Zaterdag 3 gaat onderuit

Onder toeziend oog van FC Driebergen 3 veteraan Bruining en de voorzichtig herstellende IJsland trapten de mannen van drie afgelopen zaterdag op sportpark Panhuis af voor hun cruciale wedstrijd tegen DOVO 6. Om het degradatiespook nog even van zich af te houden, moest FC Driebergen 3 winnen. Met 12 spelers en een aanvallende tactiek trachtte het derde dit te bewerkstelligen. DOVO 6 was echter niet van plan om het de Driebergenaren gemakkelijk te maken en bood goed partij. Hierdoor ontspon zich in de eerste helft een interessant duel met af en toe warrige taferelen op het middenveld en kansen over en weer. Zo kon Mike na goed voorbereidend werk van Jaap van dichtbij afdrukken. Helaas miste zijn inzet de juiste richting en kon de rode keeper van de roden uit Veenendaal de bal pareren. Naast Mike kregen Balk, Arjan en Smit ook kansen om de score te openen, maar hun schoten troffen geen doel. Aan de andere kant was DOVO 6 ook enkele malen dichtbij een openingstreffer, maaar gelukkig hadden de spitsen hun vizier nog niet op scherp staan, zodat keeper Jeroen al dan niet met hulp van de lat zijn doel schoon hield.
De wedstrijd stevende aldus af op een kalme 0-0 ruststand. Maar opeens sloeg de vlam in de pan. Balk was al enkele malen op stiekeme wijze geprovoceerd door zijn tegenstander en deelde een corrigerend tikje met zijn voet uit. Als reactie hierop liet de grens van DOVO zich van zijn zwakzinnigste kant zien en stormde het veld in om Balk van achteren een trap te verkopen. Na het bijbehorende obligate duw- en trekwerk en het over en weer uitspreken van onvriendelijkheden bedaarden de gemoederen enigszins en kreeg de grens een rode kaart gepresenteerd en Balk een gele. Vervolgens was het tijd om in de kleedkamer onder het genot van een ontbrekend kopje thee wat verder te bedaren en zich op te laden voor een hopelijk sportieve tweede helft.
Omdat het derde de eerste 7 á 8 minuten van de tweede helft in ondertal moest opereren, zakten de mannen van drie in en gingen over op survival-mode. Pas toen Balk weer in het veld terug keerde kon er weer aan een voorsprong gewerkt gaan worden. Deze pioniersfase was echter maar van korte duur, want de met een ingetapete enkel spelende centrale verdediger Kevin leek bij het wegpunteren van een bal uit de zestien zijn enkel behoorlijk naar de verdommenis te helpen. Met de woorden: “het gaat wel weer” hinkte hij uit het veld. Jaap kwam er voor hem in, waardoor Balk de vrijgekomen plek achterin vervulde. Terwijl het derde druk was om zich aan de gewijzigde organisatie aan te passen, sloeg DOVO 6 genadeloos toe. Een diepe bal vanaf links stuiterde langs Balk heen en kwam zodoende bij de uit zijn rug opduikende spits terecht. Deze DOVO’er sprintte de zestien in en schoof de bal langs doelman Jeroen de goal in, 1-0.
Door deze tegengoal knakte er iets bij de Driebergenaren en in de chaos die volgde wist DOVO 6 maar liefst drie keer doel te treffen, 4-0.
Kevin kon het langs de kant niet meer aanzien en kwam weer terug het veld in. Al snel bekroonde hij zijn rentree met een eretreffer. Vd Burgt ging op links diep en kreeg de bal op maat mee van Schenkels. Kevin dribbelde de zestien in en tikte dal bekeken in de verre hoek, 4-1.
Na deze goal bleef een gehoopte Driebergse revival uit en uiteindelijk dienden de mannen van drie zich na nog een DOVO doelpunt bij een stand van 5-1 definitief gewonnen te geven.
Door deze nederlaag lijkt het doek voor FC Driebergen 3 welhaast definitief te zijn gevallen, maar enkele lichtjaren verderop flakkert nog een waxinelichtje. Als het derde zijn resterende twee wedstrijden wint, DEV 2 hun resterende wedstrijden verliest én het derde de achterstand van 7 doelpunten in onderling doelsaldo weet goed te maken, is handhaving een feit. Stranger things have happened.
Opstelling: Jeroen vd B., Jesse de W., Kevin vd B. (Jaap van V.), Edwin S., Maurits S., Albin M., Arjan van A. (Eduard K.), Marcel S., Jaap van V. (Arjan van A.), Mike van H., Arthur B. (Kevin vd B.)