Zaterdag 3 uitgebekerd

Thesio ICT Proffesionals

Op deze nazomerse zaterdag stond de wedstrijd in de knock out fase van het bekertoernooi tegen IJFC 3, een gerenommeerde eerste klasse club, op het programma. Een goede test voor het lachende derde, daar alle competitie wedstrijden in de derde klasse tot nu toe in winst waren omgezet.

Zoals bij elke bekerpot dit seizoen bleek het op de been brengen van genoeg spelers een zwaardere opgave dan het vormen van een democratische regering in Rusland. Daar kwam nog bij dat onze sluitpost Martijn op de training het struukenduuken tot kunst had verheven. Bij het over het hek klimmen had hij zijn hand dusdanig opengehaald dat een handlezing door de plaatselijke Jomanda er de komende 10 jaar niet meer in zit. Gelukkig had het derde met Andor een waardige vervanger en was na enig lobbyen ook Maurice bereid om zijn vrije zaterdag op te offeren.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op waarbij beide ploegen met verzorgd spel de openingen probeerden te vinden. Daar beide teams verdedigend hun zaakjes goed op orde hadden, werden weinig kansen gecreëerd. Toch wist Driebergen in de eerste 20 minuten tot een drietal mogelijkheden te komen waarvan de grootste voor Hanesteijn was. Op 20 meter van de goal creëerde Dennis B ruimte voor zichzelf en zag daarbij Thijs rechts de zestien in rennen. Met een prachtige steekpass werd hij vrij voor de keeper gezet alwaar hij, met een aantal hijgende en duwende IJFC-ers in zijn nek, helaas recht op de keeper schoot.

De IJsselsteiners zetten daar een aantal kleine kansen tegenover maar Andor zat er elke keer goed tussen. De grootste kans kwam uit een corner. In het zestienmetergebied lukte het Kevin niet om de bal goed weg te werken waarna de bal op de bovenkant van de lat werd geschoten.

Na 20 minuten bleek het overwicht van IJFC steeds groter te worden. Driebergen kwam in de opbouw vaak niet verder dan de middellijn en werd zodoende op eigen helft teruggedrongen zonder dat het echt onder druk kwam te staan.

Toch kwam IJFC na ongeveer een half uur op voorsprong. Bij een van de corners werd de bal onvoldoende weggewerkt en kwam voor de voeten van het vermaarde IJsselsteinse kanon. Waar de spelers van het derde dachten dat de tafelvoetbalverdediging voldoende was om een combinatie of steekpass onmogelijk te maken ,bedacht het kanon zich niet en schoot de bal met snelheid en precisie in de hoek, 0-1.

Met deze stand werd de rust bereikt alwaar de mannen genoten van een lekker kopje thee, die voor de wedstrijd al in de kleedkamer was gezet om zo beter te kunnen trekken en het derde te voorzien van lauwe bittere thee. Twee wissels vonden er plaats. Mooie jongen Bob maakte plaats voor de grote Sjakemans en Giro, die op het laatste moment werd ingevlogen vanuit Hoograven ter onderbreking van de studie, kwam er in voor Tyson.

Als het lachende derde nog kans dacht te maken op de overwinning, was eigenlijk al snel duidelijk dat de tegenstander een maatje te groot was. Meteen werden de kansen gecreëerd en moest Driebergen zich beperken tot lange ballen en tegenhouden. Het niveau van de eerste helft kon niet worden vastgehouden. Na ongeveer 60 minuten resulteerde dit dan ook in een tweede treffer waarbij de snelle linksbuiten naar binnen kwam met de bal aan de voet en, zonder een strobreed in de weg te worden gelegd, met een bekeken schot raak schoot. Niet veel later werd het ook 0-3 na een slechte inspeelpass van de tot dan toe solide spelende De Bruijn.

Bij de stand van 0-3 kreeg ook het derde nog een grote kans waarbij Sjaak oog in oog met de keeper deze door de benen probeerde te spelen maar een voet op zijn weg vond.

IJFC kreeg in de loop van de wedstrijd voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Zeker de bij hun ingevallen kalende Peter Crouch kreeg diverse kansen maar kapte bij elke balaanname het halve Amazonegebied waardoor de bal immer voor zijn slechte linker kwam en de meeste ballen over of naast gingen. Toch kwam er nog een vierde treffer bij door een laag schot in de korte hoek door opnieuw hun linksbuiten.

Zo kwam er een eind aan het bekeravontuur van het derde en kunnen de pijlen weer volledig op de competitie worden gericht waar aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen DOVO 7 op het programma staat.

Opstelling: A. Geerding, B. te Laat S. Bruining, R. de Bruijn, B. von Gieβen (J. Marchal), K. van Woudenberg, J. Veenendaal, A. vd Mispel, D. vd Berg, M. van Rheenen, T. Wieringa (L. Fonteijne)