Zaterdag 3 verslaat Veenendaal 2

Kapsalon Rob

Blessures, vakantiegangers, mensen die moeten werken en een dierentuin bezoekje… het 3e heeft te maken met veel afwezige spelers. Niet de ideale voorbereiding op de eerste van drie bekerwedstrijden. Als gevolg van de vele absenten hebben de vrienden van Zaterdag 3 slechts negen spelers beschikbaar voor de uitwedstrijd tegen Veenendaal 2. Daarom gaat Rook op zoek naar spelers en vraagt bij andere teams na of er wat te regelen valt. Onze kapitein is maar liefst acht dagen in de weer om spelers te werven. Helaas zijn de vele senioren- en jeugdteams niet in staat om ons te helpen aan slechts een paar spelers. Het ziet er dus niet zo goed uit…

…tot laat op de vooravond aan de wedstrijd hét bericht komt dat niemand van ons had durven dromen: de tegenstander van Zaterdag 2 heeft afgebeld, omdat bij één van hun spelers Corona is geconstateerd. Zo is er plotseling een heel team beschikbaar en zijn er vijf spelers die graag met ons mee willen doen. Daan, Ibi, Kevin B, Marijn en Sem: bedankt!

Er wordt verzameld bij FC Driebergen. Coach Sjaak is er helaas niet bij, waardoor kapitein Rook het bepalen van de opstelling tot zich neemt: Colin, Daan, Marco, Ibi, Bjorn, Michel, Pim, Kevin W, Marijn (niet onze Marijn, maar een jonge, afgetrainde Marijn), Sem en Jelle. De wissels bestaan uit Kevin B, Mo, Rook en Albin.

Er wordt begonnen aan de warming up en één speler zit er niet echt lekker in. Het is onze Kevin W! De middenvelder zou eigenlijk starten, maar word een beetje onwel tijdens de warming up. Hij springt over het dranghek en rent naar een nabijgelegen bosje. Na wat braaksel langs een boompje te hebben gedeponeerd voelt de spelmaker zich een stuk beter en richt zijn vizier op een invalbeurt bij rust. Volgende keer iets minder drankjes de avond voor de wedstrijd? Albin neemt zijn plaats in.

Veenendaal gaat vastberaden van start. Driebergen geeft ze veel credits en laat de blauwkousen tot vrij ver opbouwen. Zodra de bal wordt onderschept opteert Driebergen voor verzorgd positiespel. De ene keer wordt er met vloeiende combinaties stijlvol onder de druk uit gespeeld, een andere keer gaat het mis: de bal springt van Marijns voet af op het moment dat het hele team in een voorwaartse beweging is. De omschakeling van Veenendaal is vlijmscherp en de bal wordt vakkundig afgerond. 1-0.

Driebergen laat de koppies niet hangen en houdt zich aan het plan om overal zoveel mogelijk te blijven voetballen. De bal belandt rechtsachter bij Daan en Veenendaal besluit vol druk te zetten. Echter, met prachtig tiki taka spel tussen Daan, Marijn, Pim en Michel worden de blauwkousen te kijk gezet. Pim geeft de bal precies in de loop mee op Sem, die op zijn beurt een prachtige pass om de laatste man produceert. Jelle is op tijd vertrokken en eerder bij de bal dan de uit zijn doel stormende keeper. Onze spits rondt uiterst koelbloedig af met een stiftje. 1-1!

Daarna sticht Veenendaal weer gevaar. De thuisploeg heeft lengte in huis en tracht met voorzetten gevaarlijk te worden. Dan is het belangrijk om snel van de goal af te gaan en buitenspel te forceren. Bij één van de ingebrachte ballen staan er drie blauwkousen vogelvrij in de 16. Het ruikt alsnog naar buitenspel, maar arendsoog Mo, die de 1e helft als grensrechter fungeert, houdt de vlag omlaag. We kwamen dus te laat van de goal af. Colin wordt zo kalm als een zalm gepasseerd. 2-1.

De eerste helft eindigt met wat mogelijkheden over en weer. De kansen van Veenendaal worden uitstekend gepareerd door Colin, die een schot van dichtbij overtikt en een gevaarlijke corner onschadelijk maakt. De Driebergse momenten ontstaan door goed getimed druk zetten. Dit is ook opgemerkt door teamleider Cees van Woudenberg, die benadrukt dat we de 2e helft met meer pressie voor de dag moeten komen.

Wissels Kevin W, Kevin B, Rook en Mo maken zich op voor hun invalbeurt. Laatstgenoemde heeft veel pech. Na een kwartier verrekt hij de hamstring en mag zich opmaken voor een hele lange en pijnlijke vakantierit naar Zoutelande. Gelukkig heeft Mo een ongeëvenaard herstel van blessures en zal er weer snel bij zijn.

Ondanks deze tegenvaller laat Driebergen goed verzorgd voetbal zien. Men bouwt rustig van achteruit op, waarbij het middenveld wordt gezocht om vervolgens naar het Veenendaalse doel toe te werken. En dit leidt tot een treffer! Kevin B brengt de bal gevaarlijk de 16 in. De keeper komt uit, maar loopt een teamgenoot in de weg die daardoor de bal verkeerd raakt. Pardoes belandt het speeltuig op de lat en komt terug het veld in. Pim is de meest alerte speler en kopt raak! 2-2.

Dan is het tijd voor de grote Kevin W show. De man die een Gucci koffer als voetbaltas gebruikt maakt zijn sterallures waar met twee assists. De eerste is er één om in te lijsten: hij ontvangt de bal op rand 16 en stift de bal, zoals Pirlo dat ook kan, in 1x over twee verdedigers heen. Daarmee zet hij Michel 1-op-1 met de keeper. De afronding van laatstgenoemde mag er ook wezen. Ons bezige bijtje produceert een prachtige snoekduik en kopt de bal tegendraads in, de keeper kansloos latend.  2-3.

Veenendaal moet plotseling met een achterstand dealen en gaat direct met meer risico spelen. Gevolg is dat er veel ruimte ontstaat voor een Driebergse counter. Op aangeven van Ibi speelt Kevin zich vrij en geeft de bal mee aan de vertrokken Marijn. Deze is de laatste blauwkous te snel af en tikt de bal rustig langs de keeper. 2-4!

Met nog 20 minuten op de klok is 2-4 geen garantie voor de overwinning. Daarom laten Bjorn en Pim zien wat er nodig is en gooien de beuk erin. Precies wat het team nodig heeft in de eindfase. En een beetje geluk dat de scheids ze behoedt voor een gele prent.

Dan klinkt het eindsignaal en mag deze knappe overwinning gevierd worden. Eenmaal op de club smaken de biertjes goed, behalve voor Marijn! De spits heeft voor de wedstrijd zijn eigen sleutelbos als borg ingezet voor de sleutel van de kleedkamer. Echter, dit was hij na de wedstrijd vergeten en mocht dus weer even terug naar Veenendaal! Ach, wel een goed excuus om nog een keer langs de Mac te rijden.

Tot volgende keer!

PS Johan Prins: kom ff een keer foto’s maken, is leuk voor het verslag