Zaterdag 3 houdt de nul

Na een welverdiend weekje rust stond afgelopen zaterdag voor het lachende derde de thuiswedstrijd tegen DOVO 3 op het programma. Van de 22 mogelijke spelers waren er vandaag slechts 12 present, waardoor het te voeren wisselbeleid vandaag in ieder geval geen hoofdbrekens opleverde. De rooien uit Veenendaal bezetten voor aanvang van de wedstrijd de derde plaats in de rangschikking en stonden daarmee zeven plekken hoger dan de Driebergse formatie.

Dat de nivellering van het Nederlandse voetbal ook de reserve derde klasse G niet stilletjes voorbij was gegaan, was goed te merken aan de verhoudingen op het veld. Het lachende derde maakte van kiet af aan de dienst uit en zette de wedstrijd naar zijn hand. Al snel dienden de eerste kansjes zich aan. Spits Daan, die na een schouderblessure weer zijn eerste wedstrijdminuten maakte, rammelde met twee afstandsschoten aan de poort en ook de andere Driebergse spits, Smit, leek met een afstandsschot dichtbij een treffer, ware het niet dat hij met rechts schoot en zijn lichaam te ver naar achteren liet hellen op het moment van afdrukken. De bal vloog derhalve hoog over.

Gezien het spelbeeld was het niet verwonderlijk dat FC Driebergen 3 op voorsprong kwam. Mike ging op rechts op avontuur, maar werd reglementair gestuit door een Veenendaalse verdediger, die met een sliding de bal bij Van Hoof vandaan tikte. Nummer 10 Patrick was uiterst alert en pikte de bal op om vervolgens een half hoge voorzet richting zestien af te leveren. Rand zestien kwam andere nummer 10 Ajiach ingelopen en op fabelhaftige wijze krulde hij de bal via een semi-omhaal/fietsschot over de keeper zo de verre hoek in, 1-0.

Erop en erover. De uitmuntend keepende Evers bouwde op rechts op en via De Bruijn kwam de bal bij Bagdad terecht. Ajiach gaf de bal vervolgens met een subtiel hakje mee op de opstomende Van Hoof, die op zijn beurt op links opende richting Daan. Van Amerongen controleerde de bal en wachtte links in de zestien rustig tot Mike aangesloten was. Op het juiste moment legde Daan de bal panklaar af op Mike, die even beheerst als doeltreffend uithaalde,  2-0.

Na deze tweede treffer wisten de Driebergenaren nog enkele kansen te creëren, waarvan de alles-of-niets uithaal van Das Kroonfantoom de grootste was, maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf. Aangezien de Veenendaalse rooien zeker in aanvallend opzicht ondermaats presteerden, kon met een redelijk riante voorsprong kleedkamer 6 worden opgezocht voor de theepauze. In de rust werd de enige wissel toegepast, de nog niet geheel fitte Schenkels ging eraf voor heimatganger Vd Burgt.

 

DOVO 3 was in het begin van de tweede helft vast van plan een aansluitingstreffer te produceren en zette FC Driebergen 3 onder druk. De Driebergenaren trokken zich terug, parkeerden een stel bussen voor het doel en met een hoog vrouwen-en-kinderen-eerst gehalte werd er gestreden om de voorsprong vast te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde en de defensieve krachten langzaam maar zeker uit de benen van de Driebergse middenvelders en verdedigers vloeiden, begonnen er wat gaatjes in de opgeworpen verdedigingslinie te ontstaan. Het was bovenal aan het uitstekende keeperswerk van Evers te danken, dat de Driebergenaren geen tegentreffer kregen te incasseren. Of de schoten en kopballen nu van dichtbij of veraf werden afgevuurd, op het laatste moment nog van richting werden veranderd of pas zeer laat opgemerkt konden worden, Evers wist alle mogelijke inzetten te pareren.

Om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en de laatste Veenendaalse hoop de grond in te boren, was één extra treffer meer dan gewenst. Kevin ging er op rechts vandoor en gaf één van zijn befaamde strakke lage voorzetten, deze keer richting Smit. Huffend en puffend lukte het Marcel nog om er een sliding uit te gooien en de bal tegen de uitkomende keeper te schieten. De Veenendaalse sluitpost kreeg de bal niet lekker weggewerkt en na een scrimmage kwam de bal weer voor de voeten voor de inmiddels opgekrabbelde Marcel. Met een bekeken chippertje werkte Smiecht de bal tussen een paar instormende verdedigers en over de verbouwereerde keeper heen het doel in, 3-0.

Hiermee was het pleit definitief in het voordeel van de Driebergenaren beslecht en en klommen zij door deze overwinning wederom een plekje op de ranglijst. En ook niet onbelangrijk, voor het eerst dit seizoen werd de 0 gehouden en dat zonder Verteitigungsführer Sebas.

Opstelling: E. Evers, IJ. vd Berg, R. de Bruijn, B. von Gieβen, M. Schaap, P. Schenkels (K. vd Burgt), M. van Hoof, E. Kroon, D. van Amerongen, B. Ajiach, M. Smit