Zaterdag 3 verliest kampioenspot

Met een beetje geluk en een goede wedstrijd kon FC Driebergen 3 afgelopen zaterdag haar tweede kampioenschap op rij binnen spelen. Tegenstander was de nummer 8 van de competitie, vv Woudenberg 4. De geel-zwarte haantjes waren echter niet naar Driebergen afgereisd om zich als een stel makke kippen te laten slachten en boden van kiet af aan fel partij. FC Driebergen 3 had hier in eerste instantie weinig antwoord op en manoeuvreerde zich in het begin van de wedstrijd op knullige wijze in een achterstand positie. Een communicatiefoutje tussen de terugkoppende Sebas en de op dat moment juist net uitkomende De Laat zorgde ervoor dat de bal niet bij de Driebergse doelman uitkwam, maar in de voeten van een lepe Woudenbergse spits. Deze kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven, 0-1.

Het duurde even voor de Driebergse formatie deze mentale klap te boven kwam en in de tussentijd wisten de gasten een tweede treffer te potten. Een diepe bal van achteruit werd door Von Gieβen foutief ingeschat, waardoor de bal langs hem schoot en de rappe Woudenbergse spits er vandoor ging. Rand zestien rondde hij beheerst af, 0-2.

De hoogste tijd voor het derde om zich bijeen te rapen en alles in de strijd te gooien de anschluβtor te forceren. Woudenberg 4 werd terug gedrongen en FC Driebergen 3 wist de nodige kansen te creëren. Zoals hij al ontelbare malen eerder op het voormalig hoofdveld van vv DALTO had gedaan, schudde Fonteijne een ouderwetse rechtsbuiten actie uit zijn mouw en toverde vervolgens een wonderschone voorzet uit zijn rechterbeen. Helaas kopte ontvanger Kroon van dichtbij tegen de keeper.

Even later werd Kroon weer met een hoge voorzet gezocht, alleen nu vanaf links door Schaap. Das Kroonfantoom trachtte de bal in het doel te volleren, maar zijn inzet miste de nodige precisie.  Met precisie stuurde Eduard niet lang daarna wingback Schaap op links diep. Rand zestien poortte Schaap zijn aangesnelde tegenstander en legde de bal blind terug richting penaltystip. Via via kwam de bal nog bij Kevin terecht, maar zijn schot van dichtbij werd gepareerd.

Uiteindelijk was het toch Van Woudenberg die, weliswaar met hulp van een verdediger, het net wist te vinden. In het vijfmetergebied kreeg Kevin de bal door Kroon toegeschoven. Van Woudenberg wilde de bal terugleggen op mede topscorer Sjakemans, maar hij de bal kaatste via een Woudenbergs been het doel in, 1-2.

De aansluiting was een feit, nu was het zaak voor rust minstens op gelijke hoogte te komen. Terwijl het derde er in aanvallend opzicht een schepje bovenop deed, de ultra-defensieve Bruining kwam zelfs een aantal keer mee op, counterde Woudenberg zich naar de 1-3. Niet voor het eerst dit seizoen haperde de buitenspelval, Schaap stapte foutief in, zodat een der Woudenbergse spitsen er met het speeltuig vandoor kon gaan. Rechts in de zestien legde deze spits de bal terug op een inkomende middenvelder, die de bal in de korte hoek schoot, 1-3.

FC Driebergen 3 zag de hoop op een goede afloop al langzaam vervliegen. Vlak voor rust werd deze hoop zelfs helemaal de grond in gestampt. Een hoge bal vanaf het rechter middenveld leek een eenvoudige prooi voor keeper Martijn, maar alsof hij een net gebraden halve haan toegeworpen kreeg, liet hij het speeltuig uit zijn handen glippen. De lepe Woudenbergse spits was er weer als de kippen bij en liet de bal in het wederom lege doel verdwijnen, 1-4.

In een sepulcrale stemming werd de kleedkamer opgezocht voor een zalvend kopje thee. Tijdens de theepauze werden drie usual suspect wissels uitgevoerd. Ook al speelde Fonteijne een puike eerste helft en was het zijn laatste officiële wedstrijd in het albi-celeste van FC Driebergen 3, er diende plaats gemaakt te worden voor het creatieve vermogen van Vd Berg. Verder werd Kroon vervangen door Vd Mispel om zo meer loopvermogen op het middenveld te creëren. Tot slot maakte Schaap plaats voor Smit om de noodzakelijke drang naar voren beter te kunnen faciliteren.

Op hoop van zegen werd de tweede helft aangevangen. De vis wordt echter duur betaald en jammer genoeg zat een en ander net niet lekker mee voor de Driebergenaren. Lat en paal werden geraakt, maar een tweede treffer bleef vooralsnog uit. Totdat Smiecht zich voorin meldde. Terwijl Sjaak de bal op linksvoor controleerde sprintte Smit de zestien in alwaar hij de bal van Marchal meekreeg, een Woudenberger uitspeelde en een strakke voorzet op Kevin gaf. Van Woudenberg tikte op zijn beurt netjes binnen, 2-4.

Er gloorde weer wat hoop aan de horizon. Het derde ging voor een tweede maal op jacht naar de aansluitingstreffer en werd hierbij geholpen door de Woudenbergse laatste man, die in de zestien opzichtig hands maakte. Toparbiter J. Evers verwees de bal naar de stip. Vd Berg wilde de penalty graag nemen, dus schaarde zich achter de bal. Zijn schot was niet geplaatst genoeg en op zich zou dat niet zo’n probleem geweest zijn, ware het niet dat de keeper de goede hoek indook en de bal uit de doelmond werkte.

De volgende standaardsituatie was gelukkig wel raak. Op een meter of twintig van de goal begin een Woudenberger een overtreding, die met een directe vrije trap werd bestraft. Specialist Vd Berg liet deze schietkans graag aan DGS over. Marchal nam achter de bal plaats en na een korte aanloop krulde hij de bal schitterend langs de muur de linkerhoek in, 3-4.

Zou het nog mogelijk zijn? FC Driebergen 3 probeerde wat het kon, maar ondanks een spervuur aan kansen met onder andere een voorzetschot van Te Laat op de lat en een leep kopballetje van Kooi net naast, lukte het de mannen van drie niet om op gelijke hoogte met Woudenberg te komen. De wedstrijd werd aldus met een nederlaag afgesloten. Teleurgesteld dropen de Driebergse spelers en het in groten getale aanwezige publiek af. Het kampioenschap is gelukkig nog niet uit het zicht, want volgende week wordt FC Driebergen 3 weer een kans geboden, uit tegen het Achterbergse VVA ’71 2. Dat dat geen appeltje-eitje zal worden, staat echter bij voorbaat al vast.

Opstelling: M. de Laat, R. de Bruijn (B. Te Laat), S. Bruining, B. von Gieβen, M. Schaap (M. Smit), D. Kooi, E. Schenkels, E. Kroon (A. vd Mispel), J. Marchal (K.van Daatselaar), K. van Woudenberg, L. Fonteijne (D. vd Berg)