Zaterdag 3 sprokkelt door

Van der Sluijs Auto's

Met wat vertraging en de excuses van de redactie!

Op het zonnige hoofdveld van sportpark de Woerd trapte FC Driebergen 3 afgelopen zaterdagmiddag af tegen de nummer 2 van de competitie, CJVV 5. Ook al diender er door ziekte en blessures in een op papier suboptimale beginopstelling gestart te worden, dit weerhield het derde er niet van de schouder eronder te zetten en sterk en overtuigend te beginnen. CJVV 5 had blijkbaar een minder fel FC Driebergen verwacht en liet zich in het begin van de wedstrijd enkele malen verrassen. Zo slalomde Van Amerongen op rechts ogenschijnlijk eenvoudig langs, door en over verschillende CJVV’ers om vervolgens met een puike voorzet Kroon links in de zestien vrij voor de keeper te zetten. Het lag in de lijn der verwachtingen dat Eduard deze voorzet in één tijd op zijn linkerpantoffel zou nemen en aldus geschiedde. Even hard als onzuiver verdween Kroon’s uithaal over de achterlijn.

Dit bleek gelijk de grootste kans van FC Driebergen 3 in de eerste helft. Ondanks hard werken en een hoop goede bedoelingen slaagde het derde er namelijk niet meer in doelpuntrijp gevaar te stichten. Begrijpelijkerwijs leverde dit gebrek aan stootkracht af en toe wat frustratie op, maar over het algemeen bleef het humeur van het derde even zonnig als het voetbalweer. Mede vanwege Bruining-waardig roeiwerk van gelegenheids laatste man Kevin, sterk keeperswerk van Evers en standvastigheid van de overige defensie leden kwamen de Amersfoorters in de eerste helft niet verder dan een paar corners en een van richting veranderd schot op de lat. Met een veelbelovende 0-0 ruststand werd dan ook de kleedkamer opgezocht voor een verdiend kopje thee. Tijdens de rust werden de zegeningen geteld, de hoop op een goed eindresultaat uitgesproken en twee wissels beklonken. Arjan wilde zijn nieuwe dure camouflage-groene kicksen niet gelijk teveel verslijten en ging er even af voor gastspeler Leroy, die eerder die dag CJVV 8 al aan de zegekar van het vierde had weten te binden. Kroon moest zijn vaderlijke zorgtaken gaan vervullen en maakte plaats voor rookie of the year Jesse. De aan zijn enkel geblesseerde Jens deed verstandig en bleef als vlaggenist zijn diensten verlenen.

In het begin van de tweede helft lukte het CJVV 5 om het derde naar achteren te dringen, waardoor het voor het goal van Evers wat drukker en gevaarlijker werd. Eerst kon wederom de deklat nog redding bieden na een afstandsschot, maar even later moest het derde toch capituleren. Een hoge bal van achteruit leek door Kevin weggekopt te gaan worden, maar Vd Burgt kon er net niet bij. Schaap merkte dit te laat waardoor hij niet tijdig rugdekking kon geven een één van de CJVV tweeling de bal in de zestien mee kon nemen en voorbij Evers in het doel kon schieten, 0-1. Een aardige domper op de voorzichtig sluimerende feestvreugde. Als een Baron von Münchhausen trachtte het derde zich aan zijn eigen haren uit het moeras van de achterstand te trekken, maar simpele natuurkunde leert dat dat niet gemakkelijk gaat. Halverwege de tweede helft leek het voor zijn laatste kans vechtende derde dan toch kopje onder te gaan. Een hoge bal werd door Te Laat onvoldoende weg gewerkt, waardoor de Amersfoortse linksbuiten er met de bal richting zestien vandoor ging. Bas zette de achtervolging in en ook Kevin snelde ter plaatse om rugdekking te geven. Aan het einde van zijn achtervolging zette Te Laat de linksbuiten, op naar later bleek strategische wijze, dusdanig een voet dwars, dat de foutloos fluitende arbiter J. Evers niet anders kon dan een strafschop toekennen. In de kansloos verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen hadden de CJVV’ers ook al een penalty gekregen en dezelfde penalty-nemer schaarde zich achter de bal. Keeper Evers wist nog welke hoek de CJVV’er toen uitkoos en vermoedde dat de strafschopnemer nu weer voor deze hoek zou kiezen. Dit vermoeden bleek juist, zodat Evers met een even stijlvolle als effectieve duik een tweede tegentreffer wist te voorkomen. Zoals Falkor Altreyu uit het moeras der droefheid redde, redde de voorkennis van Evers vandaag het lachende derde uit het moeras van de nederlaag.

Als herboren ging FC Driebergen 3 op jacht naar de gelijkmaker. Jaap speelde Mike in, die op zijn beurt de bal weer meegaf op linkshalf Smit. Marcel wilde de bal bij de mee opgekomen en doorgelopen Kevin krijgen, maar de weg werd geblokkeerd door een CJVV’er. Smit besloot om dan maar op goal te vuren en zijn schot belandde tegen de buik van een Amersfoortse verdediger, die kermend ter aarde stortte. De bal kaatste via de buik van de CJVV’er voor de voeten van Arjan, die naar buiten dreigde, naar binnen sneed en rand zestien verwoestend uithaalde. De bal zeilde onhoudbaar in de verre hoek, 1-1.

FC Driebergen 3 voelde dat er nog meer in zat, maar miste net het beetje geluk om de volle winst over de streep te trekken. Na een diepe bal van Te Laat had Van Amerongen een vrije doortocht richting doel, maar hij vergat te scoren en in the dying seconds of the game verslikte Mike zich in zijn eigen actie, waardoor hij de bal niet meer goed breed kon leggen op Arjan.

Al met al kon FC Driebergen 3 in volle tevredenheid terug kijken op een meer dan terecht gelijkspel. Het zonovergoten terras van FC Driebergen bleek hier een uitgelezen plek voor.

Opstelling: Edwin E., Bas Te L., Albin M., Kevin vd B., Maurits S., Marcel S., Maarten H. (Arjan van A.), Eduard K. (Jesse de W.), Jaap van V., Mike van H., Arjan van A. (Leroy B.), (Jens M.)