Zaterdag 3 klopt koploper

Voordat de mannen van 3 afgelopen zaterdag op veld 4 aftrapten tegen koploper FC De Bilt 2, stond er een belangrijke gebeurtenis op het programma; de jaarlijkse teamfoto. Met de huisfotograaf was afgesproken enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd van het eerste de teamfoto te schieten achter de hoofdtribune. Logistiek gezien bleek het echter een iets grotere uitdaging dan verwacht om het gehele team tijdig op de locatie van de fotoshoot te krijgen. Toen iedereen eindelijk gearriveerd was, bleek de wedstrijd van het eerste net op het punt van beginnen te staan, waardoor de huisfotograaf geen kans meer zag het derde op de gevoelige plaat vast te leggen. Onverrichter zake werd aldus de terugtocht naar veld 4 aangevangen, waarna op de belendende trainingsstrook met behulp van een i-phone 5s en een samsung galaxy s4 alsnog enkele editorial waardige teamfoto’s werden gemaakt.

 

Nu de ceremoniële plichtplegingen afgerond waren, kon het derde zich volledig richten op het duel tegen De Bilt. Voor FC Driebergen 3 was het van het grootste belang dat er eindelijk eens in de competitie gewonnen zou worden. De mannen van drie wisten dat de wedstrijd tegen De Bilt een uitgelezen mogelijkheid was, de eerste drie punten van dit seizoen binnen te spelen, aangezien FC Driebergen 3 de afgelopen twee seizoenen had ervaren dat je als koploper bijna altijd de nummer laatst onderschat. In een sterke opstelling begon het derde scherp aan de wedstrijd. Er werd gevochten voor iedere meter en de meeste duels werden in Driebergs voordeel beslecht. Dat hierbij af en toe een overtreding werd gemaakt moge duidelijk zijn. Geen enkele keer werd echter de grens van het toelaatbare overschreden, getuige het feit dat de arbiter van dienst de gehele wedstrijd zijn kaarten op zak hield.

 

FC De Bilt 2 probeerde wat het kon, maar kwam dankzij de collectieve inspanning van de Driebergenaren in de eerste helft niet verder dan een enkele corner, een verdwaalde vrije trap en hier en daar een weinig belovende voorzet. Omdat het middenveld en de defensie van FC Driebergen 3 hun zaakjes goed op orde hadden, kon het Driebergse spitsenduo Elmar en Sjaak zich bijna volledig op het maken van doelpunten toeleggen. En het moet gezegd, dat ging ze deze wedstrijd goed af.

Op links ter hoogte van de midellijn ontving Elmar de bal en met een schitterende boogbal stuurde hij Sjaak diep. Marchal spurtte richting goal, wachtte na een schijntrap tot een inglijdende verdediger voorbij geschoven was, kapte naar binnen, omspeelde de keeper en schoot met zijn linker de bal beheerst in de linkerhoek, 1-0.

Even later waren de rollen omgedraaid en fungeerde Sjakemans als aangever en Elmar als afmaker. Op het middenveld onderschepte Kooi de bal en verstuurde een splijtende dieptepass op de slim weggelopen Sjaak. DGS zette het met bal en al op een lopen en gaf rand zestien de bal af op de rechts van hem mee opgekomen Elmar. Van Doorn nam aan en plaatste de bal vervolgens zeer koelbloedig langs de keeper tegen de touwen, 2-0.

 

Aansluitend op deze twee schone treffers kreeg het Driebergse ensemble nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Met een riante 2-0 voorsprong werd er aldus gerust. Onder het genot van verwarmd theïne rijk bekertje vocht werd de eerste helft geanalyseerd en werden er twee wissels beklonken. De van een blessure terugkomende Noordijk kwam erin voor Rogier en smitfitte Marcel kwam erin voor Schaap. Net voor rust was quadrijder Mike ook al in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Patrick.

 

De tweede helft was koud begonnen of het lachende derde moest een tegengoal incasseren. Onoplettendheid in de Driebergse defensie zorgde ervoor dat een van de Biltenaren de bal achter de goed keepende Evers wist te krijgen, 2-1. Het derde liet zich door de tegentreffer niet afschrikken en ging op initiatief van het aanvalstandem Marchal-Van Doorn op jacht naar de derde treffer. Als sluitstuk  van een mooie actie op rechts gaf Elmar de bal laag voor op de in het midden van de zestien vrijstaande Sjaak. DGS stond enigszins met zijn rug naar het doel en in plaats van de bal aan te nemen en in te draaien, hakte hij de bal in één tijd snoeihard het doel in, 3-1.

 

Ondanks het herstelde verschil van twee doelpunten was FC De Bilt 2 nog niet van zins de handdoek in de ring te gooien. Waar mogelijk trachtten de Biltenaren de Driebergenaren onder druk te zetten en naarmate de tweede helft vorderde werd het lachende derde steeds meer in het defensieve gedwongen. Uiteindelijk kregen de mannen van drie nog één tegentreffer te verduren. Een onderschepte bal op het middenveld werd door De Bilt omgezet in een snelle aanval, waarbij een der Biltse spitsen het speeltuig voorbij Evers in het doel wist te schieten, 3-2. Na nog een balletje op de lat van het  Driebergse doel was het de hoogste tijd om af te fluiten en de eerste overwinning van het seizoen te vieren.

 

Opstelling: E. Evers, R. De Bruijn (M. Noordijk), S. Bruining, B. von Gieβen, M. Schaap (M. Smit (E. Kroon)), D. Kooi, E. Schenkels, A. vd Mispel, J. Marchal (IJ. vd Berg), P. Schenkels (M. van Hoof), E. van Doorn