Zaterdag 3 hits rock bottom

Afgelopen zaterdagmiddag stond er weer eens een uitwedstrijd op het programma voor FC Driebergen 3. Met een gemêleerd gezelschap van 14 spelers reisden de Driebergenaren af naar sportpark Vermeerkwartier voor het treffen met kampioenskandidaat CJVV 5. In een noodzakelijke defensieve opstelling begon het derde gedisciplineerd aan de wedstrijd. De Driebergse formatie hield de ruimtes goed klein en gaf weinig tot geen echte kansen weg.

Zoals het spel evolueerde zag het ernaar uit dat het derde in zijn opzet zou gaan slagen om met minimaal 0-0 de rust te bereiken. Helaas gooide een beroerd uitgevoerd tikkie-terug van Albin roet in het eten. Vanaf links achterin belandde de bal buiten bereik van keeper Evers recht voor het doel in de voeten van een CJVV spits. Gelukkig waren eerst Mark en daarna de toegesnelde Evers in staat de spits het scoren te beletten. De CJVV spits ging echter in het duel met Evers tegen de grond en de arbiter zag hierop voldoende aanleiding een strafschop toe te kennen. De penalty werd verzilverd, 1-0.

Hierna liet het derde zich tot tweemaal toe bij een corner verrassen, waardoor een boomlange CJVV verdediger twee keer binnen kon koppen, 2-0 en 3-0. Met deze uitzichtloze tussenstand werd de theepauze aangevangen. Omdat er geen reden was om het niet te doen, werden in de rust alle drie de wisselspelers ingebracht. De geblesseerde Hoevers (hamstring) ging eraf om zo de langverwachte rentree van Smit mogelijk te maken en de eveneens geblesseerde Schaap (achillespees) maakte plaats voor gastspeler in nood René Z. De derde wissel was een wel heel bijzondere, de speciaal voor deze wedstrijd uit Dubai ingevlogen H. Kroon kwam erin voor broeder E. Kroon. Uiteraard konden ze ook nog even samen spelen, nadat Eduard voor het laatste kwart van de wedstrijd weer werd ingebracht.

In de tweede helft werd er net als in de eerste helft driemaal gescoord. Jammer genoeg betroffen het allen CJVV doelpunten. Bij de 4-0 verslikte Te Laat zich in de behendigheid van de rappe linksbuiten, die vervolgens in de korte hoek raak schoot. Bij de 5-0 werd een onterechte ingooi snel omgezet in een voorzet, die onhoudbaar werd binnen getikt en bij de 6-0 was het niet duidelijk wat Smit met een te lastige terugspeelbal op René beoogde, waardoor deze de bal verspeelde en het derde in de omschakeling werd geklopt.
Zo zagen de drie kroongetuigen in de dug-out de gebroeders Kroon en consorten tegen de grootste nederlaag van het seizoen aanlopen.
Once you’ve hit rock bottom, the only way is up.
Opstelling: Edwin E., Bas Te L., Mark van W., Albin M. (Eduard K.), Maurits S. (René Z.), Jens M., Kevin vd B., Mike van H., Jaap van V., Maarten H. (Marcel S.), Eduard K. (Hendrik K.)