Zaterdag 3 op kampioenskoers

FC Driebergen 3 - Valleivogels 3

Uit de laatste twee wedstrijden had het derde slechts één schamel puntje weten te bemachtigen. Afgelopen zaterdag was het dus weer de hoogste tijd voor een overwinning en wel op Valleivogels 3.

De voortekenen waren gelukkig gunstig. Zo was het stralend weer, lag het hoofdveld van sportpark de Woerd er prima bij en was De Bruijn weer aanwezig. En wat misschien nog wel belangrijker was, FC Driebergen 3 begon met de juiste instelling aan de vervroegde warming-up.

Deze juiste instelling werd mee de wedstrijd ingenomen, wat er in resulteerde dat de eerste de beste Driebergse kans in een doelpunt werd omgezet. Spits Veenendaal ging er op rechts vandoor en gaf een afgemeten strakke lage assist op de links in de zestien mee opgekomen spits Sjakemans. Met een trekstoot waar Raymond Ceulemans jaloers op zou zijn geweest, zette goalgetter Marchal de keeper zodanig op het verkeerde been dat de bal tergend langzaam het doel in kon rollen, 1-0.

Gesterkt door deze vroege goal ging het lachende derde vol zelfvertrouwen op jacht naar een tweede doelpunt. Rechtshalf Edwin baande zich een weg naar voren, kegelde een tegenstander opzij en knalde de bal vanaf rechts in de zestien voorgevisualiseerd binnen,  2-0.

Twee doelpunten verschil bood nog te weinig zekerheid, dus werd er hard gewerkt de voorsprong verder uit te bouwen. Na een mooie aanval kon Jeffrey vrij en ongehinderd op de keeper aflopen, maar ondanks een uitgekiend scala aan schijnbewegingen kreeg Blaf de bal niet langs de doelman. Dankzij goed doorzetten veroverde Vd Berg even later op rechts bij de zijlijn de bal en stuurde Sjakemans diep. DGS legde de bal rechts langs de keeper, sprintte er achteraan en schoot vanuit een lastige hoek ter hoogte van de achterlijn binnen, 3-0.

Voor rust viel er zelfs bijna een vierde treffer te bewonderen. Een corner vanaf rechts werd door specialist Sjoffer hoog en strak de zestien ingebracht, uiteraard richting het hoofd van Edwin. He came in like a wrecking ball en hamerde de bal vol op de deklat. Terwijl het doel nog op zijn grondvesten natrilde, zochten de spelers beider elftallen hun respectievelijke kleedkamers op voor de rust.

In de theepauze werd er eenmaal gewisseld. Smit had het wat te heet onder zijn voeten en ging eraf voor de ongrijpbare Kroon.
De Bruijn bleef nog even langs de kant om zo Kooi en Schenkels de gelegenheid te geven uit te vechten wie van hen er voor hem af zou gaan. De zieke Thijs mocht als noodwissel lekker op een bankje in de zon blijven zitten.
Vanaf deze plek zag Hanesteijn dat het lachende derde uitstekend aan de tweede helft begon. Bij de linker zijlijn werd een Valleivogel door Kroon en Schaap goed onder druk gezet. Deze Scherpenderpse middenvelder dacht een uitweg te zien door een boogballetje naar het midden te versturen. Vd Berg doorzag echter wat hij van plan was, onderschepte de pass en schakelde razendsnel om door Sjof in te spelen en zelf door te lopen. Assistkoning Beffels gaf de bal vervolgens maar wat graag in de loop mee met de diepgaande Dennis vd B. In de zestien aangekomen joeg Denoss de bal tegen de touwen, 4-0.

In een futiele poging nog wat terug te doen, gingen de Valleivogels één op één spelen. Hierdoor ontstonden er achter de Scherpenzeelse verdediging gaten groter dan het opengesperde sterretje van Gary the Gaygoat. FC Driebergen 3 maakte dankbaar gebruik van deze gaten en wist nog een zevental levensgrote kansen te produceren.

Sjaak zette een aanval op en stuurde daarbij wingback Schaap op links diep. Maurits zag Das Kroonfantoom rechts richting tweede paal snellen en legde de bal panklaar op hem af. Eduard tikte beheerst binnen, maar stond helaas buitenspel. Zijn goal werd aldus niet geteld.
Even later kwam Sjakemans weer één tegen één met de keeper te staan. Deze keer legde Marchal de bal links langs de doelman,  maar door het stroeve kunstgras bleef Sjakie haken. Zodoende kreeg de Scherpenzeelse sluitpost de gelegenheid de bal bij Marchal vandaan te tikken.

Te Laat had zijn handen vol aan de rappe linksbuiten, maar zag af en toe kans zich in aanvallend opzicht te onderscheiden. Bastiaan stoomde op aan de rechterkant, kapte naar binnen zoals hij elke donderdagavond doet en stuurde met een buitenkantje rechts Sjakemans diep richting Valleivogels doel. Jakob paste er voor de keeper voor een derde maal te passeren en gaf de bal af op de links van hem mee opgekomen Kroon. Eduard kwam niet helemaal lekker uit met zijn passen, waardoor hij tegen beter weten in maar op goal schoot in plaats van de bal terug te leggen op DGS. Kroon’s schot ging naast en terwijl hij nog lag na te hijgen op het kunstgras, ontving hij van Sjaak een reprimande die door Joost de Wit zeker als bedreiging zou zijn opgevat.

Op naar de volgende grote kans. Vd Berg ontving rand zestien de bal en zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan. Zijn lob was gevoelig, maar miste net de nodige precisie, waardoor de bal op het dak van het doel belandde.

Net als in de eerste helft mocht Sjoffer het in de eindfase van de wedstrijd mano a mano opnemen tegen de keeper. Weer wist Veenendaal de Scherpenzeler niet te passeren. Blaffers schot was te slap en op het lichaam van de keeper gericht.

Het warme weer, de drank van de avond ervoor en de vele aanvallen waar hij bij betrokken was, zorgden ervoor dat de kuiten van Sjaak krampverschijnselen begonnen te vertonen. Hierdoor kwam hij rechts in de zestien bij een assist in wording vanaf links van Vd Berg net te kort om zijn rechter er tegenaan te kunnen planten.
En hierdoor maakte hij uiteindelijk op onorthodoxe wijze de laatste goal van de wedstrijd. Aangever Jeffrey speelde zich rechts in de zestien goed vrij en gaf een strakke lage voorzet op Sjaak die zich zowat op de doellijn bevond. Terwijl de kramp in zijn beide kuiten toesloeg viel Sjakemans met bal en al het doel binnen, 5-0.

Door deze glansrijke overwinning staat FC Driebergen 3 met één been op de platte kampioenskar.

Opstelling: M. de Laat, B. Te Laat, S. Bruining, B. von Gieβen,  M. Schaap, D. Kooi (R. de Bruijn), E. Schenkels, M. Smit (E. Kroon), J. Marchal, D. vd Berg, J. Veenendaal, (T. Wieringa)