Zaterdag 3 verliest in Wijk

De laatste zaterdag van september had voor FC Driebergen 3 een lastige uitwedstrijd in petto. Om 12.30 uur werd er op sportpark Mariënhoeve afgetrapt tegen het CDW 2 van taalvirtuoos Adriaan van B. en pa Karsenbarg. Voor drie spelers was het de eerste keer dat ze dit seizoen voor het derde uitkwamen. Na talloze maanden blessureleed was Albin eindelijk weer fit genoeg voor een echte wedstrijd. Omdat tijdens de warming-up bleek dat Schenkels definitief niet kon starten en Albin de enige wissel was, zag Meyer zijn voorzichtig geplande rentree noodgedwongen worden opgeschaald naar een basisplaats. Een basisplaats was er ook weggelegd voor Arjan, die afgelopen week had besloten zijn gevoel te volgen. Tot slot kon FC Driebergen 3 vandaag eindelijk weer beschikken over eigen keeper Evers, die voorlopig even voldoende vlieguren heeft gemaakt.

Op het onbarmhartige tweede kunstgrasveld begon FC Driebergen 3 behoorlijk goed aan de wedstrijd. CDW 2 nam een wat afwachtende houding aan en liet het initiatief in eerste instantie aan de mannen van drie over. Mede dankzij de extra power voorin van Arjan wisten de Driebergenaren in deze beginfase driemaal gevaarlijk te worden. Helaas gingen twee boogballen van Arjan en een stift van Jaap net over.

Daarna was het de beurt aan CDW 2 om kansen te creëren en het moet gezegd, de Wijkenaren gingen iets effectiever met de hun geboden kansen om. Via de even behendige als snelle links- en rechtsbuiten van CDW werden tot viermaal toe goede voorzetten afgeleverd, die al dan niet gelukkig tot doelpunt werden gepromoveerd. Zo keek het lachen vergaande derde met rust tegen een uitzichtloze 4-0 achterstand aan.

In de rust werd besloten de resterende energie aan te wenden voor een stand-your-ground tactiek om zo koste wat kost een ruimere nederlaag te voorkomen. De bus en de bestelbus (voor twee bussen had het derde te weinig fitte spelers) werden aldus geparkeerd en 45 minuten tegenhouden en ontregelen kon beginnen. Met Hoevers als extra en roestig (die gaan het lastigst open) slot op de deur, met Albin als bliksemafleider en met een zich een slag in de rondte werkende Jens, Mike, Arjan en Jaap werd al een hoop Wijks gevaar voorkomen. Toch kwam CDW 2 er af en toe kansrijk doorheen, maar steeds stonden Evers, de Driebergse verdedigers, de lat of de goed vlaggende Smit een vijfde treffer in de weg. Het derde kreeg zelfs nog een grote kans op een eretreffer. Arjan perste er nog maar eens een tazmanian-devil-solo uit en stormde vanaf eigen helft richting zestien. Vervolgens gaf hij de bal goed af op de mee opgekomen Jaap. De Wijkse keeper stond echter net goed opgesteld om Van Vliet’s inzet met zijn bovenlichaam te pareren.

Zo bleek de ruststand ook de eindstand en kan het derde vertrouwen putten uit de karaktervolle tweede helft.

Opstelling: E. Evers, D.L.J.B. Te Laat, M. van Wijngaarden, K. vd Burgt, M. Schaap, A. Meyer, M. Hoevers, J. Marik, J. van Vliet, M. van Hoof, A. van Amerongen, (E. Schenkels)