Zaterdag 3 begint 2015 met nederlaag

Na een winterstop van exact 2 maanden en 1 dag hervatte FC Driebergen 3 afgelopen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen nummer twee JSV2. De uitwedstrijd was ergens september vorig jaar redelijk kansloos verloren, echter in het verleden behaalde resultaten bieden nog steeds geen enkele garantie voor de toekomst.

Zoals verwacht trachtten de Nieuwegeiners vanaf de start de Driebergenaren snel onder druk te zetten, maar de mannen van drie wisten goed met deze druk om te gaan en er af en toe met aardig voetbal uit te komen. De eerste kans was dan ook voor de Driebergse formatie. Linkshalf Schaap testte met een voorzetschot de klemvastheid van de Jutphase keeper.

Verder wist het derde in de beginfase in aanvallend opzicht nog weinig potten te breken. Dit kwam enerzijds omdat JSV meer dan eens een potentieel veelbelovende Driebergse aanval reeds in de kiem smoorde met bij vlagen disproportionele overtredingen. Anderzijds kwam dit omdat de Driebergenaren hun energie ook veelal in het afstoppen en tegenhouden van aanvallend ingestelde JSV’ers diende te steken.
Eenmaal slaagde het derde hier onvoldoende in. Via een snel uitgevoerde aanval geraakte één der Nieuwegeinse voorwaartsen tot aan de achterlijn rechts van het doel. Daar een Driebergs been de bal het laatst getoucheerd had, lag het in de lijn der verwachtingen dat de JSV speler de bal tot hoekschop zou laten doorrollen. Op het laatste moment legde hij de bal echter nog terug op een ingelopen medespeler, die van zeer dichtbij de bal in het doel kon tikken, 0-1.

Vreemd genoeg had de tegentreffer een positieve uitwerking op het spel van de Driebergenaren. Vol overgave werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Entrepreneur Bagdad zag rechtshalf Kevin diep gaan en gaf de bal op prachtige wijze met hem mee. Vd Burgt nam op even prachtige wijze aan en startte gelijktijdig zijn turbo op. Geen JSV verdediger kon Kevin nog bijhouden toen hij de zestien in denderde en de bal listig langs de voor de vorm uitgekomen keeper schoof, 1-1.

Voor rust wist FC Driebergen 3 de score zelfs uit te breiden. De zoveelste overtreding op Patrick werd met een vrije trap bestraft. Kevin ontfermde zich over de vrije trap en bracht de bal vanaf rechts op het middenveld hoog de zestien in. Vervolgens belandde de bal via het hoofd van een JSV verdediger op het hoofd van Edwin, die links naast het doel de bal terug richting goal kopte. De JSV doelman dacht de bal te gaan vangen, maar werd op het laatste moment in verwarring gebracht door het kale hoofd van Hanesteijn dat als een duveltje uit een doosje ineens voor de keeper opdook. Met een uiterst nuttig knikje werkte spits Wieringa de bal in het doel, 2-1.

Een heerlijke stand om mee te rusten.Omdat de bankzitters bij monde van De Bruijn aangaven dat wisselen op dit moment wat hen betreft even ondergeschikt diende te zijn aan het resultaat, startte het derde in ongewijzigde samenstelling aan de tweede helft.

In de tweede helft legde FC Driebergen 3 zich vooral toe op het behouden van de voorsprong en het tijdig vervangen van leeggespeelde teamgenoten. Dat laatste verliep dankzij de bezielende coördinatie van snowboardfanaat Sjakemans even soepel als een maagdelijke afdaling op een vers geprepareerde blauwe piste. Met gepaste tussenpozen werden achtereenvolgens Thijs, Kobbe, Smit en Bagdad vervangen voor respectievelijk Kroon, Mike, IJs en Rogier. Naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam, bleek het steeds lastiger de voorsprong vast te houden. Algemeen adjunct-directeur Bob verloor de snelle Nieuwegeinse spits even uit het oog, waardoor deze geheel vrij voor de sterk keepende Evers kon opduiken. Door zich goed breed te maken en op het juiste moment zijn voet uit te steken wist Evers een zekere goal af te wenden. Helaas moest de Driebergse keeper even later toch nog capituleren. Een corner vanaf rechts werd de zestien in geslingerd en door een zichzelf vrij geduwde JSV’er onhoudbaar het doel in gekopt, 2-2.

Op basis van de tweede helft kon het derde eigenlijk ook wel leven met een gelijkspel. Een gemakkelijk gegeven penalty gooide echter vijf minuten voor tijd roet in het eten. De voor iedere meter strijdende Patrick kwam in het strafschopgebied iets te enthousiast inglijden en raakte zeker de bal, maar ook een beetje zijn man. Dit deed de scheidsrechter besluiten een strafschop toe te kennen,  welke werd benut, 2-3.

FC Driebergen 3 had al teveel krachten verspeeld om er nog een wanhoopsoffensief uit te gooien en toen het de laatste minuten ook nog eens met tien man kwam te staan, omdat Kroon na een vrij nauwkeurige imitatie van een smashende Bas van der Goor tegen zijn tweede gele kaart was opgelopen, wisten de Driebergenaren dat de eerste wedstrijd na de winterstop in een verliespot zou eindigen.

Opstelling: Edwin E., Edwin S., Bob von G., Sebastiaan B., Kobbe van D. (Mike van H.), Patrick S., Kevin vd B., Maurits S., Thijs W. (Eduard K.), Bagdad A. (Rogier de B.), Marcel S. (IJsland vd B.), (Sjaak M.)