Zaterdag 3 laat punten liggen

Nozawa

Met een dozijn spelers reisde FC Driebergen 3 afgelopen zaterdag af naar sportpark Tuilland voor een zeer belangrijk treffen tegen DEV 2. Een overwinning vandaag zou namelijk betekenen dat de Driebergenaren in puntenaantal op gelijke hoogte met DEV 2 en Spakenburg 5 zou komen en zelfs van de latste plaats zouden loskomen. Met recht een zespunten duel.

Beide ploegen kozen er in de beginfase voor zich wat terug te trekken. Hierdoor konden beide defensies zonder veel risico de bal achterin rond laten gaan in afwachting van een kansrijke opening. DEV was de eerste ploeg, die een dergelijke kansrijke opening geboden werd. De Doornse rechtsbuiten werd ingespeeld, maar linksback Schaap kwam goed voor zijn man en tikte de bal weg. Helaas precies in de voeten van de rechtsback van DEV, die in één keer een lange bal verstuurde op een doorgelopen middenvelder. Achtervolgd door zowel Jesse als een invliegende Kevin lukte het de Doornse middenvelder toch om vanaf rechts buiten de zestien een halfhoge voorzet richting de penaltystip af te leveren. Hier bevond Te Laat zich in een één-tegen-twee situatie en één van de twee DEV’ers pikte de voorzet op en schoot de bal onhoudbaar langs keeper Jeroen het doel in, 1-0.

Lang hoefde het derde niet tegen een achterstand aan te kijken, want enkele minuten later stond het alweer gelijk. Laatste man Kevin stuurde met een schitterende lange bal van achteruit topscorer Arjan op links diep. Van Amerongen perste er een sprint uit, die hem links in de zestien deed belanden. Vanaf deze plek wipte Arjan op magnifieke wijze met buitenkant rechts de bal voorbij de keeper de linker kruising in, 1-1.

Nu het evenwicht in score weer hersteld was, kroop FC Driebergen 3 wat meer uit zijn schulp en trachtte met al dan niet fatsoenlijke aanvallen nog voor rust op voorsprong te komen. Tweemaal waren de mannen van drie dichtbij hun tweede treffer, maar zowel Maarten als Jesse slaagden er binnen het vijfmeter gebied niet in de bal het o zo noodzakelijke laatste zetje over de doellijn te geven. Buiten een verdwaald afstandsschot kon DEV 2 voorin verder geen vuist maken, waardoor met een enigszins onbevredigende 1-1 ruststand kleedkamer 2 werd opgezocht voor een kopje Doornse thee.

In de pauze werd de meest voor de hand liggende wissel uitgevoerd. Spits Hoevers ging eraf voor spits Jaap, die de eerste helft als vlaggenist had kunnen warm draaien. De onverwacht van de oevers van de Mersey terug gekeerde Mark toonde zich bereid de tweede helft te gaan vlaggen.

Vanaf het begin van de tweede helft oefende FC Driebergen 3 meer druk naar voren uit. De iets offensievere speelstijl leverde enkele goede kansen op.

Zo slalomde Arjan vanaf rechts richting het midden en gaf de bal mee op Jaap, die in de zestien op goal kon uithalen. Zijn schot had voldoende kracht, maar miste de juiste richting en kon door de Doornse doelwachter gepareerd worden.

Even later belandde een vrije trap van Albin vanaf rechts op het hoofd van Jesse, maar zijn kopbal was niet hard genoeg om de DEV keeper in verlegenheid te brengen.

Nog wat later speelde smitfitte Smit zich goed vrij in de zestien en werd daar zodanig gehinderd dat hij onderuit ging. Helaas bleek het op Smit begane vergrijp te licht om door een uitscheids met een penalty bestraft te worden.

Van DEV hadden de Driebergenaren in de tweede helft eigenlijk weinig te duchten. De Driebergse defensie kreeg slechts enkele weinig belovende counters en een paar corners te verstouwen. Echter ongeveer 5 minuten voor tijd werd één van deze corners het derde fataal. De terug gezakte Jaap verdedigde goed mee en nam een afvallende bal op zijn borst aan. Met twee man in zijn nek wilde hij de bal wegschieten, maar raakte het ding verkeerd en de bal verdween over de achterlijn. De daarop volgende corner werd in één tijd op de lat gekruld en kaatste terug het veld in. Hier bleek de zwarte parel van DEV precies op de goede plek te staan en vanaf dichtbij kon hij de bal inkoppen, 2-1.

FC Driebergen 3 kwam deze mokerslag niet meer te boven.

Opstelling: Jeroen vd B., Bas Te L., Jesse de W., Kevin vd B., Maurits S., Edwin S., Albin M., Marcel S., Maarten H. (Jaap van V.), Mike van H., Arjan van A.