Zaterdag 3 is klaar

This is the end, my only friend, the end

Afgelopen zaterdag was het voor FC Driebergen 3 alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Op het hoofdveld van sportpark De Woerd mocht onder leiding van toparbiter Vinnie afgetrapt worden tegen het zesde elftal van het Veenendaalse DOVO. Door wat onverwachte afzeggingen leek het derde voor dit duel niet verder te komen dan een dozijn spelers. Maar gelukkig konden de Driebergenaren een beroep doen op de verrassend fitte FC Driebergen 3 veteraan Rogier de B., zodat met een volwaardig dertiental aan de wedstrijd kon worden begonnen.

Deze wedstrijd was niet zomaar een laatste wedstrijd van het seizoen. Nee, deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd van het lachende derde in de huidige samenstelling. De mannen van drie hebben namelijk besloten zichzelf als team op te heffen, zodat een aantal spelers weer kan terugkeren naar de selectie, een aantal spelers het huidige vijfde kan gaan versterken en een aantal spelers dichter bij huis danwel dichter bij familie kan gaan spelen.

Om de laatste wedstrijd wat extra cachet te geven, leek het de mannen van drie leuk om in deze wedstrijd het afgelopen seizoen in vogelvlucht de revue te laten passeren.
Zo was er een hoopvol begin:
Kevin kwam mee op en hield links op het middenveld de bal aan zijn voet, net zolang totdat Arjan zichzelf vanaf rechtbuiten lanceerde. Kevin gaf de bal op maat mee en Arjan sprintte links de zestien in om vervolgens even koelbloedig als trefzeker af te ronden, 1-0.

Werden de nodige kansen gemist:
Bij een stand van 1-2 stormde Arjan weer eens de zestien, maar zijn schot ketste helaas via de buitenkant van de paal achter.
Bij een stand van 2-5 kon Eduard vanaf een meter of twee vrij uithalen. Zijn inzet werd helaas op onbewuste wijze gepareerd door een wanhopig en ongecoördineerd opspringende DOVO keeper.

Waren er een paar mooie doelpunten te bewonderen:
Hoevers zette via rechts een mooie aanval op waarbij de bal na sterk positiespel bij Arjan uitkwam. Van Amerongen legde vanuit de zestien af op Kooi, die net buiten het strafschopgebied stond opgesteld. Dennis legde de bal klaar voor zijn rechter en krulde het speeltuig stijlvol in de verre hoek, 2-5.
Een hoge voorzet vanaf rechts werd door Kooi vanaf links in de zestien panklaar afgelegd op Kroon, die van dichtbij de bal in het lege doel schoof, 3-6.

Maar scoorde het derde uiteindelijk te weinig en kreeg het teveel doelpunten tegen:
In de eerste helft kreeg FC Driebergen drie tegentreffers om de oren, waardoor met een 1-3 achterstand kleedkamer 11 werd opgezocht voor de rust. Het hadden vier tegentreffers kunnen zijn, maar keeper Jeroen toonde zich vlak voor rust een ware penaltystopper door een door hem zelf veroorzaakte strafschop uit zijn goal te ranselen.
In de tweede helft kwamen daar nog eens vier tegentreffers bij. De vijfde en zesde hadden overigens een behoorlijke buitenspellucht. Bij de vijfde vlagde IJsland nog, maar bij de zesde hield hij zij vlag ijskoud naar beneden.
Een door Smit van richting veranderd schot betekende de zevende treffer van DOVO 6. Hierna vond scheidsrechter Vincent het mooi geweest en floot voor het einde.

Zo sloten de mannen van drie het qua prestaties teleurstellend seizoen in stijl af met een 3-7 nederlaag.

Gelukkig viel er ’s avonds weer genoeg te juichen toen kind van het derde, Marcel Smit, het eerste FC Driebergen single darttoernooi op zijn naam schreef.

Opstelling: Jeroen vd B., Jesse de W. (Dennis K.), Albin M. (Jesse de W.), Kevin vd B., Maurits S. (Mike van H.), Jens M., Arjan van A., Marcel S., Maarten H., Mike van H. (Rogier de B.), Eduard K.

 

 

Namens de redactie willen we het lachende derde, en vooral Maurits Schaap, bedanken voor de scherpe en leuke wedstrijdverslagen van afgelopen jaren! We zullen ze missen. Dank en succes verder heren!