Zaterdag 3 verspeelt de punten

Afgelopen zaterdag startte voor FC Driebergen 3 de competitie met een uitwedstrijd tegen het derde elftal van het Langbroekse SVL. Omdat Te Laat het dak op moest, Kooi vastzat in een escape danwel dark room, Evers het luchtruim onveilig maakte, Schenkels in Abufeira op het strand lag en Smit, Tyson en Albin nog geblesseerd waren, had de technische staf weer een uitdaging een volledig team op de been te brengen. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Nieuwbakken vader van Ninthe, Kroon kon professioneel ingetaped door Hessel weer meedoen en bracht gelijk weer trouwe supporters mee. Spits Jaap van V. was wonderwel snel hersteld van een medische ingreep en kon zijn debuut voor FC Driebergen maken. Good old Arthur B. had na enkele seizoenen coaching weer tijd om op zaterdag te voetballen en wilde zich graag als laatste man verdienstelijk maken. Na bijna tien jaar afwezigheid had Thierry van W., zoon van kantineheld Henk van W., opeens weer zin om te keepen en had zich als lid van FC Driebergen aangemeld. Hij kon dus gelijk de plek van Evers innemen. Slapend lid Robin G., broer van Vathorster Bjorn G., kon vanaf zijn ziekbed de smeekbede van Mike niet weerstaan en was bereid als verse kracht voor de tweede helft mee te doen. En passant bracht Robin gelijk René Z., broer van ex-DALTO kanon Rob Z., mee voor een beetje extra kleur langs de lijn. Zo kon FC Driebergen 3 toch met 13 man sterk afreizen naar het schaapscheerdersdorp.

Ondanks het feit dat het derde vandaag veel weg had van een legion etrangère begon de Driebergenaren goed aan de wedstrijd. Met liquide combinaties gevolgd door voorzetten van zowel links als rechts werd getracht spitsen Jaap en Maarten in stelling te brengen. Helaas zat er telkens net een Langbroeks ledemaat tussen assistgever en beoogd ontvanger en gingen de meest kansrijke doelpogingen verloren. De grootste kans in de beginfase kwam uiteindelijk op naam van Balk. Een corner vanaf rechts werd door Kevin hoog richting tweede paal geslingerd. Hier stond Arthur behoorlijk vrij en kopte richting doel. Zijn kopbal verdween echter recht in de handen van de Langbroekse sluitpost.

Daarna begon SVL gevaarlijker te worden. Eerst met enkele schoten voorlangs en later met enkele counters, waarbij er één zelfs werd verzilverd. Een pass van Jens op Jaap werd door een Langbroeker onderschept. Deze SVL’er schupte de bal gelijk naar voren richting hun snelle linkerspits. De bal leek door IJsland onderschept te gaan worden, maar stuitte tussen zijn knie en oksel door, zodat de Langbroekse linkerspits geheel vrij richting Thierry kon doorlopen en de bal langs de Driebergse keeper in het doel kon schuiven, 1-0.

Gelukkig hoefde FC Driebergen 3 niet lang tegen een achterstand aan te kijken. Schapelele veroverde op het middenveld de bal en gaf hem met een kort tikje mee aan Mike, die er een rush over de as van het veld uitgooide en op het juiste moment de scherp staande Jaap bediende. Als een echte spits legde Jaap de bal links in de zestien klaar om vervolgens met de hartslag van een ursus arctos horribilis in hibernatie uiterst kalm en beheerst binnen te tikken, 1-1.

Met deze gelijke stand werd er gerust. Tijdens de theepauze vond buiten het afstemmen van het wisselbeleid voor de tweede helft weinig noemenswaardig plaats, zodat rap de tweede helft werd aangevangen.

Het veldspel van het lachende derde was in de tweede helft minder dan in de eerste, maar toch wisten de Driebergenaren al snel gevaarlijk te worden. Met een schitterende actie op de linker achterlijn ontdeed Jaap zich van enkele lastige SVL’ers en al vallend legde hij de bal terug op spitsgenoot Hoevers. Maarten vuurde op goal, maar zijn schot was helaas te gehaast en daardoor te weinig geplaatst, zodat de doelman redding kon bieden. Even later was het wel raak voor Judge. Een vlammend schot in de grond van Jens even buiten de zestien kon door de Langbroekse keeper ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. De daaropvolgende corner werd door Kevin wederom hoog richting tweede paal geslingerd en hier stond Balk alweer paraat om de bal in te koppen. Arthur kopte de bal echter niet op doel, maar in de voeten van de inkomende Hoevers, die op Der Bomber achtige wijze de bal van dichtbij in het goal schoot, 1-2.

FC Driebergen 3 wilde deze voorsprong maar wat graag behouden en eventueel uitbouwen, maar moest helaas toestaan dat SVL 3 weer langszij kwam. Een diepe bal werd door de Langbroekse midvoor doorgekopt en werd opgepikt door de rappe linksbuiten. Nog voordat deze Langbroeker de bal rand zestien onder controle kon krijgen, kwam IJsland als een Ingthor Arnason ingevlogen en bodycheckte de SVL’er tegen het gras. Een directe vrije trap was het gevolg. Van een decennium geleden wist keeper Thierry nog wel hoe hij een muur moest laten neerzetten, maar niet meer dat hij dan zelf in de vrij gelaten hoek plaats moest nemen. Hij bleef dus midden in het doel staan en liet de vrije hoek vrij genoeg om de vrije trap nemer in staat te stellen de bal vrijuit in deze hoek te laten ploffen, 2-2.

Gezien het spelbeeld en de krachtsverhoudingen op het veld was de 2-2 eigenlijk wel een terechte stand en een punt uit bij SVL is bij lange na niet slecht. Vlak voor tijd verpseelde het derde echter alsnog op redelijk surrealistische wijze het gekoesterde uitpunt. Een buitenspelaanval leverde geenszins gevaar op en keeper Thierry had de bal veilig in zijn handen vast. In een vlaag van verstandsverbijstering legde Thierry de bal opeens in het hoekje van het vijfmetergebied en nam een aanloop om een doeltrap/vrije trap te nemen. Een SVL’er kwam aangesprint om de vrij gelaten bal in het lege doel te gaan schieten. Thierry zag hem aankomen en dook op de bal. Aangezien een keeper een losgelaten bal niet nogmaals mag oprapen betekende dit een indirecte vrije trap voor SVL. Ook al stonden alle Driebergse veldspelers op de doellijn en de keeper ervoor, het lukte de SVL’er die de vrije trap nam de bal precies in de verre bovenhoek te laten verdwijnen, 3-2.

Zo kende de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 voor FC Driebergen 3 een uniek en nooit eerder vertoond einde.

Opstelling: Thierry van W., IJsland vd B., Mark van W., Arthur B., Maurits S. (René Z.), Jens M., Kevin vd B., Eduard K. (Robin G.), Jaap van V. (Maurits S.), Mike van H., Maarten H. (Eduard K.)