Zaterdag 3 bestolen van punten

In de kelder van de reserve vierde klasse 18 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd Cobu Boys 3 – FC Driebergen 3 op het programma. De Amersfoorters bezetten met 1 punt de voorlaatste plaats op de ranglijst, de Driebergenaren met 0 punten de laatste plaats. Voor FC Driebergen 3 was het vandaag dan ook noodzakelijk om punten te pakken en zo de ongewenste laatste plaats op de ranglijst achter zich te laten. Of het door het belang van de wedstrijd kwam, de breedte van het hoofdveld of de peptalk van Schenkels, blijft ongewis. Feit was wel dat FC Driebergen 3 verre van goed aan de wedstrijd begon. De Driebergenaren startten te verkrampt en afwachtend en lieten zich telkens de curry van het naan brood eten. Wat ook niet hielp was dat de wedstijd onder partijdige leiding stond van een figuur, die naarmate de wedstrijd vorderde steeds opzichtiger in het voordeel van de thuisclub ging fluiten.

Met een dergelijke start was het niet verwonderlijk dat FC Driebergen 3 op achterstand kwam. Vd Burgt had zijn handen vol aan de snelle en behendige linksbuiten en kon eenmaal niet voorkomen dat de linksvoor langs hem glipte. De Amersfoortse aanvaller sprintte de zestien in en krulde de bal bekeken om Evers heen. De bal verdween laag in de verre hoek het doel in, 1-0. Het derde worstelde zich door de eerste helft heen, waarbij het behalve enkele corners geen grote kansen meer weggaf. In aanvallend opzicht was er slechts één lichtpuntje waar te nemen. Na een karakteristieke rush over de helft van de tegenstander vuurde Van Amerongen vanaf rechts op doel. De Cobu Boys doelman wist met moeite de bal uit de doelmond te boksen, helaas precies achter de mee opgekomen spits Jaap.

Tijdens de rust werd de wedstrijdinstelling gelaakt, thee gedronken en één wissel beklonken. De nog niet geheel fitte Albin ging eraf ten faveure van gastspeler Robbin G.

De start van de tweede helft was voor het derde een verschil van swarga en naraka in vergelijking met de eerste helft. Een stuk overtuigender werd de weg naar het Cobuse doel gezocht. Een diepe bal van achteruit was voor Arjan het startsein op links diep te gaan, de bal te controleren, naar binnen te snijden en in de zestien panklaar af te leggen op de instormende Mike. Van Hoof promoveerde Arjan’s pass tot assist door onhoudbaar binnen te schieten, 1-1. Ook al was het veldspel van de Driebergenaren beter om aan te gluren en hadden ze meer grip op de wedstrijd, ze konden niet voorkomen dat Cobu Boys af en toe met een counterachtige uitval gevaarlijk werd. Bij één van deze counters belandde de bal midden in de zestien bij de eerder gememoreerde behendige linksbuiten. Deze aanvaller wist de bal op doel te schieten, maar Evers bood knap redding. In de rebound werd de bal weer richting doel gewerkt, maar gelukkig was Kevin tijdig ter plaatse om keeper Evers te assisteren. Met een vliegende volley schoot Vd Burgt de bal ruim voor de doellijn terug het veld in. Voor de fluitist was dit een mooi buitenkansje om Cobu Boys 3 aan een onterechte voorsprong te helpen. Hij gaf aan dat de bal de doellijn was gepasseerd en kende een doelpunt toe, 2-1.

Er restte gelukkig nog genoeg tijd om de achterstand te herstellen. Helaas gingen er al snel tien minuten van deze hersteltijd af, omdat Kevin zolang op het strafbankje moest zitten vanwege spelbederf. Nadat Vd Burgt weer was terug gekeerd binnen de lijnen, werd de jacht op de gelijkmaker pas echt goed voort gezet.

Aangemoedigd door de reservebank van Cobu Boys stoomde Kevin nog maar eens ter rechterzijde op, soleerde zich langs enkele Cobu Boys en legde op enkele metertjes van de achterlijn de bal goed terug richting tweede paal. Hier kwam Jaap aangedenderd om het speeltuig tegen de touwen te jassen. Een loepzuivere gelijkmaker, zou je zeggen. Dit was echter voor de fluitist de uitgelezen mogelijkheid het derde een terecht punt te ontnemen. Hij keurde het doelpunt af wegens onmogelijk buitenspel. Geen gelijkmaker, geen punten, geen eerlijke gang van zaken. Wat restte was woede en ontsteltenis over het aangedane onrecht.

Zo werd FC Driebergen 3 in Amersfoort-Noord bestolen van de eerste punten.

Laat ons hopen dat wat ze over Karma beweren waar is.

Opstelling: Edwin E., Kevin vd B., Mark van W., Edwin S., Maurits S., Albin M. (Robbin G.), Maarten H. (René Z.), Jens M., Jaap van V., Mike van H., Arjan van A.