Zaterdag 3 wederom puntloos

Met maar liefst 3 afgetrainde wissels op de bank begon FC Driebergen 3 afgelopen zaterdag aan zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Spakenburg 7, dat dit seizoen nog niet verloren had. Op papier klopte het gameplan en de veldbezetting en in het begin van de wedstrijd zag het er op het veld ook nog goed uit. Toch liep het derde zoals tot nu toe elke wedstrijd van de competitie tegen een achterstand aan. Balverlies op de helft van de tegenstander luidde een snelle Spakenburgse counter in, die links in de zestien eindigde bij een Spakenburgse aanvaller. Deze rappe spits had ondertussen zowel Mark als Balk van zich afgeschud en kon zodoende ongehinderd uithalen. De bal verdween langs de op veld 2 goed opgewarmde keeper Evers de verre hoek in, 0-1.

Alles went, dus onder de indruk van de achterstand waren de Driebergenaren niet. Alsof er niets was gebeurd ging het derde op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er bijna. Een vlammende uithaal van Edwin op ongeveer 25 meter van het doel spatte uiteen op de lat. Even later spatte er ook wat anders uiteen, de Driebergse hoop. Net na de eerste Driebergse wisselronde dreigde de rappe Spakenburgse spits links in de zestien opnieuw door te breken, maar oudste man der laatste mannen Balk stak daar met een sliding een balk voor en de bal verdween over de achterlijn. Uiteraard kon de Spakenburger door deze sliding niet op zijn benen blijven staan, maar van een overtreding leek allerminst sprake. Het behaagde de arbiter van dienst echter de uitploeg een strafschop toe te kennen. De Spakenburgse aanvoerde schoot de penalty onhoudbaar binnen, 0-2.

FC Driebergen 3 raapte zich bij elkaar en trachtte nog voor rust das anschluβtor te potten. Balk kwam mee op en kon recht voor de goal vrij worden ingespeeld door linkshalf Kroon. Eduard’s inspeelpass was echter een beroerde en de bal schoot ver buiten bereik van Balk het niemandsland tussen Arthur en de keeper in. Dit tot grote ergernis van ondermeer Schaap en Kevin.

Enigszins gefrustreerd werd de kleedkamer opgezocht voor een verkwikkend kopje thee en enkele opbeurende en tactische woorden van TC erelid Sjakemans.

Vol hernieuwde positiviteit werd de tweede helft aangevangen, waarbij het derde zich ten doel had gesteld zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te produceren. Het derde was zo gefocust op het zelf maken van een doelpunt, dat het in defensief opzicht vergat de nodige meedogenloosheid aan de dag te leggen. Hierdoor stelde het de Spakenburgers in staat eenvoudig door het centrum van de defensie te snijden als een warm mes door de natte cake. Voor een derde maal werd de bal in het Driebergse doel geschoten, 0-3.

FC Driebergen 3 diende zich gewonnen te geven en met de wanorde der wanhoop trachtte de Driebergenaren in ieder geval nog een eretreffer te maken. Dit mocht echter niet zo zijn. Wel diende het grimassende derde nog twee buitenspeldoelpunten te incasseren. Bij de eerste stapte Balk net voor het moment van spelen slim naar achteren, waardoor de Spakenburgse aanvaller overduidelijk buitenspel stond. Vlaggenist van dat moment Schaap vlagde, maar de scheids liet om onverklaarbare wijze doorspelen en wierp zodoende de 0-4 in de schoot van de Spakenburgers. Bij de tweede vergat Schaap te vlaggen, omdat hij zich al geestelijk aan het voorbereiden was op de zonnige derde helft.

Zo verloor FC Driebergen 3 ook zijn vijfde competitiewedstrijd, zij het met een enigszins geflatteerde 0-5.

Opstelling: E. Evers, B. Te Laat (J. van Vliet), M. van Wijngaarden (A. Meyer), A. Balk, M. Schaap (J. Marik), E. Schenkels (M. van Wijngaarden), K. vd Burgt, J. Marik (E. Kroon), J. van Vliet (M. Hoevers), M. van Hoof, A. van Amerongen