Zaterdag 3 gaat verder met plezier en vermaak! 

Thesio ICT Proffesionals

De competitie gaat weer van start, en wat hebben we er zin in! We gaan weer tegen een bal aan trappen, panna’s geven, plezier maken, mekkeren, elkaar belachelijk maken, scheidsrechters met het allergrootste respect behandelen en het publiek vermaken met hilarische momenten. Kortom, de vrienden van het Derde zijn er klaar voor!

We beginnen gelijk met een mooie streekderby: thuis tegen Bunnik 3. Om goed voorbereid het veld in te gaan is er keihard getraind, zijn de huishoudelijke afspraken in statuten vastgelegd (met dank aan onze leider Rook) en is er een speelwijze bedacht die voor iedereen passend is (met dank aan onze laptoptrainer/speler Michel). Nadat iedereen zijn plasje er over heeft kunnen doen staan alle neuzen dezelfde kant op en kunnen we gaan voetballen.

De opstelling

De volgende 11 spelers mogen het laten zien: Evers, Albin, Ibi, Marco, Mike, Michel, Kevin, Pim, Karim, Kubi en Jef. Ze mogen vanaf het begin met krachten smijten, want er zitten vier tot de tanden gewapende wissels klaar om in te vallen: Elmar, Bagdad, Mazlum en Sem kunnen niet wachten om de tegenstander omver te blazen.

Een eigen doelpunt om in te lijsten
We gaan van start en het is gelijk duidelijk dat Bunnik voor de overwinning komt. Ze zitten er bovenop en verstoren de opbouw vakkundig. Driebergen probeert zich er doorheen te voetballen, wat gepaard gaat met de nodige risico’s. Laatste man Ibi leidt gevaarlijk balverlies op het moment dat heel Driebergen in een voorwaartse beweging is. De Bunnikse spits snelt op de goal af, met alleen Michel in de achtervolging. Laatstgenoemde probeert in een uiterste krachtsinspanning de bal voor de voeten van de aanvaller weg te schieten, maar ziet tot zijn verbazing dat hij hiermee een wereldgoal maakt. Het speeltuig vliegt namelijk fantastisch over onze goalie Evers heen en belandt perfect in de linkerhoek. Eentje om in te lijsten. 0-1.

Onberispelijk binnengeschoten

Na zo’n tien minuten verandert het spelbeeld. Bunnik smijt met zijn krachten en het Derde krijgt de overhand met verzorgd positiespel en sterke duels. Zo geeft Mike de tegenstander geen millimeter en kleunt erin alsof hij aan het rugbyen is. Alle inzet loont en Driebergen krijgt een strafschop door een domme handsbal. Pim legt aan en laat zien hoe je een strafschop dient te nemen: overtuigend, hard en goed in de hoek. Kortom, onhoudbaar voor elke keeper. 1-1.

Op de training nog een 8,3, nu een 9,5
Driebergen blijft de aanval zoeken en krijgt een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Een prooi voor Jeffrey, die volgens de tegenstander wel iets wegheeft van een dikke Joey Veerman. Bunnik blijft provoceren en doet verwoede pogingen om Jef af te leiden. Michel probeert de tegenstander te kalmeren door te zeggen dat de bal echt niet op doel gaat, maar op de snelweg belandt. We zullen nooit weten wat Jef nu het meest heeft gemotiveerd, maar wat we nog wel weten is dat hij de bal geweldig over de muur in de kruising plaatst! Waar hij op de training nog een 8,3 kreeg tijdens het afronden kan hij nu rekenen op een dikke 9,5. Eens kijken of Jef dit seizoen een 10 kan produceren..

De verlossende treffer en een eigen doelpunt om niet in te lijsten
Ondanks het overgewicht blijft het lang 2-1. De hongerige invallers Bagdad, Mazlum, Elmar en Sem brengen vers bloed en.. een doelpunt! Het is Sem die na een mooie aanval de 3-1 overtuigend binnenschiet. Daarna nog een gevaarlijke kopbal van Bunnik die goed gepakt wordt door sluitpost Evers. Ondanks dit moment blijft Driebergen de overhand houden en komt er nog een treffer; het is een eigen doelpunt van Bunnik. Michel snelt naar de speler toe om hem te bedanken: ” Klasse man, zo hoef ik niet als enige eigen doelpuntenmaker van het veld, bedankt! Maar jouw eigen goal was wel een stuk lelijker dan die van mij, dus lekker puh.”

Ingooien blijkt toch een kunst en de clown uit Bunnik
Dan nog een paar opmerkelijke momenten. Ten eerste: de ingooi. Je moet tijdens een ingooi met zoveel dingen rekening houden. De plaatsing van je voeten, vanuit je nek gooien, beide handen aan de bal, en dan moet je ook nog op de goede plek staan. Pfff, als je er al aan denkt wordt je depressief. Dan maar de bal zo snel mogelijk ingooien en hopen dat arbiter Staal alle fouten door de vingers ziet. Helaas pindakaas in de meeste gevallen.

Ten tweede: Bunnik beschikt over een speler die het allemaal niet zo op een rijtje heeft. Deze ‘CVM’ vind het leuk om te provoceren, te jennen, te pesten, plagen, sarren en treiteren. En als kers op de taart gooit hij de bal expres tegen onze aanvoerder aan (die overigens nooit iemands bloed onder de nagels vandaag haalt, keurige jongen), vervolgens tegen ‘m aanrent en de meest ongeloofwaardige schwalbe ooit produceert. Daarbij gilt hij het uit van de ‘pijn’, terwijl alle spelers op het veld hem aan het uitlachen zijn. Zelfs scheidsrechter Staal hield het niet meer droog, en besloot de arme jongeman maar een vrije trap mee te geven.

Hero, Tarkan en de Règâhs
Zo, de eerste overwinning is binnen! En als je het verslag goed hebt gelezen zag je drie onbekende namen voorbijkomen. Dit zijn onze kersverse aanwinsten Kubi, Sem en Karim. Welkom heren! Traditiegetrouw laten we nieuwe spelers een liedje zingen, en dit deden ze met verve. Als je voor je bruiloft nog een zanger zoekt: deze heren zijn een absolute aanrader. In te huren als trio of individueel. Refreinen zijn hun specialiteit, de rest neuriën ze.