Zaterdag 3 deelt de punten

Op de laatste zaterdag van augustus begon voor FC Driebergen 3 het nieuwe seizoen met een bekerpot. Aan het einde van vorig seizoen hadden maar liefst 9 spelers het derde vaarwel gezegd (waarvan 1 hopelijk tijdelijk), waardoor de overblijvers hun beste spelersmakelaarskwaliteiten dienden aan te wenden om zoveel mogelijk vacatures op te vullen. Uiteindelijk lukte het om 5 sterren vast te leggen voor het nieuwe seizoen: Mark van Wijngaarden voor rust en stabiliteit achterin, Jens Marik voor extra creativiteit op het middenveld, Jaap van Vliet voor de broodnodige doelpunten, Albin Meyer voor de mentale coaching en last but not least mr. Maarten Hoevers voor het kaatsen en de hakjes en om Schenkels en Schaap zich wat jonger te laten voelen.
Helaas is Albin nog niet geheel hersteld van een slepende knieblessure en heeft Jaap kort geleden wat kleppen laten ontkalken, zodat beide aanwinsten afgelopen zaterdag nog niet speelklaar waren. Tel daar twee geblesseerde triatleten (Smit en Wieringa), een geblesseerde nieuwbakken vader Kroon en een vakantie vierende keeper Evers bij op en de mannen van drie waren alweer aangewezen op het doordeweekse lobby-circuit om een bekerwaardig elftal op de been te krijgen. Gelukkig was topkeeper Jens S. bereid om twee wedstrijden te keepen en spaarde Mo Terraf zich bij het tweede, zodat het derde toch met maar liefst een dozijn spelers naar sportpark Achter ’t Slot kon afreizen voor het treffen tegen Jonathan 3.
Dat het pas de eerste wedstrijd in een nieuwe samenstelling was, bleek wel uit het onwennige begin. Het was vooral te danken aan uitmuntend keeperswerk van Jens S. dat het derde in deze beginfase geen averij opliep. Een te kort tikkie terug van Mark strandde in het hoge gras van de zestien. De bal werd uit het gras opgediept door een doorgelopen Jonathanse spits, die vervolgens geheel vrij op doel kon schieten. Niet voor het laatst deze middag stond Schoenmakers op de juiste plek om redding te bieden.
Na de eerste gewenningsperiode kroop het derde uit zijn schulp en begon lekker te voetballen. Er werd goed gecombineerd en aan oogstrelende aanvallen gewerkt. Het was alleen jammer dat de mooiste aanval van de wedstrijd geen doelpunt opleverde. Mark speelde van achteruit spits Hoevers in die füβe aan, waarna Maarten in één tijd op Kooi kaatste. Dennis gaf vervolgens de bal in één keer mee op de op links opstomende Terraf. Mo dreef de bal een stuk naar voren en legde breed op Judge,  die met een vernuftig overstapje de bal weer bij de doorgelopen Dennis liet belanden. Kooi bracht de bal de zestien in en via een IJslands been kwam de bal weer voor de voeten van de nog steeds opstomende Mo. Vanaf een meter of vijf voor de goal kon Terraf helaas net te weinig precisie aan zijn inzet meegeven, zodat de Zeister keeper de bal uit het Jonathanse doel wist te houden.
Dit was niet de enige kans voor de Driebergenaren in de eerste helft. Ook Dennis en Edwin waren dichtbij een openingstreffer. Schenkels met een kopbal tegen de keeper na een hoge voorze vanaf links en Kooi met een vrije trap tegen de ballenvanger en een schot op doel dat nooit plaatsvond, omdat Mike de bal achter ipv voor Kooi aflegde.
Mede door toedoen van de sterk keepende Jens S. miste ook Jonathan de hun gegeven kansen, waardoor de rust met een 0-0 tussenstand aangevangen werd.
Alleen de scheids had zin in een wandelingetje richting kleedkamers, de spelers van beide ploegen rustten op het veld. Nadat de enige doorwissel beklonken was, vermaakten de spelers zich wat met rondtikken en hoog houden, totdat de arbiter van dienst weer geretourneerd was en voor het begin van de tweede helft blies.
In de tweede helft lukte het de Driebergse formatie niet om het goede positiespel van de eerste helft vast te houden. De toenemende vermoeidheid was hier zeker debet aan. Wat ook niet hielp was het feit dat createur op het middenveld, Jens M., uit de wedstrijd werd geschopt door de nummer 7 van Jonathan. Boontje komt echter om zijn loontje, want even later kraste Jens M’s vervanger, Te Laat, diezelfde nummer 7 met een ouderwetse zwieperd uit de wedstrijd.
Toch kwamen de Driebergenaren in het tweede bedrijf bijna op voorsprong. Met een fijnbesnaarde dieptepass over de verdediging stuurde Schaap IJsland diep. Vd Berg zag de Zeister keeper uitkomen en wipte de bal over hem heen. Even leek de bal in het lege doel te rollen, maar schijn bedroog en de bal hobbelde uiteindelijk net naast.
Door het uitvallen van Jens M. kon het derde niet meer doorwisselen en dienden de veldspelers hun laatste reserves aan te spreken. Deze reserves waren nog net voldoende om de defensieve taken uit te voeren, maar de offensieve aspiraties dienden overboord te worden gezet. Alles werd in het werk gesteld het ene punt zeker te stellen. Met enkele verse wissels trachtte Jonathan in de slotfase nog een doelpunt te forceren, maar telkenmale stond of Jens S. of Edwin S. een treffer in de weg. Vlak voor tijd leek FC Driebergen 3 alsnog een tegentreffer te gaan incasseren. Een lange bal van achteruit was voor Mark niet meer te belopen en Edwin had juist even de defensieve stellingen verlaten. Hierdoor kon een rappe Jonathaner met bal en al allen richting goal sprinten. Gelukkig was redder in nood Jens S. ongemerkt snel uit zijn goal gekomen en op een meter of dertig van het doel verleidde Schoenmakers de Zeister aanvaller tot een passeerbeweging. Net op het moment dat de Jonathaner dacht zich van de Driebergse keeper ontdaan te hebben, tikte Jens S. übercool de bal bij de aanvaller vandaan. Zo voorkwam uitblinker Schoenmakers wederom een goal en stelde het eerste bekerpunt veilig.
Opstelling: Jens S., Bas Te L. (Mark van W.), Mark van W. (Maurits S.), Edwin S., Maurits S. (Mo T.), Dennis K., Kevin vd B., Jens M. (Bas Te L.), Maarten H., Mike van H., IJsland vd B.