Zaterdag 3 vorige week gelijk tegen SVP

Op sportpark de Groene Velden II te Veenendaal speelde FC Driebergen 3 afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen SV Panter 2. Omdat de meeste voorwaartsen van het derde deze zaterdag andere activiteiten dan voetballen aan het ontplooien waren, werd de eerste helft gestart met een nog niet eerder vertoond spitsenduo, Vd Berg en Kroon. Beiden gezegend met unieke voetbaltalenten en beiden gesteund door een fanatieke schare trouwe fans.

Deze fans zagen dat het derde het in het begin van de wedstrijd moeilijk had. Het wist maar moeilijk de vrije man te vinden en de passing was vaak te ongeconcentreerd. Hierdoor ontstond het nodige onnodige balverlies. Het zoveelste balverlies op het middenveld gevolgd door een uitglijder van Kobbe, leidde een rappe uitbraak van de panters in. Hun linksbuiten ging er met de bal vandoor en snelde de zestien in. Hier wist mooiste man der laatste mannen Bob de linksbuiten naar de buitenkant van de zestien te drijven. In het uiterste puntje van de zestien zette Bob opeens een sliding in. Ook al raakte Von Gieβen de linksbuiten niet, deze stortte toch ter aarde alsof hij werd neergesabeld. Uiteraard zag de tegenpartijdige arbiter in deze duikeling een strafschop. Oog in oog met keeper Martijn faalde de Veenendaalse penaltynemer niet, 1-0.

FC Driebergen 3 had geluk dat het niet op een nog grotere achterstand kwam. De linksbuiten, die eerder een penalty versierde, gaf vanaf links een voorzet richting tweede paal. De voorzet was zo scherp, dat de bal tegen de binnenkant van de tweede paal belandde. Vervolgens stuiterde de bal op de doellijn om daarna via de binnenkant van de andere paal door keeper Martijn opgevangen te worden.

Wellicht vanwege het feit dat de tandem Kroon, Vd Berg nog niet op elkaar ingespeeld was, lieten zij het stichten van gevaar in de eerste helft vooral over aan ‘nummer 10’ Patrick. Schenkels was al een paar keer goed door de Veenendaalse verdediging gebroken en werd deze keer op het juiste moment ingespeeld door zijn grote broer Edwin. Patrick liep zijn directe tegenstander er behendig uit en loste rechts in de zestien een bekeken schot in de verre hoek, 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg het derde nog enkele kansen. De grootste kans leek voor het Driebergse spitsenduo weggelegd. Vd Berg kreeg de bal links in de zestien aangespeeld en wilde de bal afleggen op de rechts in de zestien instormende Kroon. Eduard was echter al te ver doorgelopen en kreeg de bal aldus achter zich ingespeeld. Kroon draaide zich gehaast om en wist bijna uit stilstand toch nog op goal te schieten. Zijn schot miste helaas de nodige kracht.

Met een gelijke stand werd de theepauze bereikt. In de rust vonden twee wissels plaats. De licht geblesseerde De Bruijn verliet het veld voor Thijs, die zich als spits verdienstelijk mocht gaan maken. Linkspoot Smit ging eruit ten faveure van linkspoot Vd Mispel.

De grieperige Te Laat bleef nog even langs de kant en nam als assistent-scheidsrechter de vlag ter hand. De tegenpartijdige arbiter was gedurende de tweede helft niet erg gecharmeerd van de door Te Laat geboden assistentie en besloot op een cruciaal moment een meer dan terecht appel voor buitenspel volledig te negeren. Hierdoor kon de linksbuiten van de panters met een voorsprong van ruim twee meter op Martijn afrennen en de bal eenvoudig afgeven op de meegelopen rechtsbuiten. Dankzij zeer alert uitkomen van De Laat werd een tweede treffer van de panters ternauwernood voorkomen.

Zodra deze clandestiene aanval was afgeslagen, liet Te Laat in niet mis te verstane bewoordingen en op luide toon weten niet gediend te zijn van het gedrag van de man met de fluit. De scheids was weer niet gediend van de wijze waarop hij door Te Laat bejegend werd en stond op het punt Te Laat weg te sturen. Mede door enkele zalvende woorden van Bob liep dit akkefietje uiteindelijk met een sisser af en kon een ieder zijn aandacht weer op het voetbal richten.

Tyson ontpopte zich in de tweede helft tot een balvaste spits en was voortdurend in beweging en aanspeelbaar. Ongeveer tien minuten voor tijd zag hij zijn harde werken beloond worden met een assist. Vd Berg tikte de bal op Hanestein, die zich links in de zestien bevond. Thijs kreeg de bal een beetje onder zich en kon daardoor net geen goed schot op de goal afvuren. Wel kon hij de bal met een uiterste krachtinspanning bij Vd Mispel krijgen, die rechts in de zestien redelijk vrij stond. Arjan kreeg de bal voor zijn rechter en hoewel dit niet zijn sterkste been is, slaagde hij erin een effectvol schot met buitenkant rechts af te leveren, dat met een vreemde curve in de korte hoek verdween, 1-2.

Met nog minder dan tien minuten op de klok was het slechts een kwestie van de pot professioneel uitspelen, de bal in de ploeg houden, geen balverlies lijden en consolideren die handel. Jammer genoeg slaagde het derde hier niet in. Een Driebergse pass werd op het middenveld onderschept door de Orlando Engelaar van de panters. Deze gaf vervolgens een listig steekballetje op de panterspits, die in een rechtsreeks duel met Martijn het meeste geluk had en de bal in de kluts mee kreeg. Vervolgens wist de panterspits door de benen van de inglijdende Patrick het doel te vinden, 2-2.

Een punt uit tegen de Panters, vooraf teken je ervoor.

Opstelling: M. de Laat, E. Schenkels, K. van Daatselaar, B. von Gieβen, M. Schaap, D. Kooi, R. de Bruijn (T. Wieriga), M. Smit (A. vd Mispel), D. vd Berg, E. Kroon