Zaterdag 3 verslaat Aurora ook in return

Autoservice Cor Duiveman

De vrienden van Zaterdag 3 hebben zichzelf beloond met een eclatante overwinning. Waar de eerste van twee wedstrijden tegen Aurora tot het laatste fluitsignaal immens spannend bleek, was er ditmaal geen vuiltje aan de lucht.

En dat hebben we wéér voor een groot deel te danken aan vaderfiguur Rook, die in zijn kostbare vrije tijd de hoognodige gastspelers regelt:

  • Lucas, onze debutant en huidige keeper van JO17-2
  • Hidde, voormalig vriendenlid die soms wat goodwill kweekt door de bal af te spelen
  • En Stefan, die vaak ergens op een bootje zit, maar als hij op het vasteland is graag meespeelt

Rook houdt netjes allerlei statistieken bij. Deze cijfers zeggen veel, maar wat ze niet zeggen is dat zijn inbreng van belang is. Chapeau coach! De meeste lezers ontwikkelen nu braakneigingen, dus we gaan snel verder.

Onder muzikale begeleiding van dj Ibi Moreira Ben Mansour Missy Elliot betreden de vrienden van 3 de heilige grond van de hoofdkleedkamer, waar de opstelling bekendgemaakt wordt. Het zijn Lucas, Ibi, Bagdad, Mike, Arjan, Kevin, Albin, Sem, Pim, Hidde en Elmar die het mogen het laten zien.

Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje gaat Driebergen voortvarend van start. Er wordt zelfs bewogen zonder bal. Zoveel, dat onze diepste middenvelder Pim al zijn medespelers vaak voor hem ziet staan. Verbaasd doch trots kijkt hij hoe Mike en Bagdad omstebeurt van achteruit indribbelen. Laatstgenoemde eindigt met de bal op de 16, stuurt zijn tegenstander het bos in en geeft perfect mee op Albin die zijn eerste treffer van het seizoen noteert. 1-0!
Dan is de beurt aan Kevin, die naarstig op zoek is naar een zuurstoftank, maar ondertussen een geweldige assist aflevert. Het is Elmar die de 2-0 aantekent. “Hup CDN, alle ballen op Elmaaaaar”, klonk vroeger regelmatig over de Driebergse velden. Tegenwoordig vestigt onze spits aandacht met zijn kenmerkende kreet ‘hoppaaaaaaaa’. En wat dacht je van die Hoogvliet boodschappentas, waar hij zijn voetbalspullen ik meeneemt! Denkt zijn vrouw dan echt dat ie elke keer weekendboodschappen gaat doen? Wie zal het zeggen..

In de tweede helft gaat onze linksback Arjan op zoek naar een goal. Bij een corner is hij zijn directe tegenstander te slim af, maar helaas wordt zijn doelpoging van de lijn gehaald. Gelukkig is Stefan er als de kippen bij en grijpt dit buitenkansje. 3-0!

Dan is Aurora leeg en is het tijd voor Mr plezier himself: Mike aka Bart aka Mike Bezos! Deze man staat ausputzer, linksbuiten, rechtsachter, bij Hennie.. het maakt hem niks uit. Een heerlijke pass van Pim lanceert onze pleziermaker richting vijandelijk doel. Een verdediger zet nog een laatste zaag in, maar de bal kaatst op lachwekkende wijze hard tegen Mikes voet en vliegt over de keeper heen. De tranen staan in ieders ogen. Tranen van geluk. 4-0.

Na een prachtige aanval wordt het op aageven van Elmar nog 5-0. Het is Sem die de treffer op zijn naam schrijft.

Dan nog een aantal eervolle vermeldingen. Ten eerste Lucas die uitstekend meevoetbalt en nog een goede redding verricht. Ten tweede Hidde, die na 126 doelpogingen (de een nog meer lachwekkend dan de ander) de bal toch maar een keer afgeeft. Het is Elmar die de 6-0 aantekent. Tevens de eindstand.

Die middag bleef het nog lang onrustig op de club. Bier, baco en fernandes vloeiden rijkelijk, behalve voor Elmar, die met zijn lange broek een lange reis naar het strand tegemoet ging. We zijn benieuwd naar de foto’s El! 🙂

Tot de volgende!