Zaterdag 3 verliest in Nieuwegein

Op de zonnige nazomermiddag van 27 september trapten de mannen van 3 op sportpark Galecop af tegen JSV 2. Niet geheel verrassend betrof de Nieuwegeinse tegenstander een jonge ploeg met snelle aanvallers.

In het begin van de wedstrijd had FC Driebergen 3 moeite zijn draai te vinden. Het was zoeken naar elkaar en naar de juiste organisatie. Toch wist het derde als eerste een goede kans te creëren. Bij een corner belandde de bal via via voor de voeten van Edwin, die zich links in de zestien bevond. De bal stuitte echter raar op waardoor het voor Schenkels onmogelijk was de bal goed te raken.  Zijn inzet verdween met een aparte curve over het doel.

Hierna was het vooral JSV 2 dat voor gevaar zorgde. De rappe rechtshalf ontsnapte aan de aandacht van linkshalf Kroon en werd diep gestuurd. Vanaf de rechterkant verstuurde de Nieuwegeiner een hoge voorzet richting de voor het doel opgedoken spits. Ook al kwam de bal iets achter deze spits uit, hij wist het speeltuig toch voldoende vol te raken om keeper Martijn te passeren, 1-0.

Het derde was enigszins aangeslagen door deze tegentreffer en JSV 2 profiteerde hier genadeloos van. De bloedsnelle rechtsbuiten, genaamd Boaz sprintte met bal en al richting zestien, alwaar Vd Burgt hem goed naar buiten dwong. Het enige wat de rechtsbuiten nog kon proberen was een schot in de korte hoek, maar deze werd door Martijn afgedekt. Behalve één klein gaatje ter grootte van een voetbal. De rechtsbuiten wist met zijn schot precies dit gaatje te vinden,  2-0.

Tot de rust lukte het FC Driebergen 3 om verdere tegengoals te voorkomen en het slaagde er zelfs bijna in een doelpunt te maken. IJsland kreeg net buiten de zestien vanaf links de bal ingespeeld,  draaide goed weg en wilde ziedend uithalen. Zijn schot werd helaas gesmoord door een inglijdende Jutphaser.

In de rust werden traditiegetrouw alle wissels ingezet. In dit geval betroffen het slechts twee wissels, maar wat voor twee. De Grote Sjakemans en Laatste Man der Laatste Mannen Sebas hadden als gevolg van enkele weken afwezigheid de eerste helft lijdzaam vanaf de zijlijn moeten aanschouwen,  maar mochten nu aan hun eerste competitie minuten beginnen. Te Laat en De Bruijn, voor wie het eveneens hun eerste competitie wedstrijd was, maakten voor hen plaats.

Met meer dreiging voorin en meer zekerheid achterin wist het derde in de tweede helft een grotere stempel op de wedstrijd te drukken en zelfs de aansluitingstreffer te potten. Nadat de bal was uit geschoten om een blessure behandeling van Edwin mogelijk te maken, wilde de rossige JSV middenvelder,  die ironisch genoeg de veroorzaker was van de blessure van Edwin, bij wijze van sportief gebaar de bal achter de Driebergse defensie leggen. De middenvelder raakte de bal echter compleet verkeerd, waardoor deze in de voeten van Edwin belandde, die zich niet bedacht en de diepgaande Sjakemans richting goal wegstuurde. Marchal sprintte op doel af en gaf op het juiste moment de bal af op de links van hem mee opgekomen Van Hoof. Met een man hinderlijk in zijn rug prikte quadrijder Mike de bal netjes binnen, 2-1.

Op naar de gelijkmaker. FC Driebergen 3 kreeg op links een hoekschop toegekend en deze ecke werd hoog voor geslingerd richting tweede paal. Hier was Edwin inmiddels air born en hij kopte de bal op doel. Helaas spatte zijn hamerstuk op de lat uiteen.

De mannen van drie bleven druk op het Nieuwegeinse doel houden, maar wisten niet gevaarlijker te worden dan het versieren van enkele corners. Na een van deze corners lukte het de vooruit geschoven Vd Berg niet om de afgeslagen bal goed weg te werken,  waardoor JSV 2 in staat werd gesteld een snelle uitbraak op touw te zetten. De linksbuiten van JSV werd randje buitenspel diep gestuurd, spurtte op de goal af en legde op het moment dat doelman Martijn in zijn richting uitkwam, de bal af op de naast hem vrij staande JSV spits. De midvoor schoof de bal in het lege doel. Ook al scoorde de spits uit buitenspel positie en vlagde Te Laat, de scheidsrechter keurde een doelpunt toe, 3-1.

FC Driebergen 3 wist dat het met deze stand een schier onmogelijke opgave zou worden om met minimaal één punt sportpark Galecop te verlaten. Toch ging het dapper verder met de queeste naar een tweede doelpunt. Vlak voor tijd gaf linkshalf Bjorn een sublieme dieptepass op de slim diep gelopen Sjaak. DGS liet de bal één keer stuiteren en schoot de bal met een boog over de keeper heen. Jammer genoeg week de baan van Sjaak’s schot iets af en verdween de bal rechts naast het doel.

Zo liep het derde wederom tegen een nederlaag aan.

Opstelling: M. de Laat, B. Te Laat (S. Bruining), E. Schenkels,  K. vd Burgt, M. Schaap, B. Geerding, R. de Bruijn (S. Marchal), E. Kroon, E. van Doorn, M. van Hoof, IJ. vd Berg