel in, maar naar eigen zeggen had de bal de doellijn toen al volledig gepasseerd. Andere ooggetuigen beweerden echter dat Smiecht de bal ruim voor het passeren van de doellijn het laatste zetje gaf. Wie de uiteindelijke doelpuntenmaker ook was, de goal telde er niet minder om, 0-4.

Een mooie stand voor een wisselronde. Kooi, Fonteijne en Thijs betraden het veld en Vd Mispel, Jeffrey en Schaap gingen even uitrusten. Koud in het veld drukten de invallers gelijk hun stempel op het duel.

Eerst zorgde El polla congelado calvo Tyson bijna voor een treffer. Hij kreeg de bal echter net niet helemaal lekker op zijn kale knarretje, zodat zijn kopbal geen doel trof.

Vervolgens creërde Fonteijne een goede schietkans. Vanaf een meter of tien voor de goal kreeg hij de bal vanaf de achterlijn terug gelegd. Zijn schot verdween helaas net naast de verre hoek over de achterlijn.

Hierna stelde Kooi de Benschoppers in de gelegenheid hun enige gevaarlijke aanval van het eerste bedrijf op te zetten. Dennis K. verslikte zich in het stugge kunstgras en zag een overtal aan Benschoppers richting keeper Martijn oprukken. Doelman De Laat was wel blij met deze Benschopse opleving, want zo kon hij zijn verkleumde ledematen eens goed uitrekken en tot twee keer toe de bal pareren.

Onder het genot van slappe thee en enige zwavelhoudende gasvormige defaecatie van vlaggenist Sjoffer werd de rust gebruikt om elkaar eens goed de waarheid te vertellen en alvast voorbereidingen te treffen voor de tweede wisselronde, die na een kwartier in de tweede helft zou plaats vinden.

Net als de eerste helft begon FC Driebergen 3 de tweede helft met een doelpunt. Fonteijne en Vd Berg zetten wat druk naar voren en de Benschopse keeper schoof de bal uit schrik recht in de voeten van Dennis vd B. Dit buitenkansje liet hij niet aan zich voorbij gaan en met een franjeloze schuiver tekende hij voor zijn veertiende seizoenstreffer, 0-5.

Niet veel later hing de 0-6 in de lucht. Rechtshalf Patrick zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en trapte de bal op zeer verdekte wijze met een hoge boog over de keeper heen. De Benschopse doelman was echter alert en net voor de bal in het doel zou ploffen, sloeg hij hem terug het veld in. Hier stond Sjaak klaar om de bal eenvoudig via zijn haarloze bolletje in te koppen, maar op miraculeuze kopte Marchal de bal recht tegen het lichaam van de Benschopse sluitpost.

Inmiddels was het weer de hoogste tijd om te wisselen. Jeffrey, Arjan en Maurits kwamen er weer in ten faveure van Vd Berg, Bruining en Smit. Doordat de wissels enkele niet standaard veldomzettingen tot gevolg hadden, duurde het even voor FC Driebergen 3 weer de eigen organisatie op poten had. In de tussentijd gaf het derde Benschop gelegenheid te profiteren van de relatieve wanorde. Een breedteballetje van centrumverdediger Wieringa werd onderschept door een Benschopse spits, die vervolgens alle tijd en ruimte had de bal langs Martijn te schieten, 1-5.

Het slotakkoord was weer voor de Driebergenaren. Terwijl DGS het ruime sop koos in de zee van ruimte die achter de Benschopse verdediging lag, werd hij in zijn loop aangespeeld door de immer zuiver passende Schaap. Marchal kon vervolgens met de bal aan zijn voet ongestoord richting het Benschopse doel rennen en de bal links langs de kansloze keeper knallen. Sjaak bepaalde hiermee de eindstand op 1-6.

Opstelling: M. de Laat, E. Schenkels, S. Bruining (A. vd Mispel), K. van Daatselaar, M. Schaap (T. Wieringa), A. vd Mispel (D. Kooi), P. Schenkels (S. Bruining), M. Smit (M. Schaap), J. Marchal, D. vd Berg (J. Veenendaal), J. Veenendaal (L. Fonteijne).